Annonsera på Avpixlat

Irakier med terrorkopplingar dödshotade Gefle Dagblads chefredaktör – slipper utvisning

DET MUSLIMSKA HOTET På tisdagen föll domen mot 31-årige irakiern Raad Riyad Abdulkarim Al-Duhan, som åtalats för dödshot riktade mot Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg. Påföljden blev två månaders fängelse. Trots att hoten direkt föranleddes av Al-Duhans sympatier med våldsbejakande jihadism och terrorism, utvisas han inte från Sverige.

Det var i mars förra året som Gullberg utsattes för dödshot som en följd av att tidningen granskat Gävles moskés (även kallad al-Rashideen-moskén och Gävle Islamiska Center) kopplingar till muslimsk terrorism. Al-Duhan tillhör moskéns inre krets och är nära släkt med den radikala imam som leder dess verksamhet.

Gullberg välkomnar den fällande domen och fängelsepåföljden och säger i ett uttalande att “det känns bra att tingsrätten tar hotet mot mig i min roll som ansvarig utgivare på största allvar och understryker att det här är ett hot mot pressfriheten”. Gullberg intygar att hon inte tänker låta sig skrämmas till tystnad, utan fortsätta med sin granskande journalistik.

Även Tidningsutgivarnas (TU) vd, Jeanette Gustafsdotter, uttalar sig om domen och säger att hon “ser det som glädjande att hot mot chefredaktörer tas på allvar”. Hon slår också fast att sådana hot är “ett direkt hot mot pressfriheten och i förlängningen vår demokrati”.

Gullbergs och Gustafsdotters utsagor motsägs dock i inte oväsentlig grad av att de båda deklarerat en uttalad fientlig inställning mot Sverigedemokraterna och Sverigevänlig alternativmedia, dvs. de krafter i samhället som tydligast fört kampen mot det ökande hotet från islam i Sverige.

Tidningsutgivarna med Jeanette Gustafsdotter i spetsen drog nyligen igång en hets- och hatkampanj mot pressfriheten i form av en attack riktad mot islamgranskande alternativmedia som berättar det TU-anslutna medier döljer. Gefle Dagblad under ledning av Anna Gullberg beslutade för en tid sedan att man i sin nyhetsrapportering aldrig ska skriva bara “Sverigedemokraterna”, utan alltid lägga till något nedsättande prefix före partinamnet, exempelvis “främlingsfientliga”, “rasistiska”, “högerpopulistiska” osv.

Gustafsdotters och Gullbergs uttalanden om vikten av att rättsväsendet sätter ned foten när journalister hotas av radikala muslimer, klingar falskt mot bakgrund av att dessa aktörer under lång tid aktivt propagerat för muslimsk massinvandring till Sverige, intagit en aningslös inställning till vilka konsekvenser detta får för tryggheten, säkerheten och demokratin och deklarerat en direkt fientlig inställning till de som länge tagit dessa problem på allvar, det som Gullberg och Gustafsdotter nu plötsligt påstår sig göra efter att Gullberg personligen drabbats.

Man kan också ifrågasätta på hur stort allvar rättsväsendet verkligen tar hotet från våldsbejakande islam i Sverige när man underlåter att utvisa en person som utifrån dessa religionspolitiska uppfattningar gör sig skyldig till dödshot. Varför ifrågasätter inte Gullberg och Gustafsdotter detta?

Tror domstolen och/eller dessa journalister att Al-Duhan kommer att vara avprogrammerad och rehabiliterad när han suttit av sina två månader? Inbillar de sig att han då kommit på bättre tankar och övergett sin radikala tolkning av islam och när han lämnar fängelset kommer att agera som en from och fridsam muslim och rentav börja engagera sig mot den tilltagande muslimska radikaliseringen bland MENA-invandrare i Sverige?

Gävle tingsrätt, B 1249-16.

Mats Dagerlind

Relaterat

Rättegång inleds efter muslimskt mordhot mot Gefle Dagblads chefredaktör
Chefredaktör dödshotades efter reportage om Gävles terrormoské
Gefle Dagblad bombhotad efter granskning av muslimska fundamentalister
Gefle Dagblad blir SD-fientlig på nyhetsplats
TU begår upphovsrättsligt intrång mot Avpixlat i propagandistisk reklamkampanj

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson