Annonsera på Avpixlat

Busstrafik i Skövde inställd efter ytterligare beskjutning, bilbränder i Örebro, Laholm och Ronneby

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Sent på fredagskvällen attackerades åter en buss i det invandrartäta problemområdet Södra Ryd i Skövde. Bussföretaget beslutade ställa in all trafik till området tills vidare. Bilar sattes i brand i bland annat Örebro, Laholm och Ronneby. Och i Falköping utsattes en gård som används av en biodlarförening för omfattande skadegörelse.

I onsdags kväll besköts en buss i området Södra Ryd i Skövde. Det var troligen någon typ av luftvapen som användes, och beskjutningen orsakade skador på flera rutor. Sent på fredagskvällen, omkring midnatt, inträffade ännu ett liknande dåd. Denna gång utsattes en buss både för beskjutning och stenkastning. Tre rutor på bussen ska ha skadats. Lyckligtvis skadades varken chauffören eller någon av de passagerare som befann sig på bussen, och händelsen resulterade inte i någon trafikolycka.

Efter beskjutningen beslutade det företag som ansvarar för lokaltrafiken i regionen att tills vidare ställa in all busstrafik till och från Södra Ryd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för attackerna mot bussar.

* * *

På fredagsmorgonen upptäcktes att Sikagården i Falköping utsatts för omfattande skadegörelse. Gården ägs av Falköpings kommun och hyrs ut till en lokal biodlarförening, som har sin verksamhet där. Okända gärningspersoner hade tagit sig in i lokalerna, av allt att döma endast i syfte att vandalisera. Rutor hade krossats, diverse inventarier hade slagits sönder, och bifoder, ett slags kletig sockerlösning, hade hällts ut på ett golv. Värst var dock att gärningspersonerna även gett sig på bisamhällen i gårdens trädgård. 14 bisamhällen hade välts omkull och förstörts. Värdet på bin och bikupor uppskattas till c:a 56 000 kronor.

Skadegörelsen upptäcktes på fredagsmorgonen, och bedöms ha skett någon gång mellan kl. 20.30 på onsdagskvällen och fredag morgon. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 14.30-tiden på fredagseftermiddagen brann det i en container i stadsdelen Bjurhovda i Västerås. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax före kl. 16 på fredagseftermiddagen fick Norrbottenspolisen larm om en brinnande bil på en parkering vid E4:an ett par mil norr om Luleå. Polisens notis om ärendet är knapphändig, men det verkar som om branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Vid 18-tiden på fredagskvällen upptäcktes att en skola vid Kastellgatan i centrala Härnösand utsatts för skadegörelse. Fönsterrutor i skolbyggnaden hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På fredagskvällen, omkring kl. 20, larmades polis till Idrottsgatan i Malmö-stadsdelen Limhamn. Flera personer hade vid två tillfällen varit inne i ett obemannat solarium på platsen och slagit sönder delar av inredningen. Ingen har gripits för dådet. Det är oklart om polisen har några misstänkta. Inga signalement på eventuella misstänkta uppges i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

Vid 23-tiden på fredagskvällen upptäcktes en brinnande bil på ett strandområde i Mellbystrand, alldeles utanför Laholm, i södra Halland. Bilen var helt utbränd när räddningstjänst och polis anlände till platsen. Polisen misstänker att bilen var stulen och att den troligen satts i brand av samma person(-er) som stal den. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Strax efter kl. ett natten mot lördag omhändertogs en berusad man av polis på Lövdalsvägen i Björknäs, i sydöstra Stockholmsområdet. Han hade krossat två rutor till en fastighet och kommer troligen att åtalas för skadegörelse. Varken mannens ålder eller hans nationalitet/etnicitet uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Kl. 01.21 natten mot lördag ska Blekingepolisen ha fått larm om att en bil brann i Ronneby. Polisen ska ha rubricerat ärendet som skadegörelse, vilket indikerar att branden troligen bedöms ha varit anlagd. Detta rapporterade lokala Blekinge Läns Tidning på lördagen. Lokaltidningens notis innehöll emellertid ingen som helst övrig information om bilbranden.

* * *

Omkring kl. 01.45 natten mot lördag brann en bil som stod parkerad utanför en villa i det lilla samhället Olsfors, strax sydväst om Borås. Bilen uppges ha blivit helt utbränd, och ytterligare en bil som stod parkerad på platsen ska ha fått mindre skador. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax före kl. två natten mot lördag upptäckte en väktare att en bil brann på en parkering vid Risbergska skolan i Örebro. Väktaren lyckades på egen hand släcka branden innan räddningstjänst och polis hunnit till platsen. På så sätt räddades bilen från att bli helt utbränd. Polisen bedömer att branden troligen var anlagd. Ingen har gripits för dådet och det tycks inte finnas någon misstänkt.

* * *

Kl. två natten mot lördag fick polisen samtal från boende i ett flerfamiljshus vid Hasselgatan i Upplands Väsby, i norra Stockholmsområdet. De hade hört kraftiga smällar i trapphuset. Polis som kom till platsen kunde konstatera att smällare avfyrats i trapphuset. Smällarna hade orsakat skador på en dörrlist. Polisen rubricerar därför ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Vid tvåtiden natten mot lördag brann en bil på Järnvägsgatan i centrala Orsa. Brandorsaken är, enligt lokaltidningen, oklar. Polisen uppges dock rubricera ärendet som skadegörelse, vilket antyder att branden troligen bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för att ha satt eld på bilen.

* * *

Kl. 03.55 natten mot lördag larmades räddningstjänst och polis till Vesslevägen på Lidingö, i östra Stockholmsområdet, där en brand anlagts i en papperskorg. Branden släcktes av räddningstjänsten. Ingen har gripits för dådet och det tycks inte finnas någon misstänkt.

* * *

Tidigt på lördagsmorgonen, ett par minuter över sex, fick polis och räddningstjänst larm om att det brann i ett fritidshus på Midsommarvägen, i utkanten av Motala. På plats kunde man konstatera att det var en fullt utvecklad brand. Ingen människa skadades i branden, men fritidshuset blev helt utbränt. Branden tros ha varit anlagd. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand och en teknisk undersökning ska göras för att försöka fastställa brandorsaken.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson