Annonsera på Avpixlat

Livstids fängelse och utvisning för syrisk jihadmördare och asylbedragare

SYRIEN / SVERIGE 46-årige syriern Haisam Sakhanh döms i svensk domstol till livstids fängelse och utvisning för att våren 2012 på jihad-krigarresa i Syrien ha deltagit i mord på sju tillfångatagna personer tillhörande den syriska statens styrkor. Efter morden tog sig Sakhanh till Sverige där han sökte och gavs asyl under förespegling av att vara syrisk flykting.

Bevisläget var gott då Sakhanh och hans jihad-kumpaner filmade alltsammans. På filmsekvenserna ses hur Sakhanh deltar, beväpnad med ett Kalashnikov-automatvapen och hur man sedan dumpar de döda kropparna i ett hål i marken. Sakhanh har dessutom erkänt gärningarna i sak men hävdat att han och hans kumpaner avrättat de syriska soldaterna i laga ordning eftersom de sinsemellan före morden dömt de tillfångatagna till döden.

Hur Sakhanh kunde beviljas asyl i Sverige är också en gåta, i varje fall om man svävar i villfarelsen att Migrationsverket gör kompetenta asylutredningar. Sakhanh var nämligen innan han begav sig till Syrien för att slåss för det muslimska kalifatet bosatt i Italien, där han fanns registrerad med fingeravtryck efter att ha gjort sig skyldig till misshandel i samband med en våldsam demonstration han deltog i.

Innan rättegången fann dock Sakhanh för gott att fly från Italien och göra slag i saken att följa sin religionspolitiska övertygelse och bli jihad-krigare i Syrien. Efter slutfört värv ville han inte återvända till Italien för att sona sitt misshandelsbrott, utan begav sig i stället till Sverige, omvittnat för sin slapphänta asylhantering, där inga ID-handlingar behöver uppvisas, handläggarna sällan ifrågasätter några uppgifter som den asylsökande muntligt anför och där tröskeln för att få asyl är extremt låg.

Mycket riktigt lyckades Sakhanh också fuska sig in i Sverige under förespegling av att vara syrisk flykting. Migrationsverket litade utan att göra några kontroller på Sakhanhs påståenden om att han aldrig sökt asyl i något annat EU-land, aldrig begått något brott i Europa och aldrig deltagit i några strider i Syrien. Detta i stället för att söka i de internationella register som finns, varvid man snabbt skulle ha upptäckt att Sakhanh haft uppehållstillstånd i Italien och dessutom var misstänkt för brott.

Sakhanh hade dock otur genom att den film han och hans jihad-mördarkumpaner tagit av sig själva in flagranti hamnade på New York Times redaktion, som 2013 valde att publicera den. Filmen rönte stor uppmärksamhet och ett år senare kunde den italienska tidningen Corriera Della Sera identifiera bland annat Sakhanh som en av gärningspersonerna på filmen. Tidningen kunde även avslöja att Sakhanh rekryterat jihadister till Syrien. Det dröjde trots detta ända fram till 2016 och att en italiensk åklagare bekräftat Sakhanhs identitet på filmen innan myndigheterna i Sverige reagerade.

Nu har alltså rättvisan hunnit ifatt Sakhanh som i dagarna dömdes till livstids fängelse och utvisning för mord och folkrättsbrott. Det är oklart men sannolikt att Sakhanh kommer att överklaga domen till högre instans.

Ingen vet hur många andra mördare, jihad-terrorister och folkrättsbrottslingar som tagit sig in i Sverige på samma sätt som Sakhanh men som inte haft oturen att avslöjas. Avpixlat har tidigare skrivit om hur även massmördare från folkmordet i Rwanda valt Sverige som tillflyktsort, avslöjats och dömts till långa straff. Även här finns dock anledning att befara att åtskilliga fler krigsbrottslingar än de som avslöjats bor i Sverige under falska flyktingidentiteter. Många av dem kan rentav ha fått svenskt medborgarskap.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson