Annonsera på Avpixlat

Västerås förbjuder muslimsk könssegregering på badhus – fundamentalister upprörda

DET NYA BAD-SVERIGE Nämnden för idrott- och friluftsliv i Västerås kommun har beslutat att inte längre tillåta muslimsk könssegregation på Lögarängsbadet. Invandrade muslimska fundamentalister som vägrar anpassa sig till det svenska samhället rasar nu över beslutet.

De svenska badhusen har i spåren av den utomvästliga massinvandringen varit föremål för flera “utmaningar”. Det handlar om gäng med unga invandrarmän som begår sexuella övergrepp och trakasserier mot svenska småflickor, om invandrare som inte iakttar hygienregler som att duscha innan man hoppar i bassängen, drunkningstillbud pga att många invandrare inte kan simma och om muslimska fundamentalister som kräver att kvinnor och män hålls åtskilda och inte använder bassängen samtidigt.

SR P4 Västmanland, som i strid med sin egen demokratiklausul och sitt public service-direktiv om opartiskhet ställer sig på den muslimska fundamentalismens sida i frågan, har intervjuat den muslimske invandrarkvinnan Fozia Ebrahimi som förklarar att muslimska kvinnor på grund av totalitära underkastelsekrav sin ålderdomliga religion och kultur inte får bada tillsammans med män. Hon slår också fast att hon inte kan tänka sig att anpassa sig till det svenska samhället. “Det är omöjligt” säger Fozia, men får ingen följdfråga av SVT om huruvida hon kanske i så fall valt att flytta till fel land eller om samhällsanpassning inte är en rimlig motprestation för att det svenska folket gett henne en fristad, sannolikt många års bidragsförsörjning och obegränsad tillgång till skattefinansierade välfärdssystem.

Beslutet att upphöra med muslimsk könssegregering på Lögarängsbadet kunde klubbas genom att Kristdemokraterna, som styr kommunen tillsammans med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet, gick emot koalitionen och gjorde gemensam sak med oppositionspartierna Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna. Av okänd anledning väljer SR att i sin rapportering utelämna Sverigedemokraterna som om partiet inte fanns.

SR P4 Västmanlands dagredaktör Marcus Carlsson säger till Avpixlat att han inte vet varför SD inte nämns men lovar att undersöka saken. På SD Västerås kansli uppger man att vänsterliberala lokaltidningen VLT regelmässigt låter bli att nämna Sverigedemokraterna. En kvalificerad gissning är att SD fallit bort pga att SR P4 Västmanland hämtat sin information från VLT. Den här texten uppdateras om/när ett besked från SR P4 Västmanland erhållits.

SR P4 Västmanlands rubriksättning “Vi kommer inte kunna bada längre” ifrågasätts också som missvisande. SD-politikern Sven Pernils skriver exempelvis i en kommentar på Twitter att rubriken snarare borde lyda “Vi kommer inte att vilja bada längre” eftersom de inte är belagda med något badförbud utan själva väljer “att bara sitta hemma” som Fozia Ebrahimi formulerar det.

Nämnden för idrott- och friluftsliv röstade dessutom för att skicka ett förslag om generella regler för alla badhus i kommunen att inte tillåta muslimsk fundamentalistisk till kommunstyrelsen. För att sådana regler ska kunna införas måste såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige rösta för förslaget. Enligt SD Västerås kommer förslaget inte att gå igenom. Det beror på att Vänsterpartiet sitter med i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och kommer att rösta nej till förslaget. Att förslaget gick igenom i nämnden för idrott- och friluftsliv beror på att Vänsterpartiet inte är representerade där.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson