Annonsera på Avpixlat

Vem styr egentligen Sverige?

KRÖNIKA Kampen om makten pågår mellan de politiska partierna. Men är det verkligen de folkvalda som styr Sverige? Utgår all politisk makt från folket, såsom det står i den svenska grundlagen? Konspirationsteorierna är många kring vilka krafter som i verkligheten styr utvecklingen. Är den svenska regeringen bara demokratiska staffagefigurer för Muslimska brödraskapets globala kamp för det islamska kalifatet?

Brödraskapet är förbjudet på andra håll i världen, men tungt representerat inom både Socialdemokraterna och Miljöpartiet. De stöds av alltfler islamska organisationer i Sverige, alltfler koranskolor, moskéer, imamer och valdistrikt där sharialagar konkurrerar med den svenska rättvisan. Trots islams förklarade krig mot kristendomen får islamisterna märkligt nog inte heller något motstånd från Svenska kyrkan. En växande islamsk diaspora i Sverige gör invandrarna till en viktig väljarkår.

Förr kallades pressen för den tredje statsmakten – med uppgift att för medborgarnas räkning kontrollera och vid behov kritisera den politiska makten i riksdag och regering. Nu är det tvärtom – totalt vänsterdominerade media har blivit de styrandes härolder. Eller t.o.m. deras härskare. Med bannlysningsrätt mot all opposition. Ända ner på negerbollnivå. Ett väl utvecklat, subtilt socialt förtryckarsystem mot oliktänkande och ett orwellskt förhållande till sanning och verklighet styr ett antal samvetslösa ledarskribenter och redaktioner. Högsta dömande instans är förment opolitiska public-service-media. Den statliga åsiktsapparat som fiffigt nog finansieras med tvångslicenser för dem som ska indoktrineras.

Eller är det den beryktade Bilderbergsgruppen som vid sina hemlighetsfulla möten mellan världens ledande potentater bestämmer hur Sverige ska utvecklas. Eller kanske den ännu hemligare församling som sägs stå bakom New World Order.

Eller är det feminismen och genustänkandet som i jämlikhetens namn och med könskvoteringens vapen styr svenskarnas framtid. Eller är det regnbågsrörelsen som med parader och offerkoftans härskarteknik styr de folkvalda och därmed folket.

Eller är det Putins cyberkrig som är på väg att ta över den politiska makten i Sverige? Eller är det Trumps isolationistiska politik och USA:s reträtt som världspolis som formar den svenska politiken?

En makt som överträffar de flesta andra är klimathotet. Eller klimatbluffen beroende på hur man ser på saken. Det påverkar världen i oerhörd grad och Sverige i synnerhet. Vi är det enda land som bestämt att vara fossilfritt år 2030. Sverige står för en promille av koldioxidutsläppen i världen – så även om vi skulle klara att enbart använda förnybara bränslen betyder det ingenting globalt. Kina, Indien och andra kommer att fortsätta bygga kolkraftverk för att förbättra sina befolkningars levnadssituation. Samtidigt ska kärnkraften avvecklas. Det finns ett tiotal kärnreaktorer i drift i Sverige – men här och i Tyskland ska kärnkraften stängas ner. I övriga världen finns drygt 400 reaktorer och drygt 60 nya är på väg att byggas. Den närmaste i Finland.

Men det kommer att kosta oss oerhört mycket att gå mot strömmen (ursäkta göteborgsvitsen). Oändliga resurser som skulle behövas för att bibehålla något av den välfärd vi vant oss vid kommer att krävas för att nå detta möjligen meningslösa, lokala klimatmål om fossilfrihet. Det påminner om ambitionen att göra lilla Sverige till ansvarstagande humanistisk stormakt genom att ta emot fler asylsökande än vi klarar av. Till kostnader som kunde räddat mångfalt fler om resurserna använts på plats bland de 65 miljoner flyktingar som aldrig kan nå en trygg hamn i Sverige. Nu ska vi alltså göra samma dyra misstag för att bli en klimatstormakt genom att till ingen nytta sätta oss själva på fattigstugan.

Men våra folkvalda anser tydligen att det är värt att offra svenska folket för att de ska få artiga applåder på världssamfundets klimatmöten. De väljare som inte ställer upp på denna streberpolitik kan ju alltid uteslutas med en DÖ och fördömas som fascistiska nationalister med rötter i nazismen. Pöbeln som inte ställer upp på den mystiska, svenska värdegrunden. Den som ingen kan beskriva men som används som argument för alla politiska beslut.

En fråga från en amatör är hur politikerna tänker att detta rent praktiskt ska kunna genomföras. Ska alla långtradare från utlandet stoppas vid den svenska gränsen? Ska alla flygplatser och hamnar stängas? Vi har redan så låg grad av självförsörjning av bl.a. livsmedel att vi vid avspärrning eller annat nödläge inte klarar oss mer än ett par dagar. Konsekvenserna av ett fossilfritt Sverige är närmast oöverskådliga. Hur ska vi vanliga människor kunna skapa oss en uppfattning om detta val mellan pest och kolera – när debatten om klimathotet till 99% styrs av domedagsprofeterna med Miljöpartiet och Centern som pådrivande hejarklack.

Jag är inte förmögen att förstå om klimathotet är verkligt. Jag får förlita mig på experter. Med bedövande kraft slår dock media, politiker, debattörer, miljöaktivister och förståsigpåare fast att världen står inför sin undergång med allt varmare klimat, smältande polaris, stigande havsnivå, översvämningar, orkaner, ökenspridning etc etc. Att inte vara “klimatsmart”, att äta kött och flyga till semestermålet hör till de nya dödssynderna. Att ifrågasätta denna religion är som att svära i kyrkan. Lika illa som att ifrågasätta ökande rasism, flyktingpolitikens lönsamhet, islam som fredsrörelse och terrormotståndare eller andra politiskt korrekta uppfattningar.

Det finns dock en del verkliga forskare som vågar trotsa denna närmast religiösa tro på klimathelvetet. Men de är inte välkomna i Miljökyrkan. De tvingas spika upp sina teser utanför åsiktskorridorens mediakanaler och tribuner. Vi som ska välja får högst ensidig, pk-godkänd information . På grund av ämnets komplexitet är vi lätt manipulerade och okritiska till massiva domedagsprofetior. Droppen urholkar stenen – en droppe i havet blir lätt en gigantisk flodvåg. En lögn som upprepas med kraft och tillräckligt ofta blir en ovedersäglig sanning även för den eftertänksammes bondförnuft.

Det finns dock offentliga, vetenskapliga källor som ger en annan bild. Polarisarna smälter inte. Tvärtom, de växer. När detta nu trots allt börjar bli mer känt bland vanligt folk försöker miljöaktivisterna påstå att de smälter – underifrån! Hur mäter man det? Det finns offentliga uppgifter om att OM isarna skulle börja smälta, så skulle det ta tiotusentals år innan de helt smält bort. Det finns offentliga uppgifter som anger att människans utsläpp av koldioxid har en försumbar inverkan på isen – jämfört med jordens egna, naturliga produktion.

Orkaner och oväder blir allt vanligare beroende på klimatförändringarna får vi veta via media. Det finns offentliga, veteskapliga uppgifter om att de tvärtom minskat under de senaste årtiondena. Öknarna breder ut som en följd av varmare klimat påstår man. Det finns offentliga uppgifter om att de istället minskar. Ironiskt nog beroende på ökade utsläpp av koldioxid – som gynnar växtligheten och gör den mindre beroende av vatten. En kunskap som varje professionell odlare använder genom att höja koldioxidhalten i sina växthus.

Höjningen av havsnivån kommer att dränka stora landområden säger miljöaktivisterna. Stora delar av Sverige kommer att bli obeboeliga. Men sedan senaste istiden har landhöjningen i Sverige varit ett antal centimeter per år. För 2000 år sedan skulle havsnivån ha satt Västerbron i Stockholm under vatten. Den har 26 meters segelfri höjd. Trots detta varnar kvällspressen för att Mälaren snart hotar att dränka Stockholm. Alltså anslås enorma skattemedel för att bygga om Stockholm för att bättre kunna motså förväntade vattenmassor. Varje kommun i landet har sin klimatansvarige (titeln är ju rätt komisk) för att på motsvarande sätt planera och budgetera för nödvändiga förändringar av stadsplaner, ombyggnad av vägar och förstärkning av barriärer och avledningskanaler etc. Tusen och åter tusen människor får sin utkomst tack vare detta klimathot. Samtidigt som vård, omsorg och skola sätts under svåra sparbeting. Samtidigt som en stor del av Sveriges pensionärer tvingas leva under förnedrande ekonomiska förhållande. Samtidigt som de som står i långa bostadsköer tvingas ut i kylan på obestämd tid.

Men snart kommer klimataktivisterna att ytterligare höja varningsflaggorna. Eftersom Donald Trump ifrågasätter klimathotet får de ytterligare argument att fördöma honom. Han må ju ha rätt eller fel – men han lär få många att på allvar börja fundera på om klimathotet verkligen existerar så som det beskrivits under lång tid. Ända sedan en annan amerikan med presidenttitel – vicepresident Al Gore – lanserade sin “obekväma sanning” , belönades med Nobelpris och satte fart på klimatpaniken.

Jag längtar efter att några kunniga personer publikt fick ställa dessa frågor till ansvariga politiker. Till nuvarande statsminister Löfven och hans tippade efterträdare Anders Ygeman. Två folkvalda som jag aldrig hört svara konkret på en enda fråga med annat än att de just anslagit ett antal extra skattemiljoner för att lösa just det problem frågan handlade om. Eller till klimatminister Isabella Lövin och centerledaren Annie Lööf – som anser att vi trots flyktingmottagningens fullständiga fiasko, oerhörda kostnader och problem tycker att vi borde ta emot ytterligare 30 miljoner asylsökande.

Tänk om Annie Lööf och de andra i TV fick förklara varför Migrationsverkets offentliga uppgifter inte bekymrar dem. 2015 tog vi emot 165 000 asylsökande. Under de närmaste fyra åren kommer vi att ta emot fler per år. 300 000 anhöriginvandrare – plus nya asylsökande och kvotflyktingar. 49 000 som fått avslag på asylansökan beräknas dessutom gå under jorden. Men de har ju rätt till exempelvis tandvård. En rotfyllning kostar mig som fattigpensionär 3 480 kr. En papperslös betalar 50 kronor. Det är ju ett anständighetskrav att Annie Lööf och andra s.k. ansvariga politiker förklarar hur de mot allt förnuft kan påstå att invandringen är lönsam!

Det skulle bli TV:s mest sedda debattprogram – det är jag i motsats till ovanstående klimatsynpunkter helt övertygad om. Men de skulle aldrig våga ställa upp – det är jag lika säker på. Jag får leva med min skeptiska inställning till allt som liknar politisk religion. Amen.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson