Annonsera på Avpixlat

Den konservativa massinvandringen bidrar till förnyad debatt

KRÖNIKA Debattören och läraren Frida Park argumenterade nyligen i Expressen (26/1, 2017) för att den barnmorska som vägrar utföra abort ska respekteras. Abortfrågan tillhör ett sedan länge avfört ämne i Sverige och indignationen runt abortmotstånd och samvetsfrihet blev massiv (Omni 24/1,2017). Frida Park gav sig inte trots att hennes lärartjänst ifrågasatts av illvilliga kritiker (Facebook, 29/1, 2017).

Sedan 1970-talets strider mellan traditionella och kulturradikala värderingar har debatter totalt tystnat om vissa moralfrågor. Det är som att svenskarna en gång för alla tagit ställning i fråga om uppfostran, sexualitet, nationalism, mångkultur, respekt för äldre och abort naturligtvis. Eftersom de kulturradikala 1968-orna vann den gången suckar de, och deras barn och barnbarn tar vid, var gång någon dristar sig att ens föra en principiell diskussion om när livet börjar: DET DÄR HAR VI JU TALAT OM EN GÅNG SÅ KOM INTE OCH DRA UPP DET IGEN! skriker de i falsett. Debatten hinner inte ens börja förrän den är slut.

Det faktum att Tyskland har en halv miljon legala prostituerade medan vi kriminaliserar verksamheten räcker inte för att diskutera värdet av vår sexköpslag införd 1998. En doktorsavhandling i idéhistoria vid Göteborgs universitet viftas bort (Sussanne Dodillet 2009, se även Petra Östergren). Man bör kunna diskutera prostitution utan att direkt hamna i gällande lagstiftning som enda lösning.  Men liksom i abortfrågan så är det som att ingen förutsättningslöst kan reda ut principiella resonemang i denna kontroversiella fråga. Sedan 1998 är prostitutionen avförd från den offentliga debatten och abort kan man inte tala om sedan 1975.

Vad som emellertid kommer förändra debatten i mer öppen och konservativ inriktning är att vi tagit emot 1,5 miljoner invandrare sedan år 2000. De kommer hit med socialkonservativa värderingar från sina länder på Balkan, i Mellanöstern och i Nordafrika, ja från hela världen. Alla länder är mer konservativa än Sverige som värderingsundersökningen World Values Survey slagit fast i sin värderingskarta. Den tredjedel av befolkningen som är s k “normorienterade” (SvD, 28/1, 2917) har varit osynliggjorda ända tills SD kom in i riksdagen 2010.

Paradoxalt nog så är det kulturradikala massinvandringsförespråkare som sett till att importerna denna fjärdedel av befolkningen utan att ha insett att de flesta av dem hellre tänker som Frida Park och Siewert Öholm än som vänsterliberalen Peter Wolodarski och Margot Wallström (medlem av feministiska och kulturradikala “Kräkklubben” (S), se Fokus nr 1/2007).

Jag har sedan 2008 försökt påtala i tal och skrift hur extremt det svenska värderingssystemet egentligen är (se 12, 3, 4, 5, 6, 7) och att invandrare liksom utlänningar överhuvudtaget är mer normala. 2013 noterade jag för första gången fenomenet Sverigedemokratiska invandrare (8). En sådan person är mer beredd att skälla ut de glin som brände bilar och butiker i Husby 2013 (9) än svenskarna. Läser man hur han skäller på dem är Siewert Öholm en västanfläkt.

Vi kan undra om dessa invandrare och numera kanske medborgare i Sverige kan återuppta förlorade debatter om värderingar. De är inte sällan lika intresserade som vi Sverigevänner av stängda gränser och stopp för mångkulturell propaganda. Många av dem lever i segregerade förorter som hyllas av den kulturradikala vänstern, dock inte bosatt där själv. De skakar på huvudet åt feministisk snöröjning och skulle denna förteckning på Toklandet av det sjuka Sverige bli känd i deras hemländer skulle de skämmas över sitt nya land, lika mycket som vi.

Denna kinesiske naturvetenskapsman skriver i Det Goda Samhället (26/1, 2017)  om sitt flytt hit 1989 och vänder sig till sina barn:

“Idag, 28 år senare kan jag inte säga samma sak om Sverige. Inför mina älskade barn säger jag i tysthet: Förlåt mig, pappa har valt fel land åt er. Under alla dessa år har jag bevittnat Sveriges förfall. Flera av de tidigare fina och trygga stadsdelar i Linköping där jag bodde under mina första åtta år i Sverige är idag ‘utsatta’ områden. Varför vill svenskarna låta sitt fina land förfalla? Varför är den tomma bilden av en humanitär stormakt så mycket viktigare än att överlämna ett tryggt samhälle utan risk för etniska eller religiösa konflikter till sina barn och barnbarn, så att de har möjlighet att leva ett lika tryggt liv som vi har gjort?”

Gör Sverige normalt igen.

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson