Annonsera på Avpixlat

Gott om “svenskar” i mainstream-medias brottsrapportering

På ett spaningsfoto ses Bujar Idrizi, medborgare i Kosovo, när han just tagit emot närmare 2 kg kokain. I mainstream-media omtalas Idrizi som “Örkelljungabon”. Foto: Polisen.

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET & MAINSTREAM-MEDIAS MÖRKLÄGGNING Den senaste veckan har mainstream-medierna varit ovanligt idoga i sina försök att dölja att grova brott begåtts av personer med invandrarbakgrund. En kosovoalban som dömts för mycket grova narkotikabrott omtalas t.ex. i mainstream-media som “Örkelljungabo”, trots att han knappast kommer att sätta sin fot i den nordvästskånska orten fler gånger. Efter avtjänat straff ska han nämligen utvisas från Sverige på livstid. En man från Filippinerna som misstänks för mord i sitt hemland beskrivs bland annat som “en person från Mellansverige”.

I början av februari dömdes fem män av Göteborgs tingsrätt för inblandning i en omfattande narkotikahärva. Huvudmannen i härvan är en 44-årig kosovoalban. När han greps hade han just tagit emot närmare två kilo kokain. Vid husrannsakan i hans bostad påträffades hela 63 kilo cannabis.

Namnen på de dömda i narkotikahärvan avslöjar att samtliga fem har utomvästlig, sannolikt asylrelaterad invandrarbakgrund. En av dem har dubbelt medborgarskap, svenskt och irakiskt. Huvudmannen är, som nämnts ovan, medborgare i Kosovo och ska efter avtjänat straff utvisas från Sverige med förbud mot att någonsin återvända. Trots detta försöker mainstream-media ge sken av att de dömda är “vanliga svenskar”. När lokaltidningen Helsingborgs Dagblad, ökänd för extrem politisk korrekthet, i förra veckan skrev om domen omtalades t.ex. den 44-årige kosovoalbanen som “Örkelljungabon” och “en man från Örkelljunga“.

Göteborgs tingsrätt utdömde följande påföljder i den aktuella narkotikahärvan (mål nr. B 11269-16):

Ali Kelmendi, född 1990, dömdes till fyra års fängelse för misshandel, narkotikabrott av normalgraden samt grovt narkotikabrott.
Alraed Abdulla Tarteeb Alblebish, född 1997, medborgare i Irak och Sverige, dömdes till skyddstillsyn med samhällstjänst 120 timmar för narkotikabrott.
Albin Alija Rexhep Alija, född 1996, dömdes till fängelse i ett år och sex månader för ringa narkotikabrott samt grovt narkotikabrott.
Liridon Alija Alija, född 1992, dömdes till fängelse i två år och sex månader för narkotikabrott av normalgraden, grovt narkotikabrott samt vapenbrott.
Bujar Idrizi, född 1973, medborgare i Kosovo, dömdes till tio års fängelse narkotikabrott av normalgraden samt grovt narkotikabrott. Idrizi ska efter avtjänat straff utvisas från Sverige med förbud mot att återvända.

* * *

Under den gångna helgen berättade bland annat Aftonbladet, Expressen och Göteborgs-Posten (GP) att en svensk man jagas av polis på Filippinerna. Mannen misstänks ha legat bakom det brutala mordet på en kvinnlig advokat. Advokaten sköts i onsdags ihjäl på öppen gata i staden Tagbilaran City.

Bakgrunden till dådet tros vara en konflikt mellan en 51-årig kvinna och hennes 34-årige svärson. Det är svärsonen som nu misstänks för mord. Den 51-åriga kvinnan är, enligt vad som framkommit i mainstream-media, svensk medborgare, men kommer ursprungligen från Filippinerna. Hon uppges ha köpt en hotellanläggning i sitt hemland, varpå hon bett sin dotter och svärson om hjälp med driften av anläggningen. Svärsonen tycks ha planerat att tillskansa sig äganderätten till hotellet genom att lämna i falska dokument till filippinska myndigheter.

Detta resulterade i en konflikt mellan den 51-åriga kvinnan och svärsonen. Kvinnan anlitade en advokat för att få hjälp att driva en rättsprocess mot svärsonen, och det är denna advokat som nu mördats.

Tagbilaran City på den filippinska ön Bohol. Här jagas en filippinsk man med svenskt medborgarskap för mord. Svensk mainstream-media försöker ge sken av att den mordmisstänkte är etniskt svensk. Foto: P199.

Den efterlyste 34-åringen ska visserligen ha svenskt medborgarskap. Hans namn och bild har emellertid publicerats i filippinska medier, och det är alldeles uppenbart – både genom mannens namn och hans utseende – att han har sitt ursprung på Filippinerna. Det är dessutom just på Filippinerna mannen jagas av polis. Han jagas för ett brott som begåtts på Filippinerna, och motivet till brottet tros vara en affärskonflikt som gäller en hotellanläggning på Filippinerna.

Trots detta anstränger svensk mainstream-media sig för att försöka få sina läsare att tro att den mordmisstänkte mannen är etniskt svensk. I GP och Expressen omtalas mannen bland annat som “svensken” och som “en person från Mellansverige“. Aftonbladet väljer en något ärligare taktik och benämner mannen som “en svensk medborgare“. Formuleringen antyder förstås, för den som lärt sig att avkoda mainstream-medias fikonspråk, att det sannolikt är fråga om en invandrare som fått svenskt medborgarskap.

Eftersom den efterlyste 34-åringen ännu ej dömts för brott väljer Avpixlat i nuläget att inte offentliggöra hans identitet. Om han döms för de brott han misstänks för ser vi dock inget skäl att dölja hans identitet.

* * *

På måndagen inleddes i Södertörns tingsrätt rättegången mot fyra inblandade i en stor assistanshärva. En 45-årig man uppgav under närmare åtta år falskeligen till Försäkringskassan att han led av MS och var i behov av omfattande personlig assistans för att klara av sitt dagliga liv. Mannen lyckades därigenom tillskansa sig nästan 10,5 miljoner kronor. Härvan började nystas upp efter att Försäkringskassans personal under en rutinkontroll råkat se bilder där 45-åringen deltog i fotbollsträning, trots alla de svåra sjukdomssymptom han sade sig lida av.

Mannens 49-åriga fru deltog i bedrägeriet, och så småningom involverades även hans 69-åriga mamma. Hustrun och mamman uppgavs arbeta som assistenter åt 45-åringen. En fjärde person, en 56-årig kvinna, står också åtalad. Hon uppgavs också vara anställd som personlig assistent, och upplät sitt bankkonto för påstådda löneutbetalningar. Hon åtalas nu för penninghäleri och penningtvättsbrott.

Den stora assistansfusk-härvan har tagits upp av en del mainstream-medier, men naturligtvis utelämnas all information om de misstänkta bedragarnas nationaliteter/etniciteter. Visserligen tycks samtliga fyra åtalade i det aktuella fallet vara svenska medborgare. Både den 45-årige mannen och hans mamma har dock namn som tyder på att de ursprungligen kommer från Balkan, medan den medåtalade 56-åriga kvinnan har ett namn som tyder på att hon kommer från Mellanöstern. Endast den huvudåtalades 49-åriga fru tycks, av sitt namn att döma, vara etniskt svensk.

Eftersom rättegången mot de misstänkta assistansbedragarna just inletts och de åtalade inte dömts för några brott väljer Avpixlat i nuläget att inte offentliggöra deras identiteter. Om de döms för de brott de står åtalade för ser vi emellertid inga skäl att dölja deras namn.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson