Annonsera på Avpixlat

Ekeroths nattklubbsincident går till åtal

Foto: Esquilo.

ÅTAL Som Avpixlat tidigare berättat, hamnade Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth i en tumultartad situation i en krogkö i Stockholm i slutet av november. Händelsen får nu ett rättsligt efterspel för Ekeroth.

Upprinnelsen till situationen var att Ekeroth på ett utstuderat förnedrande och diskriminerande sätt nekades inträde till nattklubben Solidaritet med hänvisning till att han inte delade krogens värdegrund. När Ekeroth vände för att lämna kön, utsattes han för glåpord, dödshot och fysisk aggression från andra köande SD-fientliga personer. Medan Ekeroths livvakter var i färd med att avstyra ett angrepp från en stökig person, passade en annan på att rikta ett slag mot Ekeroth som försvarade sig med att ge igen med en lättare örfil. Åklagaren har beslutat att denna örfil är att betrakta som ringa misshandel och att Ekeroth ska åtalas för detta.

Under brottsutredningen har det lagts mer resurser på att hitta vittnen som kan styrka en berättelse som motiverar åtal mot Ekeroth men inte hans antagonister än vad som normalt läggs på att hämta in vittnesmål vid exempelvis en gängskjutning. Många har därför kritiserat utredningen för att vara politiskt motiverad. Ekeroth har vidgått att han riktat ett lättare slag med öppen hand mot en angripare men menar att detta ska ses som en rimlig reflexmässig självförsvarshandling i den hotfulla situation som rådde.

Ekeroth tog efter händelsen timeout från sina utskottsuppdrag. I veckan lämnade Ekeroth även över uppdraget som partiets internationelle sekreterare till EU-parlamentsledamoten Peter “Nalle” Lundgren. I ett uttalande till media uppger SD:s partiledare Jimmie Åkesson att han anser att Ekeroth nu och så länge rättsprocessen pågår bör ta timeout från allt riksdagsarbete.

Som väntat försöker nu andra partier dra nytta av och förstora upp händelsen. Inrikesminister Anders Ygeman (S) och Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson var tidigt ute i media för att utifrån händelsen stämpla Sverigedemokraterna som ett parti som ser mellan fingrarna med kriminalitet.

Man vill från vänsterliberalt sjuklöverhåll också försöka få bort Ekeroth permanent från riksdagen eftersom man vet att han är en väljarmagnet och en av sitt partis hårdast arbetande riksdagsledamöter. Ett SD utan Kent Ekeroth bedömer de politiska motståndarna skulle vara ett försvagat parti och lättare att rå på inför det viktiga valet 2018 då SD enligt prognoser utifrån flera opinionsundersökningar kan komma att bli jämnstort med Socialdemokraterna och Moderaterna eller rentav Sveriges största parti.

Mats Dagerlind

Relaterat

Kent Ekeroth ombeds ta timeout efter nattklubbsincident

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson