Annonsera på Avpixlat

Hur tänker de?

KRÖNIKA När jag träffar på ängsliga alliansväljare och ilskna vänsteranhängare försöker jag förstå deras motvilja mot att erkänna verkligheten. Men oftast går jag bet. Samtidigt vet jag att de lever i samma värld som ni och jag.

Min undran handlar inte om politisk ideologi och SD, utan om vardagliga problem. Om dessa godhjärtade, som alltid trott på medier och velat vara goda mot alla slags främlingar, plötsligt står inför akuta problem som kräver andra svar, vad gör de då? Om deras gamle far blir rånad av mörkhyade, om deras grannes bil blir uppbränd av invandrargäng, om deras handikappade släkting  eller bekant blir illa omskött av folk som inte förstår svenska, hur tänker de då?

De kanske ser hur sk ensamkommande går ut på krogen som vuxna eller tjuvåker på bussen. Men de tiger. De kanske till och med ursäktar övergrepp mot flickor. De kanske hörde talas om gruppvåldtäkten i Rissne år 2000, men tänkte inte på rubriken i DN, “Gängen är ett framtidshot” (DN 8/2, 2000). Att Invandrarverkets generaldirektör, den socialdemokratiske diplomaten Kjell Öberg, varnat för invandringen som en “ödesfråga” för Sverige redan 1977 kan de inte alls ens föreställa sig. Det kunde inte heller DNs kulturskribent Maria Schottenius när hon hörde honom säga det (DN 30/1, 2017).

Polisbuss i Sundsvall nedbränd, ST

Om man har en världsbild och människosyn där alla man möter förväntas uppföra sig ungefär som en själv, en normal svensk som väljer bland de vanliga partierna och helst undviker konflikter och politiska diskussioner, så blir chocken stor när vissa av verklighetens främlingar stör, bråkar, stjäl, luras och allt man kan tänka sig. Om man själv blir utsatt kanske man ändrar sig, men det finns exempel på av utlänningar våldtagna kvinnor i Tyskland och Frankrike som inte ändrat sin uppfattning om de stackars sk flyktingarna.

Men om ens dotter blir antastad eller ens son rånad, hur tänker den politiskt korrekte föräldern? Ger de råd om att inte gå i vissa stadsdelar efter mörkrets inbrott utan att säga varför? Och vågar de tala om allt som händer på fikarasten eller skäller de på oss som envisas att tala om vad som händer med landet?

Patrik Engellau ger några råd till oss bekymrade medborgare, vare vi kallar oss “Sverigevänner” eller inte, om hur vi ska stå fast vid våra åsikter, men framföra dem vänligt men bestämt i middagssällskap (Det Goda Samhället, 26/1, 2017).

Det är svårt att tiga och vara vänlig men bestämd, jag vet. Men denna krönika handlar inte om oss utan om dem. De som ser vad som sker mitt framför ögonen, men ändå tvekar att dra slutsatsen att något fundamentalt är på tok med hela det svenska samhället och i synnerhet med den offentliga debatten om massinvandringen och mångkulturalismen.

Kanske måste de prövas ytterligare för att vakna. Enligt PJ Anders Linder (Facebook), vd på borgerliga tankesmedjan Axess, så väntas 660 000 invandrare av skilda slag enligt Migrationsverkets beräkningar 2017-2020.

Hur tänker de då?

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson