Annonsera på Avpixlat

17-årig afghan försökte våldta kvinna inför hennes barn – polishund blev hjälte vid gripandet

Den våldtäktsmisstänkte afghanske ynglingen kunde identifieras via bilder från övervakningskameror i tunnelbanan. Foto: Landespolizeidirektion Wien.

ÖSTERRIKE / SEXUALBROTTSEPIDEMIN En 31-årig kvinna i Wien överfölls och utsattes för ett brutalt våldtäktsförsök mitt på dagen, inför sina två små barn. Hon lyckades slita av huvan från våldtäktsmannens jacka. En polishund fick sniffa på huvan, och kunde därigenom spåra våldtäktsmannen till en närliggande tunnelbanestation. Polisen kunde sedan identifiera honom genom bilder från tunnelbanestationens övervakningskameror.

Polishunden Anuk har sedan förra veckan hyllats som en hjälte i österrikisk media. Det var nämligen tack vare hans fantastiska luktsinne som ett våldsamt kvinnoöverfall snabbt kunde klaras upp. Våldtäktsmannen visade sig vara en asylsökande afghan, som påstår sig vara 17 år gammal.

En dag i förra veckan var en 31-årig tvåbarnsmamma på promenad på Donauinsel, en ö i floden Donau i Wien. Med sig hade hon sina barn, ett respektive två år gamla, i barnvagn. Plötsligt överfölls kvinnan bakifrån av en främmande man. Mannen tog tag i kvinnans nacke, slet henne till marken och försökte våldta henne. Kvinnan slogs, skrek och gjorde motstånd. Hon lyckades bland annat bita våldtäktsmannen i ansiktet och slita av huvan från hans jacka. Detta fick våldtäktsmannen att avbryta övergreppet och fly från platsen.

Kvinnan tillkallade polis. Patrullerna som ryckte ut hade med sig spårhunden Anuk. Anuk fick lukta på huvan som den 31-åriga kvinnan rivit från våldtäktsmannens jacka. Via doften kunde Anuk spåra våldtäktsmannen till en tunnelbanestation i närheten av brottsplatsen. Där slutade spåren. Av detta kunde poliserna dra slutsatsen att våldtäktsmannen sannolikt hoppat på ett tunnelbanetåg.

Tillsammans med brottsoffret gick man igenom bilder från stationens övervakningskameror, och mycket riktigt hittade man snart våldtäktsmannen på bild. Våldtäktsmannen visade sig vara hemmahörande på ett asylboende. Han uppges vara afghansk medborgare och påstås vara 17 år gammal. Det är emellertid oklart om 17 år är hans verkliga ålder, eller en falsk uppgift han lämnat till österrikiska myndigheter för att räknas som minderårig och därmed få fördelar i asylprocessen.

Afghanen greps av polis. Han ska, enligt den österrikiska medierapporteringen, i förhör ha sagt att han varken kan erkänna eller förneka att han överföll den 31-åriga tvåbarnsmamman. Han påstår nämligen att han inte minns något, eftersom han – enligt egen utsago – var redlöst berusad efter att ha druckit tre öl.

Man får anta att Anuk belönades med ett rejält ben för väl utfört arbete.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson