Annonsera på Avpixlat

Schyffert och Virtanen stödjer Trump

KRÖNIKA Terrordåden avlöser varandra. Det ena blodigare än det andra. Ingen går säker någonstans. Samtidigt menar de svenska kolonistugedebattörerna att vi oroar oss helt i onödan. Henrik Schyffert jämför skräcken för terrorismen med flygrädsla. Risken att råka illa ut är i båda fallen så liten att det är löjligt att oroa sig. Vi har aldrig haft det så bra här i Sverige menar han. Ett litet tryggt, välordnat och rikt kolonistugeområde med avgränsande staket, men med stor gemenskap.

Sverigedemokratiska väljare är bara små rädda människor som inte förstår detta. Han är vald till Sveriges roligaste man – men risken är att hans skojfriska ankdammsperspektiv tas på allvar. Hans verklighetsfrämmande komik är minst lika farlig som de verkliga hot han skojar bort. Hela världen lever i fasa för våld och terror – 65 miljoner människor har tvingats fly, men han jämför osmakligt nog morden på oskyldiga människor med olyckor – liksom Åsa Romson en gång med en freudiansk felsägning kallade terrorattackerna den 11 september för “11-septemberolyckorna”. Visserligen var flygplan inblandade – men någon flygolycka var det ju inte. Att som hovnarren Henrik Schyffert för ett skratts skull håna terrorns offer och för en billig poäng ta äran av oroliga svenskar är oerhört skamligt. De skratten lär vi snart få sätta i halsen.

Aftonbladets Fredrik Virtanen lever i samma idylliska, skyddade kolonistugeområde som Schyffert. Han menar att påståendet om att det finns 55 no go-zoner i Sverige är falskt. Han är säker på att det inte finns ett enda sådant område. Det är bara militärjargong menar han. Så eftersom dessa getton möjligen benämns med fel namn så existerar de inte? Tala om för polis och trakasserad blåljuspersonal att de oroar sig i onödan. Säg till alla dem som får sina bilar brända att det inte är så farligt. Trösta alla offer för våldtäkter, rån, skjutningar, inbrott och narkotikahandel med att det kunde vara värre. Det är att göra det enkelt för sig.

Lika enkelt som när han avfärdar hela debatten om den stora invandringen och dess kostnader med frågan om någon enda svensk behövt köpa billigare rödvin för den sakens skull. Att det finns hundratusentals fattigpensionärer och många andra som överhuvudtaget inte har råd med rödvin kan han förmodligen inte ens föreställa sig i sin välordnade, rödvinsdränkta lekstugevärld.

Det är alla dessa satans medlöpare som gör Trumps framgångar möjliga. Det är alla små Schyfferts och Virtanens som bäddar för den nationella stormvind som sveper över världen. Där människor tröttnat på överhetens orättvisor, lögner och bedrägerier. Där den upplevda otryggheten avfärdas som dumhet och fobiska vanföreställningar. Där all politisk opposition fördöms som nazism och rasism.

Alla dessa verklighetens förnekare som går maktens ärende, trampar på demokratin, omyndigförklarar vanligt folk och lever gott på att samvetslöst stödja en regering som styrs av Muslimska brödraskapet. Jag rekommenderar varmt den socialdemokratiska bloggen Ledarsidorna där den eminente Johan Westerholm den 6 februari redovisar detta islamistiska nätverks bastanta inflytande på svensk politik. Det är inte det minsta roligt.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson