Annonsera på Avpixlat

“Skåningen” som dömts för terrorbrott har föga skånskklingande namn

Ahmad Qudan, alias Ahmad Bin Sultan, som redan 2012 uppmärksammades för sitt samröre med våldsbejakande islamister. Han är troligen identisk med den man som nu dömts för terrorbrott i Malmö. Foto: Facebook.

MUSLIMSK TERRORISM & MAINSTREAM-MEDIAS MÖRKLÄGGNING Ett flertal mainstream-medier rapporterade på torsdagen att Malmö tingsrätt dömt en 34-årig man för terrorbrott. Mannen har via Facebook uppmanat människor att skänka pengar till tre terroriststämplade islamistiska organisationer, däribland IS. I mainstream-media har man – som brukligt i fråga om invandrings- och asylrelaterad brottslighet – försökt ge sken av att den dömde är en “vanlig svensk”. Avpixlat kan dock avslöja att hans namn, som förväntat, tyder på att han har sitt ursprung i Mellanöstern.

På torsdagen dömdes den 34-årige mannen till sex månaders fängelse vid Malmö tingsrätt. Domen anses betydelsefull, eftersom det var första gången någon i Sverige åtalats för att ha uppmanat andra att skänka pengar till terrororganisationer. 34-åringen har via ett Facebook-konto publicerat texter och videoklipp i vilka han uppmanat allmänheten att skänka pengar till tre islamistiska terrorgrupper; Islamiska Staten (IS), Jabhat al-Nusra samt Shafi al-Ajami. Facebook-inläggen har även innehållit praktiska direktiv för hur man ska gå till väga för att donera pengar til de olika terroristgrupperna.

De aktuella Facebook-inläggen ska inte ha publicerats i någon sluten grupp för ett begränsat antal användare, utan de uppges ha varit synliga för alla som besökt Facebook-sidan i fråga.

Den åtalade 34-åringen nekade under rättegången till brott. Han erkände visserligen att han stod bakom det Facebook-konto som använts, men hävdade att en annan person under en period tog över kontot, och att det var under denna period de olagliga uppmaningarna publicerades. Han ska vidare ha hävdat att han varit mycket aktiv på sociala medier och t.ex. haft ett stort antal Facebook-konton. Han påstod därför att han inte haft full kontroll över vad som publicerats via de olika kontona.

Tingsrätten bedömde dock inte 34-åringens förklaringar som trovärdiga. En särskilt försvårande omständighet, som tyder på att 34-åringen har nära kontakter med terroristorganisationer, är det faktum att polisen i hans telefon fann ett nummer till Mohammed al-Oweihan, en muslimsk ledare vars namn, enligt tingsrättsdomen, “förekommer frekvent i sammanhang som rör finansiering av terrorism“.

Mainstream-medias rapportering om domen präglas, som vanligt när det är fråga om invandringsrelaterad brottslighet, av ansträngda och föga trovärdiga försök att ge sken av att den dömde är en “vanlig Svensson”. Han omtalas bland annat som “skåningen” och “Arlövsbon“. Sanningen är förstås att det är fråga om en man med asylrelaterad invandrarbakgrund och ursprung i Mellanöstern.

Malmö tingsrätt dömde Ahmad Qadan, född 1982, till sex månaders fängelse för terroristbrott* och ringa vapenbrott (mål nr. B 10658-15). Ahmad Qadan tycks, olyckligtvis, vara svensk medborgare, och kan således inte utvisas.

Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson publicerade under några år regelbundet granskningar av den skandinaviska islamist-miljön på sin blogg. Bloggartiklarna finns fortfarande tillgängliga på Internet, och en enkel Google-sökning visar att Gudmundson redan 2012 skrev om en person som troligen är identisk med den nu dömde Ahmad Qadan.

Den person Gudmundson skrev om ägnade sig åt att samla in pengar som påstods gå till olika typer av humanitära insatser i Mellanöstern. Mycket tydde emellertid på att åtminstone en del av de insamlade medlen gick till islamistiska terroristgrupper. I ett blogginlägg skrev Per Gudmundson bland annat:

Ett exempel som jag har belyst tidigare gäller den svenske medborgare som kallar sig Ahmad Bin Sultan och egentligen heter Ahmad Qadan, född 1982 och bosatt i Malmö. Han har tillsammans med SolidaritetsCenter genomfört en till synes fullt legitim biståndsverksamhet gentemot syriska flyktingar i Jordanien.

Men det finns anledning att förhålla sig skeptisk till Ahmad Bin Sultans biståndsverksamhet. Exempelvis bedrev Ahmad Bin Sultan en insamling i Norge tillsammans med den ökände norske islamisten Mohyeldeen Mohammad. De åkte sedermera ner till Jordanien och delade ut bistånd, vilket finns förevigat både på film och foto. Problemet är att Mohyeldeen Mohammad bara månader senare dök upp i Syrien, men nu med automatvapen.

Allt talar för att den Ahmed Qadan som Per Gudmundson bloggade om redan 2012 är samma person som nu dömts för terrorbrott. Detta indikerar förstås att Qadan/Bin Sultan har en flerårig historia av samröre med islamister som har anknytning till våldsbejakande terrorgrupper. Det är naturligtvis inte någon tillfällighet om samma person gång på gång återfinns i denna typ av miljöer.

* Den fullständiga brottsrubricering som används i tingsrättsdomen är: Brott mot lagen om straff för offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott och annan särskilt allvarlig brottslighet, 2 § 5 p och 3 § lagen (2010:299) om straff för offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott och annan särskilt allvarlig brottslighet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson