Annonsera på Avpixlat

Misstänkt anlagd brand i flerfamiljshus i Östersund, bilbränder i bland annat Södertälje, Ystad och Örebro

SVERIGE BRINNER Efter flera dygn i rad med många brandattentat och annan grov skadegörelse var det fr.o.m. tisdagsmorgonen t.o.m. torsdagsmorgonen någorlunda lugnt. Den allvarligaste händelsen som rapporterades var en större brand i ett flerfamiljshus i Brunflo, utanför Östersund, sent på onsdagskvällen. Samtliga boende fick tillfälligt evakueras medan släckningsarbetet pågick. Det finns misstankar om att branden kan ha varit anlagd. Bilbränder rapporterades i bland annat Södertälje, Malmö, Ystad, Örebro och Kalmar.

Kl. 23.31 på onsdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett flerfamiljshus på Ängevägen i Brunflo, alldeles utanför Östersund. Det visade sig vara en relativt stor brand, som börjat i en lägenhet på husets översta våning. Samtliga boende i fastigheten fick evakueras medan släckningsarbetet pågick. Lyckligtvis ska ingen människa ha skadats.

Kl. 02.30 natten mot torsdag var branden släckt. Brandorsaken är inte fastställd, men det verkar finnas misstankar om att branden kan ha varit anlagd. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand alternativt allmänfalig vårdslöshet. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

På tisdagsmorgonen upptäcktes att Stocksätterskolan, en låg- och mellanstadieskola i Hallsberg, utsatts för skadegörelse. En stor sten hade kastats in genom en fönsterruta. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På tisdagsförmiddagen upptäcktes en mindre brand på en toalett på Engelska skolan i Västerås. Någon hade tänt eld på papper på toalettgolvet. En elev lyckades på egen hand släcka branden med vatten. Elden ska ha orsakat mindre skador på golvet. Det är oklart om händelsen resulterat i en polisutredning, och om polisen i så fall lyckats identifiera den/de som låg bakom branden.

* * *

Vid lunchtid på tisdagen kontaktade en lägenhetsinnehavare på Mästergatan i Visby polisen och anmälde att ett fönster i lägenheten skadats efter att någon kastat ett föremål mot det. Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Kl. 17.30 på tisdagen brann det i ett fristående sophus på Nydalavägen, i det ökända, invandrardominerade “utanförskapsområdet” Araby i Växjö. Polisens notis om ärendet är ytterst knapphändig. Det framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 19.22 på tisdagskvällen tvingades polis rycka ut till torget i Sösdala, söder om Hässleholm i Skåne. Där hade någon krossat bakrutan på en parkerad bil, kastat in en flaska innehållande bensin, och sedan försökt anlägga en brand. Gärningspersonen hade dock inte lyckats. Branden tog sig inte, utan det blev bara mindre sot- och brännskador i bilen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 22-tiden på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om brinnande fordon på en parkeringsplats vid strandområdet Bomstad, strax utanför Karlstad. Det visade sig att två husvagnar brann på platsen. Båda husvagnarna blev helt utbrända. Det framkom senare att den ena av husvagnarna stulits tidigare under tisdagen. Ingen människa ska ha skadats i branden, som bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 23.30 på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om en bilbrand vid Soldalaskolan, en kommunal grundskola vid Lundbygatan i spännande, mångkulturella Södertälje. Det visade sig att två fordon stod i lågor på platsen. Det uppges ha tagit räddningstjänsten c:a en halvtimme att släcka de brinnande bilarna. Lyckligtvis ska det inte ha funnits någon risk för att elden skulle sprida sig till skolbyggnaden. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits och polisen har, enligt lokaltidningen, inga misstänkta för dådet.

* * *

Omkring kl. 03.20 natten mot onsdag sågs en man krossa en ruta till en livsmedelsbutik på Västergatan i Piteå. Polis tillkallades och mannen kunde gripas. Mannen misstänks nu för skadegörelse. Varken hans ålder eller hans nationalitet/etnicitet uppges i polisens korta notis om ärendet.

* * *

Kl. 06.38 på onsdagsmorgonen anmäldes att en byggarbetsplats i stadsdelen Lindö i Norrköping utsatts för skadegörelse under natten. Någon/några hade tagit sig in på det inhägnade området och krossat en ruta på en grävmaskin samt tömt en brandsläckare i en annan grävmaskin. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

För ett par veckor sedan berättade Avpixlat om ett sprängattentat mot ett café vid Södra Storgatan i centrala Helsingborg. Under natten mot onsdag utsattes samma café åter för skadegörelse. Tunga gatstenar, troligen tagna från ett pågående gatuarbete i området, hade använts för att krossa ett av caféets stora fönster. Skadegörelsen bedöms ha skett någon gång mellan midnatt och kl. sju på onsdagsmorgonen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under onsdagseftermiddagen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Torsbergsgymnasiet i Bollnäs, där det börjat brinna i en papperskorg. Elden hade hunnit sprida sig till en bänk innan brandmännen anlände och kunde släcka. Det ska ha funnits risk för ytterligare spridning. Polisen rubricerar ärendet som försök till mordbrand. Ingen har gripits för dådet och polisen tycks inte ha någon misstänkt.

* * *

På onsdagseftermiddagen ska en bil ha brunnit i Fristad, strax norr om Borås. Det ska ha varit fråga om en bil som stått övergiven en tid. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Sent på onsdagskvällen, vid 23.40-tiden, vaknade boende i en lägenhet på Norra Kyrkogatan i centrala Härnösand av glaskrossning. Det visade sig att flera stenar kastats in genom rutor till lägenheten. De boende i lägenheten tittade ut och hann se flera mörkt klädda personer springa från platsen. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om att någon gripits för dådet.

* * *

Sjutton minuter efter midnatt natten mot torsdag fick räddningstjänst och polis larm om rökutveckling i trappuppgången i ett flerfamiljshus på Torggatan i Malung, i Dalarna. Det visade sig att någon tänt eld på en barnvagn som stod i ett förrådsutrymme i trapphuset. Det tycks vara ställt utom tvekan att branden var anlagd. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand. Det finns emellertid inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Örebro är en av de svenska städer som under de senaste månaderna varit hårdast drabbad av anlagda bilbränder. Natten mot torsdag brann åter bilar i staden. Vid halv ett-tiden larmades räddningstjänst och polis till Tegelgatan, där det brunnit i två bilar som stod parkerade en bit ifrån varandra. En väktare ska ha lyckats släcka bränderna med en handbrandsläckare. I lokaltidningens artikel om händelsen sägs visserligen att det inte är fastställt vad som orsakade bränderna. Samtidigt citeras emellertid ett polisbefäl, och hans kommentar tyder på att polisen betraktar bränderna som anlagda. Ingen har gripits för dåden och det finns inga misstänkta.

* * *

Omkring kl. 01.20 natten mot torsdag brann en bil på Malmöhusvägen i centrala Malmö. Bilen uppges ha varit övertänd när blåljuspersonal anlände till platsen, och ska ha fått omfattande skador. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under natten mot torsdag brann flera bilar i Ystad, i södra Skåne. Kl. 01.37 larmades räddningstjänst och polis till Spanienfararegatan, där tre bilar brann. Ytterligare ett par bilar på platsen ska, enligt lokaltidningen, ha brandskadats. Dessutom brandskadades en byggnad intill den parkering där bilarna stod. Senare under natten, kl. 05.26, brann en bil på Surbrunnsvägen. Alla bränderna bedöms ha varit anlagda. Branden på Spanienfararegatan rubriceras av polisen som mordbrand på grund av den stora spridningsrisken. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Kl. 03.35 natten mot torsdag tvingades räddningstjänsten rycka ut och släcka en bilbrand på Stamvägen i Söderhamn. Det är oklart om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan brandorsak.

* * *

Strax före kl. sju på torsdagsmorgonen brann en bil på Tellusvägen i Kalmar. I polisens ytterst kortfattade notis om ärendet framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan orsak.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson