Annonsera på Avpixlat

Motsägelsefulla uppgifter om misstänkt, ny islamistisk skolkomplott

STORBRITANNIEN / ISLAMISERING Rektorn på en skola i brittiska Oldham har anmält att skolan utsatts för en islamistisk komplott. Hon säger sig ha hotats och trakasserats av muslimska föräldrar med fundamentalistiska/islamistiska värderingar. Föräldrarnas syfte tros vara att skrämma bort rektorn och få henne ersatt med en muslimsk skolledare, varpå skolan kan få en strikt muslimsk inriktning. Uppgifterna kring vad som egentligen skett går dock isär.

2014 berättade Avpixlat i en rad artiklar om den skolskandal som i brittiska medier kallades “The trojan horse plot”. Vi valde att använda benämningen “den islamistiska skolkomplotten“. Muslimer med djupt konservativa, fundamentalistiska värderingar samarbetade i det fördolda för att ta kontroll över skolor i invandrartäta områden, och ge dem en starkt muslimsk prägel.

Så här förklarade vi tillvägagångssättet i en artikel som publicerades i september 2014:

Komplotten innebar att muslimska lokalpolitiker, skolledare, lärare och föräldrar med fundamentalistiska/islamistiska värderingar samarbetade. Gemensamt såg de till att etniskt brittiska rektorer antingen avskedades eller utsattes för klagomål och trakasserier som fick dem att frivilligt säga upp sig.

När man lyckats göra sig av med en etniskt brittisk rektor på en skola, såg man till att anställa en rektor med muslimsk invandrarbakgrund och fundamentalistiska värderingar. Denne rektor kunde i sin tur anställa muslimska lärare med samma typ av religiösa värderingar. På så sätt kunde vanliga, sekulära skolor gradvis förvandlas till något som snarast liknande Koran-skolor.

I flera av dessa skolor struntade man fullständigt i officiella läroplaner och andra direktiv för hur skolverksamheten ska skötas. Religionsundervisning innebar uteslutande undervisning om islam, i biologiundervisningen utelämnades både evolutionsteorin och allt som handlade om fortplantning och sexualitet, flickor uppmanades att mot sin vilja bära slöja, osv.

Det var skolor i Birmingham-området som utsattes för den islamistiska komplotten. Efter att komplotten avslöjats förekom i brittisk media uppgifter om att islamistiska nätverk även försökt genomföra liknande komplotter på andra håll i landet, bland annat i den invandrartäta och starkt islamiserade London-stadsdelen Tower Hamlets.

Trish O’Donnell, brittisk rektor som säger sig ha utsatts för allvarliga hot av föräldrar med islamistiska värderingar. Foto: Facebook.

Det har under en längre tid varit tyst om islamistiska skolkomplotter i brittisk media, men nyligen uppmärksammades ett nytt misstänkt fall. Denna gång gäller det Clarksfield Primary School, en låg- och mellanstadieskola i Oldham, strax nordost om Manchester. En majoritet av eleverna på skolan uppges ha pakistanskt ursprung. Skolans rektor, Trish O’Donnell, hävdar att hon utsatts för hot och trakasserier av muslimska föräldrar med barn på skolan.

O’Donnell säger sig bland annat ha mottagit hot om att hennes bil ska sprängas i luften. Hon uppger också att muslimska föräldrar som besökt skolan blivit aggressiva på grund av foton hon haft på sig själv och sina döttrar på sitt kontor. De muslimska föräldrarna ska ha sagt att fotona är “oanständiga” och måste tas bort. De ska också ha anklagat Trish O’Donnell för att ha varit “olämpligt klädd”. Rektorn ska ha upplevt hoten och trakasserierna som så allvarliga att hon under de senaste månaderna periodvis valt att arbeta hemifrån.

Uppgifterna om vad som egentligen skett på Clarksfield Primary School går emellertid isär. Tidningarna Sunday Times och Daily Mail skriver att det finns allvarliga misstankar om en islamistisk skolkomplott i Oldham, och att ytterligare två skolor förutom Clarksfield Primary School eventuellt tros vara utsatta. Samtidigt tonar BBC i sin rapportering ner ryktena om en islamistisk komplott. BBC citerar ett kommunalråd i Oldham med ansvar för skolfrågor, som hävdar att man utrett situationen på Clarksfield Primary School, och att det inte finns något som tyder på en islamistisk skolkomplott.

Oavsett i vilken omfattning Trish O’Donnell hotats och trakasserats, och oavsett om detta varit organiserat och planerat i en sådan utsträckning att det kan beskrivas som en komplott, finns det bevisligen en anknytning mellan Clarksfield Primary School och muslimer med extrema, islamistiska värderingar. Under perioden 2009 – 2013 var en man vid namn Nasim Ashraf “parent-governor” (ungefär “föräldrarepresentant” eller “föräldraombud”) på skolan.

Nasim Ashraf och hans fru uppmärksammades för fundamentalistiska muslimska värderingar. Bland annat ska de ha uppmanat kvinnlig skolpersonal med utomvästlig invandrarbakgrund att bära slöja, samt protesterat mot att det spelades musik på skolan. I brittisk media har det avslöjats att Nasim Ashraf har en syster vid namn Shasta Khan, som f.n. avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff för att ha planerat islamistiska terrordåd mot judiska mål i Manchesterområdet.

Avpixlat får eventuellt anledning att återkomma till den misstänkta skolkomplotten i brittiska Oldham om/när mera information offentliggörs.

Relaterat

Ordensdekorerad rektor avgår när islamister tar kontroll över skola
Nya uppgifter om islamistisk skolkomplott i England
Nya fakta avslöjas om islamistisk skolkomplott i England
Islamistisk skolkomplott i Storbritannien fortsätter växa
Den “islamistiska skolkomplotten” har terroristkoplingar
Lärare på muslimsk friskola: “Homosexuella ska stenas”
Rädsla för att utpekas som islamofob möjliggjorde islamistiskt skolövertagande
Ännu en “islamistisk skolkomplott” kan vara på väg att avslöjas

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson