Annonsera på Avpixlat

Tino Sanandaji presenterade sin bok Massutmaning

BOKSLÄPP Nationalekonomen Tino Sanandaji presenterade sin bok Massutmaning: Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende (Kuhzad Media, 2016, beställ här) vid ett öppet möte på riksdagen onsdag 1 feb. Boken har kunnat skrivas och tryckas med hjälp av frivilliga bidrag via ett rekord i svensk crowdfunding (Avpixlat 23/12, 2014)

Tino Sanandaji fokuserade i sin presentation på integration eftersom han menade att migrationen var någorlunda omhändertagen sedan 2015. Vad som nu måste lösas är “massarbetslösheten”, “massvandalism” och “massövergrepp” menade han. I begreppet “antisocialt beteende” (en term socialdemokraten Tony Blair lanserade i Storbritannien i slutet av 1990-talet) ska läggas förutom ren kriminalitet även vandalism, gängbeteende, mildare former av “semi-kriminellt beteende” som till exempel bilbränder och stenkastning mot polis (en brottskategori polisen inte har haft en kod för att kunna registrera tidigare).

Genom att använda offentlig statistik fick Tino Sanandaji fram en bild av massinvandringen som visar att den nuvarande flyktinginvandringen späder på arbetslösheten, trots att svenskar och vissa grupper av invandrare får jobb i allt större utsträckning. Således kan arbetslösheten totalt sett sjunka medan den ökar oerhört för vissa utomeuropeiska invandrargrupper. Samma sak med kriminalstatistiken som visar på en sjunkande total brottslighet, men en ökning på 160 % i vissa utanförskapsområden mellan 2006-2014.

www.tino.us

Ojämlikheten mellan låginkomsttagare med utländsk bakgrund och infödda har ökat väsentligt i Sverige, men inte alls i samma grad i Norge och Finland. Gapet mellan invandrare och svenskar är större här än mellan svarta och vita i USA.

– Politiker ljuger men det gör inte statistik, skämtade Tino under sin presentation och exemplifierade med den låga andelen universitetsutbildade från Syrien, Afghanistan och Somalia på 10 %, vilket statsministern inte erkänt officiellt, tvärtom.

– Vad ska man göra åt den höga arbetslösheten bland utlandsfödda utomeuropeiska invandrare? Jag tror inte på sänkta löner som vissa “Kalle Anka”-liberaler hävdar. Istället måste man höja deras humankapital, även om många av dem faktiskt är oanställningsbara. Arbetsgivare tar inte emot dem ens om de får 100% i bidrag från Arbetsförmedlingen (se hans inlägg i Realtid 2014).

Han kritiserade häftigt den förra Alliansregeringens subventioner till företagare som tagit emot arbetskraftsinvandrare. Ett slöseri på 20 miljarder.

– En möjlig lösning på flyktingkrisen vore att dirigera om miljarderna från migration till bistånd. Idag kostar mottagandet 75 miljarder kr medan FN:s satsningar i läger i närområden kostar 30 miljarder kr. Väst borde betala andra länder för att ta emot flyktingar till en tiondel av kostnaden. Länder som Indien, Brasilien, Marocko. SD är inte seriösa utan vill bara stoppa invandringen.

– En kulturkamp pågår som i Sverige leds av invandrarkvinnor i förorter som inte accepterar att liknade kvinnodiskriminerande villkor införs där de bor. De är kvinnor som flytt från länder med sådana traditioner, som mina iranska föräldrar. Vänsterpartiet skäller på dem istället för att stödja deras kamp.

– Unga som växer upp och är födda här måste kunna tala svenska utan brytning. Jag kom hit som 11-åring och bryter, det kommer jag göra hela mitt liv men de som är födda här måste kunna tala ordentlig svenska.

10 av 25 lösningsförslag

Jan Sjunnesson

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson