Annonsera på Avpixlat

Expressen fortsätter sin hemfridsbrottsjournalistik – våldgästar Granskning Sverige-medarbetare i hemmet

PRESSETISKT ÖVERTRAMP I någon som närmast kan beskrivas som en rättsskandal och ett monumentalt underbetyg för medias påstått självsanerande kontrollorgan, friades nyligen Expressen från de anklagelser som riktats mot tidningen i samband med att man i samarbete med våldsbejakande och brottsdömda vänsterextremister i Researchgruppen begick dataintrång för att röja privatpersonen Jim Olssons anonymitet, våldgästa och filma honom i hemmet, lägga ut filmen på Internet och med rena lögner beskylla honom för att vara rasist.

Stärkt av segern är Expressen nu i full fart igen med sin integritetskränkande hemfridsbrottsjournalistik. Denna gång är det en av initiativtagarna till det medborgarjournalistiska initiativet Granskning Sverige som fått oanmäld och oönskad påhälsning i hemmet av Expressen-journalisten Diamant Salihu med filmfotograf efter att tidningen, sannolikt även denna gång i maskopi med Researchgruppen, genom dataintrång röjt GS-medarbetarens anonymitet.

Det paradoxala i detta är att etablissemangsmedia som begår dessa grova journalistiska övertramp ondgör sig över Granskning Sveriges påstått pressetiskt tveksamma arbetsmetoder – att de ringer upp makthavare utan att berätta att de kommer från Granskning Sverige, utan att berätta att de spelar in intervjuerna och utan att berätta att de avser att lägga ut intervjuerna på Internet.

Detta är självklart saker som är värda att diskutera i ett sansat tonläge. Men etablissemangsmedias tonläge mot Granskning Sverige har varit allt annat än sansat. I stället har det bestått av ett bombardemang av absurda anklagelser om trollfabrik, hot, hat, rasism, fascism, falska nyheter och utan minsta gnutta självrannsakan eller helikopterperspektiv.

Granskning Sveriges telefonintervjuer framstår som rena mönsterjournalistiken i jämförelse med att slå sig i lag med våldsbejakande brottsdömda vänsterextremister, begå dataintrång för att röja personers anonymitet, oanmälda våldgästa dem i deras hem, filma dem, lägga ut filmerna på Internet och rama in dem med grova och falska personangrepp. Men Expressen har i ett juridiskt och självkontrollerande system som fallerat getts carte blanche att bedriva denna sorts djupt oetiska hyenajournalistik. Det vi ser i klippet ovan är bara början på den andra vågen av kvällspressens övergreppspublicistik.

Julia Ceasar kommenterar händelsen i en lite mer utförlig och analyserande text på danska Snaphanen. Den artikeln kan läsas HÄR.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson