Annonsera på Avpixlat

Filip och Fredriks somaliska bandylag attackerade tjeckiskt lag efter förlust

KULTURKROCK PÅ ISEN Filmen “Trevligt folk”, om ett somaliskt bandylag i Borlänge av den för sitt snackfördärv ökända programledarduon Filip och Fredrik, fick lysande recensioner av den svenska kulturvänstern och laget framhölls som ett belägg för att all kritik mot svensk invandringspolitik bara är främlingsfientlighet och att integrationen går som på räls – eller grillor kanske. Laget utmärkte sig i fredags dock inte för några framstående sportsliga prestationer i B-VM, däremot för osportsliga dito, när man efter att ha utklassats med 19-0 av ett lag från Tjeckien gav sig på det vinnande laget med klubbor och knytnävar.

Attacken inleddes med att en av de somaliska spelarna utan förvarning slog en av de tjeckiska spelarna till marken med ett hårt klubbslag. Flera somaliska spelare följde sedan exemplet och skandalscener utspelade sig. Redan tidigare i matchen hade det somaliska laget utmärkt sig för aggressivitet och dragit på sig fem utvisningar. När våldet utbröt återstod ännu några minuter av matchen och det somaliska laget tilldömdes ytterligare två utvisningar. Varför matchen inte bröts och laget diskades är oklart.

Nyligen fick författaren Katerina Janouch, med tjeckiskt ursprung, utstå hets och hat från vänsterliberalt håll, inklusive Sveriges statsminister, för att hon i tjeckisk TV berättat om det haveri som följt i spåren av Sveriges ansvarslösa massinvandringspolitik. Att prata öppet om detta skadade bilden av Sverige i omvärlden, sades det.

Nu rullar bilderna från skandalmatchen mellan det svensksomaliska och tjeckiska bandylaget non-stop i tjeckisk media. Tjeckerna behöver inte längre nöja sig med hörsägen från en tjeckiskättad svensk författare, utan kan med egna ögon bevittna det svenska integrationshaveriet och hur detta nu också drabbar tjeckerna själva.

Det somaliska laget, som i spelskicklighet befinner sig på gärdsgårdsnivå eller sämre, kuppades enligt uppgift in i VM genom att någon reste till Somalia och anmälde laget därifrån. Sannolikt finns inga bandylag i Somalia överhuvudtaget och det torde vara regelmässigt tveksamt att somaliska migranter som påstår sig vara flyktingar från Somalia kan representera landet i ett VM. Troligen har lagets anmälan till och godkännande att delta i B-VM varit en del av den politisering kring laget som Fredrik och Filips film utgör en annan del av.

Laget, s

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson