Annonsera på Avpixlat

Incidenten i Heidelberg

TYSKLAND Som Avpixlat nyligen rapporterade körde den 25 februari 2017 en hyrbil med registreringsplåtar från Hamburg av okänd anledning in i en folkmassa på Bismarckplatz i Heidelberg (för övrigt bara 300 meter från undertecknads bostad). Tre personer skadades: en 29-årig bosniska, en 32-årig österrikare samt en 73-årig tysk som sedermera avled på sjukhus (mannen visade sig senare vara en svärfar till en god vän till undertecknad).

Föraren flydde därefter med en kniv i handen ner mot Bergheimer Straße där polisen var tvungen att skjuta verkanseld för att oskadliggöra honom. Den 35-årige studenten blev så pass illa skadad att han inte kunde förhöras på flera dagar. Han ska ha överförts till ett häkte i närheten av Ludwigsburg där han nu förhörs. Hittills har han vägrat yppa något om motivet till händelsen.

Det är därför oklart om det var ett terrordåd eller en olycka beroende på att han antingen var ovan vid ett automatdrivet fordon eller på att han led av en psykisk sjukdom. Enligt lokaltidningen ”Rhein-Neckar-Zeitung” ska den tidigare ostraffade mannen en längre tid ha befunnit sig i psykologisk behandling. Enligt ett vittne, som arbetade i bageriet precis vid betongpelaren där amokfärden fick ett abrupt slut, ska gärningsmannen ha uppträtt ”förvirrat och orienteringslöst”.

Andra vittnesuppgifter går något isär. Vissa uppger att det ska handlat om en man med ”sydländskt utseende”, vilket verkar stämma överens med den bild som en privatperson har tagit på Bergheimer Straße. Enligt andra källor ska det vara en tysk medborgare hemmahörande i Heidelberg. Enligt ännu obekräftade uppgifter ska gärningsmannen heta ”Matthias K.” och ha gjort korstecken precis innan polisen sköt honom.

Polisen lovordas för sitt snabba och professionella ingripande. De lyckades lösa den prekära situationen trots att två ”storfamiljer” samtidigt hade kommit i luven på varandra i Emmertsgrund, en annan stadsdel i Heidelberg känd för sin höga invandrarandel. För att få stopp på slagsmålet ska det ha krävts hela 54 poliser.

Incidenten i Heidelberg inträffade precis under upptakten till den katolska karnevalens sista skälvande vecka. För att hedra offren spelades ingen musik och festdeltagarna var tysta när karnevalståget passerade Bismarckplatz på fettisdagen.

Joakim ”Bronco” Mårtensson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson