Annonsera på Avpixlat

Integrationskonsult tar ställning mot muslimska särkrav

En vacker vårdag i Kabul. Eller är det Malmö? Foto: ninara.

ISLAMISERING / SAMHÄLLSDEBATT Malmötidningen Sydsvenskan, vanligtvis känd för politiskt korrekt islam- och massinvandringsvurmande, publicerade på tisdagen en ovanligt vettig och klarsynt debattartikel. I artikeln för journalisten och integrationskonsulten Bassam Al-Baghdady ett kritiskt resonemang om ett s.k. handskakningsfall, i vilket en muslimsk kvinna hävdar att hon diskriminerats för att hon inte velat skaka hand med en manlig arbetskollega. En överväldigande majoritet svenskar instämmer troligen i Al-Baghdadys slutsatser.

För drygt en vecka sedan uppmärksammade Avpixlat ett nytt s.k. handskakningsfall. Denna gång gällde det en kvinnlig, muslimsk lärarvikarie som, med hänvisning till sin religion, vägrat skaka hand med en manlig kollega. Detta ledde till att hennes vikariat på en skola i Helsingborg avslutades. Kvinnan har sedan, via sitt fackförbund Unionen, stämt skolan. Hon kräver 120 000 kronor i skadestånd för den “diskriminering” hon menar att hon utsatts för. Bassam Al-Baghdady använder det aktuella fallet som utgångspunkt för sin debattartikel.

Al-Baghdady konstaterar att det i Sverige råder religionsfrihet och att varje individ har rätt till sina trosföreställningar, hur bisarra de än kan verka för omgivningen. Däremot, menar Al-Baghdady, är det ingen självklar, mänsklig rättighet att alla t.ex. ska få lov att arbeta som lärare. Vill man arbeta som lärare måste man anpassa sig till de sociala spelregler som gäller i skolans värld, och egna religiösa föreställningar ger inte en person rätt att diskriminera andra (t.ex. genom att vägra skaka hand med vissa individer på grund av deras kön).

I den aktuella artikeln skriver Bassam Al-Baghdady bland annat:

En kvinnlig lärarvikarie i en friskola i Skåne ville på grund av sin religion inte skaka hand med en manlig skolvärd. Med andra ord, hon hälsar på andra lärare utan några problem, men just till manliga lärare vägrar hon sträcka fram handen, istället lägger hon den mot sitt bröst. Hon vill alltså ha rätt att könsdiskriminera sina kollegor och som försvar för detta beteende lyfter hon fram det alltid vinnande kortet, sin religion. /…/

Låt oss utföra några tankeexperiment för att se hur orimlig hela situationen är.

Hur skulle rektorn ha reagerat om den manliga läraren var en religiös mormon som vägrat ta en muslim i hand? Vad skulle hänt om en annan kvinnlig lärare hade vägrat ta lärarvikarien i hand för att hon var tjock? Hur skulle hon känna sig om rektorn hade vägrat att anställa henne i skolan då det stred mot hans religion att anställa kvinnor?

Alla dessa absurda situationer avslöjar en unken människosyn. En människosyn som får mer och mer fäste på våra arbetsplatser och i skolor. Fast, har man inte rätt att utöva sin religion på sitt eget sätt? Jo, man har rätt att tro på tomtar och troll också, men man ska akta sig för att ta med sig sin religion till sin arbetsplats.

Al-Baghdadys resonemang utmynnar i följande slutsats:

Ja, det är en mänsklig rättighet att få tro eller inte tro på vad man vill. Men det är absolut ingen mänsklig rättighet att få ett välbetalt jobb som lärare i en skola. Om din religion, som du faktiskt valt själv, sätter gränser för hur du kan bete dig i offentligheten, då är det mer passande att inte söka ett jobb som strider mot din religion. Väljer du att ändå bli lärare, då får du rätta dig efter de regler som finns och som gäller alla andra.

Förutom det faktum att Bassam Al-Baghdady gjort en alldeles utmärkt analys av det bisarra i fanatiska muslimers särkrav, och det svenska majoritetssamhällets fega undfallenhet inför dessa särkrav, kan två saker konstateras:

För det första hade förstås Sydsvenskan aldrig publicerat den aktuella debattartikeln om inte Bassam Al-Baghdady haft ett namn som skvallrar om utomvästlig invandrarbakgrund. Om samma resonemang framförts av en debattör som hetat Anders Andersson eller Fredrik Friberg hade Sydsvenskans redaktion med största säkerhet avfärdat det som “främlingsfientligt” och “islamofobiskt”, och omgående förpassat det till papperskorgen. Om någon kritisk diskussion kring islam ska slippa igenom den hårda censuren i svensk mainstream-media gäller det, som bekant, att den framförs av debattörer som själva har sitt ursprung i muslimska kulturer.

För det andra väntar vi nu på hur lång tid det kommer att ta innan Twitter-vänstern drar igång en hatkampanj mot Bassam Al-Baghdady, och kallar honom för sådant som “Onkel Tom” och “husneger“. Denna typ av rasistiska epitet brukar – i enlighet med de rådande identitetspolitiska strömningarna inom tokvänstern – klistras på debattörer med invandrarbakgrund som är kritiska mot t.ex. muslimsk fundamentalism eller hedersförtryck inom vissa invandrargrupper.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson