Annonsera på Avpixlat

Statslös 17-åring häktad för mord på “flyktingbarn” i Gävle

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET En 17-årig yngling sitter sedan i söndags häktad, misstänkt för att ha mördat en 16-åring. 16-åringen påträffades i torsdags morse avliden vid en cykelbana i stadsdelen Sätra i Gävle. 16-åringen vistades i Sverige som s.k. ensamkommande flyktingbarn. Även den mordmisstänkte 17-åringen har utomvästlig, sannolikt asylrelaterad invandrarbakgrund. Han har ett arabiskklingande namn och är, enligt de juridiska dokument Avpixlat tagit del av, statslös.

På torsdagsmorgonen fick polisen larm om att en livlös kropp låg intill en cykelbana i Sätra, i nordvästra Gävle. På plats kunde polis och ambulans konstatera att det var en ung man som avlidit, samt att han blivit mördad. Han identifierades som 16-årige Ali Jafari. Han hade kommit till Sverige som “ensamkommande flyktingbarn”, bodde i en fosterfamilj i Gävle, och var elev på en högstadieskola i området där han påträffades död.

Sent på torsdagseftermiddagen uppges en 17-årig yngling självmant ha kommit till polisstationen i Gävle för att lämna upplysningar om mordet. Det slutade med att ynglingen greps och senare anhölls för dådet. Han häktades på söndagen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Ynglingen uppges neka till brott. Det ska dock, enligt mainstream-media, under förhör ha framkommit uppgifter som indikerar något slags koppling mellan den häktade ynglingen och den mördade 16-åringen.

Mordet och misstankarna mot den häktade 17-åringen har uppmärksammats i ett flertal mainstream-medier. Samtliga mainstream-medier underlåter dock – i enlighet med den inom svensk mainstream-media vedertagna misstolkningen av de pressetiska reglerna – att berätta att inte bara offret, utan även den misstänkte gärningsmannen har utomvästlig, sannolikt asylrelaterad invandrarbakgrund.

Avpixlat har tagit del av åklagarens häktningsframställan i ärendet. Av den framgår att den mordmisstänkte 17-åringen är statslös. Han har ett arabiskklingande namn, som tyder på att han troligen har sitt ursprung i Mellanöstern. 17-åringen tycks dock inte vara ett s.k. ensamkommande flyktingbarn. Såvitt Avpixlat kunnat utröna är han skriven på en adress i Gävle tillsammans med sina föräldrar.

Eftersom 17-åringen inte dömts för något brott väljer Avpixlat i nuläget att inte offentliggöra hans namn. Om han döms för det brott han misstänks för ser vi emellertid inget skäl att dölja hans identitet.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson