Annonsera på Avpixlat

Storbrand på asylförläggning misstänks ha anlagts av de boende

Asylboendet Restad Gård i Vänersborg.

SVERIGE BRINNER Under natten mot söndag utbröt en större brand på det problemtyngda asylboendet Restad Gård i Vänersborg. C:a 15 – 20 personer skadades, varav minst två allvarligt. Branden misstänks ha varit anlagd av de boende. Bilar sattes under natten i brand i Eskilstuna, Gnesta och Kungsbacka.

Kl. 04.25 natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om att det brann på det stora asylboendet Restad Gård i Vänersborg. Branden ska ha börjat på tredje våningen i en av anläggningens byggnader. Rökutvecklingen uppges ha varit mycket kraftig. En del boende hoppade i panik från fönster på tredje våningen. Omkring 15 – 20 personer ska ha skadats.

De flesta av de skadade uppges ha fått lindrigare rökskador och kunde få vård på platsen. Ett par personer ska dock ha fått allvarligare fallskador när de hoppade från byggnaden, och fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen uppger att branden startade i ett allmänt utrymme. Brandorsaken är inte fastställd. Polisen har inlett en undersökning om misstänkt mordbrand. En teknisk undersökning ska göras i syfte att försöka slå fast hur branden började.

Avpixlat har vid upprepade tillfällen tidigare rapporterat om slagsmål, knivbråk, misshandel, hot och andra incidenter som föranlett polisen att rycka ut till Restad gårds asylboende.

* * *

Några minuter i fem på lördagseftermiddagen ryckte polis och räddningstjänst ut till ett flerfamiljshus vid Myntstigen i spännande, mångkulturella Södertälje. Man hade fått larm om att det luktade rök i en lägenhet. Det visade sig att papper satts i brand i trapphuset. Ingen har gripits för dådet och det tycks inte finnas några misstänkta.

* * *

Vid 23-tiden på lördagskvällen upptäcktes en brinnande bil på en rastplats vid E6:an strax utanför Kungsbacka. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Det verkar, av polisens knapphändiga notis att döma, som om branden bedöms ha varit anlagd.

* * *

Tre bilar brann under natten mot söndag på en parkering vid Björkhultsvägen i det ökända, problemtyngda “utanförskapsområdet” Fröslunda i Eskilstuna. Polis och räddningstjänst fick larm om branden kl. tre. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Kl. 03.30 natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Villavägen i Gnesta, i Södermanland. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Omkring kl. 06.30 på söndagsmorgonen brann ett fristående garage ner i Ranstaby, strax söder om Sala. En bil som stod parkerad i garaget förstördes. Brandorsaken är inte fastställd. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om polisen misstänker brott eller om det tros ha funnits någon naturlig förklaring till branden.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson