Annonsera på Avpixlat

Vart är vi på väg?

KRÖNIKA Nu ska vi lära oss ett nytt språk – den nya rikssvenskan. Statliga bemanningsföretaget Lernia vill motverka att dålig svenska ska minska möjligheterna att få jobb, säger utbildningsansvariga Ina Tzacheva. Prov på hur denna nya svenska låter finns på lernia.se/rikssvenskan. För mig låter det som en blandning av gotländska/skånska och rinkebysvenska. Som göteborgare känner jag mig kränkt över att min dialekt inte märks i detta nyspråk. Varför ska just Kålles och Adas idiom motarbetas? Varför ska just vi diskrimineras? Vi kan la vara bra även om vi är födda i lilla London.

Scouterna är först med att använda denna nya svenska i sin telefonsvarare – de är ju alltid redo. Sedan en tid får man ju i USA t.o.m vara homosexuell scout. Att Stockholms universitetsbibliotek också hakar på den nya svenskan bekräftar väl bara det svenska kunskapsföraktet.

Att det inte finns någon svensk kultur lärde oss ju Fredrik Reinfeldt. Liksom Centerpartiet tycker han inte heller att den som är född i Sverige har någon särskild rätt till denna plätt på jorden. Vi svenska barbarer har alltså inget fädernesland att försvara. Annie Lööf tycker ju därför att att vi borde ta emot ytterligare 30 miljoner asylsökande i denna gränslösa galenskap.

Ledande sossar har ju påstått att nationalsången är rasistisk. Många vill ju också förbjuda den svenska flaggan. Kan kanske ersättas med den numera mer populära regnbågsflaggan. Men eftersom vi inte har något att försvara och inget försvar för vare sig militärt eller annat intrång är kanske den vita kapitulationsflaggan ännu bättre. Men när man inte ens vill behålla svenska som vårt modersmål börjar man ju på allvar betvivla makthavarnas mentala hälsa.

Hur i …. kan man föreslå att svenska folket ska tala förortssvenska – istället för kräva att invandrarna lär sig normal svenska. Det är ju totalt vanvettigt dumt. För inte så länge sen var det istället finska och meänkieli som förbjöds i skolorna – i försvenskningens namn. Nu är det alltså i det närmaste precis tvärtom. God svenska ska motarbetas till förmån för multikulturens blandspråk. För att använda ett annat nytt språk, internetspråket – lol och asg! ( Laugh out loud och asgarv).

Det är väl illa nog att man inte längre förstår vad TV:s och radions flitigt förekommande, rasifierade intervju- och debattröster säger. Ofta betydligt svårare att förstå än t.ex. danska – som ju dock översätts med textremsa. Men textremsa som översätter vad en invandrare försöker säga skulle förstås betraktas som den värsta kränkning. Varför ska vi acceptera att vårt nyansrika, vackra språk ska bytas mot ett torftigt, fattigt substitut? Hur har dessa raketforskarhjärnor tänkt sig att detta skulle förbättra någonting för någon? Ska all information i framtiden låta som radions “Klarspråk – nyheter på ett enklare vis”? Ska dagstidningen ersättas av mer lättbegripliga serietidningar?

Ja, skillnaden mot dagens enfaldiga resultat av journalistisk möda blir väl inte så stor. Behöver vi alls lära våra barn att läsa? Med Fridolins skola är det ju ändå klent med den konsten. Stora delar av den klassiska litteraturen lär väl ändå rensas ut som rasistisk och otidsenlig. Mycket av det som sägs i TV går oss vanliga människor förbi – alltfler gamla svenska ord har fått en helt ny betydelse – ofta den direkt motsatta mot vad de tidigare betydde. Dialogen mellan aktörerna i TV-serierna är numera ofta så mumlande lågmäld att man inte hör vad som sägs. I andra fall är den så skrikig att man inte orkar lyssna. Filip och Fredrik i Breaking News t.ex. Detta barnprogram för vuxna. De talar i skrikig diskant och avlossar snabba kulsprutesalvor på stockholmska.

Men det spelar egentligen ingen roll. Man har hypnotiserats av deras ständiga ordnande av sina manuskort. Med spretande fingrar jämnar de till manushögen – tusen gånger per program! Och båda två gör det på exakt samma sätt. När man med ett ryck vaknar ur hypnosen zappar man snabbt vidare bland matprogrammen, trädgårdstipsen, soffpratet, naturskildringarna och amerikanska sitcoms med inlagda skrattsalvor som markerar när något är roligt. Varvade med public service-nyheter om hur tryggt Sverige är nuförtiden, hur välutbildade invandrarna är, hur ramstark vår ekonomi är, hur nazistiska Sverigedemokraterna är, hur sinnessjuk Donald Trump är, vilka djävulska planer Putin har och att terrorismen inte har med islam att göra.

Vore det inte enklare att förklara engelska som den nya rikssvenskan. Eller varför inte arabiska – det språket håller ju ändå på att helt ta över i t.ex. Malmö och är nu näst största språk i övriga Sverige. Eller kanske kunde man sätta oss alla i esperantoutbildning. Det finns ju folkvalda genier som på fullt allvar föreslagit detta.

“Kunskap är makt” anses Francis Bacon ha sagt. Men alltfler beslut från dagens makthavare bekräftar också att det omvända inte gäller. Makt ger uppenbart inte kunskap. Den används i Sverige huvudsakligen för att hindra spridning av den kunskap som kan hota denna makt. Att beröva oss språket torde ju därvidlag vara ytterst effektivt som den slutgiltiga lösningen av svenskfrågan. När åsiktskorridoren börjat spricka och verkligheten börjar sippra in via utländska kanaler och hatsajter som Avpixlat.

När man nu klarat av att beröva oss demokrati, fosterland, utbildning, rättstrygghet, kvinnofrid, nationalsång, flagga, sanning, åldringsvård, religion, könstillhörighet, yttrandefrihet, kultur, negerbollar, fläskkorv och det mesta av det övriga vi ärvt från våra förfäders kamp för ett värdigt och drägligt liv.

Tänk att man för inte så länge sedan avslutade dagens radiosändningar med Du gamla du fria. Det känns som för tusen år sedan.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson