Annonsera på Avpixlat

Illegala invandrare flyr från USA och invandrar illegalt till Kanada

Kanada flagga

Foto: Pmx, Wikimedia Commons

ILLEGAL INVANDRING Som ett direkt resultat av att Donald Trump tagit krafttag mot illegal invandring i USA har nu illegala invandrare i betydande antal börjat migrera illegalt till Kanada. Den illegala migrationsströmmen från Latinamerika börjar nu se Kanada om slutdestination och USA endast som transitland.

Kanada med den vänsterliberala premiärministern Justin Trudeau i spetsen har sedan Donald Trump blev president välkomnat migranter som inte längre vill vara kvar i USA att komma till Kanada. Trudeaus önskan uppfylls nu, dessutom med råge, då hans signalpolitik uppmuntrar illegal invandring från USA.

Anledningen att migranterna i fråga inte ansöker om asyl vid gränsen mot Kanada utan istället korsar gränsen illegalt är att om de redan ansökt om asyl i USA är de per automatik inte kvalificerade att ansöka för detta igen i Kanada. Illegal invandring till Kanada är således det enda alternativet som kvarstår – såvida man inte vill följa ländernas lagar.

Det är inte bara latinamerikaner som migrerar till USA och nu vidare till Kanada illegalt. Även till exempel somalier som lyckats ta sig till Latinamerika och korsat gränsen till USA migrerar nu illegalt vidare till Kanada.

Exakt hur många illegala invandrare i USA som nu migrerar till Kanada illegalt är svårt att uppskatta men att det kommer röra sig om tusentals eller eventuellt tiotusentals under de närmaste månaderna, framförallt när Trumps hårdhandskar mot illegal invandring blir alltmer uppenbar. Många av de illegala invandrarna som kommer migrera till Kanada är dessutom grovt kriminella som under Trump omedelbart skulle deporteras men nu istället kommer “fly” till Kanada och fortsätta sin kriminella bana där.

Det är alltså fullt möjligt att även Kanada kommer bli striktare mot illegal invandring när väl landet ser konsekvenserna av den illegala invandringen som nu påbörjats på allvar. Att dessutom våren vid den kanadensiska gränsen endast är en dryg månad bort och dessutom sammanfaller med Trumps hårda tag mot illegala invandrare i USA betyder att den illegala migrationsströmmen till Kanada kommer öka kraftigt.

Kanadas gränspolis har fått order av regeringen att anhålla de som korsar gränsen illegalt men det är oklart vad Kanada kommer att göra med dessa, framförallt med de som inte kvalificerar sig för asyl. Det kan alltså sluta med att illegala invandrare ursprungligen bosatta i USA slutligen kommer utvisas från Kanada bekostat av kanadensiska skattebetalare.

Gränsen mellan USA och Kanada är i princip helt obevakad annat än de några dussin officiella gränskontroller. Därför är det enkelt att korsa gränsen illegalt, genom att bara promenera över gränsen i skogen eller ta en taxi till gränsen för att sedan promenera runt gränskontrollen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson