Annonsera på Avpixlat

Trump stoppar inresor för medborgare från sju länder samt all flyktingmottagning

USA / MIGRATION I fredags var Donald Trumps presidentpenna glödhet. Återigen skrev han nya order kring migrationspolitiken. Denna gång satte han totalstopp för inresor av medborgare från sju länder samt all flyktingmottagning temporärt. Även i detta infriar Trump därmed ytterligare ett vallöfte.

Som ett direkt resultat av terroristrisken beordrade Donald Trump i fredags att totalstoppa all flyktingmottagning till USA under fyra månader. Utöver detta beordrade Trump även att medborgare från sju länder ska totalförbjudas att resa in till USA under tre månader. Dessa länder är Irak, Iran, Syrien, Jemen, Sudan, Libyen och Somalia. Syftet är att hålla radikal islam borta från landet.

Ordern går under namnet Protecting the Nation From Foreign Terrorist Entry into the United States, alltså i syfte att skydda USA från nya eventuella terrorister. I ordern påpekade Trump specifikt att migranter från Syrien är skadliga för USA:s inhemska intressen.

Effekten har blivit omedelbar. Flyktingar som har möten och intervjuer med amerikanska myndigheter runt om i världen har redan fått dessa möten och intervjuer inställda. Resor för s k ensamma flyktingbarn som planerades att flygas till USA har nu avbokats.

USA:s flyktingmottagning under 2017 kommer således att minska från planerade 100 000 till 50 000 eller färre, alltså en halvering minst. Vidare har Trump beslutat att kristna flyktingar som förföljs av muslimer ska prioriteras i mottagandet.

USA ska nu även börja granska flyktingar, invandrare och resenärer från vissa länder betydligt hårdare för inträde än tidigare. USA har redan betydligt hårdare granskning än Sverige beträffande detta men enligt Trump måste ännu utförligare granskningar ske för att försäkra att de som anländer till USA inte är eventuella terrorister.

Som Avpixlat nyligen förklarat har presidenten jurdisk makt att allt göra detta utan att kongressen, högsta domstolen, FN eller internationella konventioner kan stoppa det då presidenten bara behöver åberopa “nationell säkerhet” som orsak, vilket Trump alltså formellt och officiellt nu gjort.

Kongressens talman Paul Ryan hyllade Trump efter besluten och konstaterade vikten i att skydda USA:s invånare.

Vissa hävdar redan nu ohederligt att detta rör sig om ett förbud för muslimer, vilket absolut inte stämmer. Förbudet gäller medborgarskap, inte religion, kopplade till vissa länder där terrorism frodas och varifrån just terrorism systematiskt och bevisligen exporteras.

CAIR, en muslimsk organisation i USA med kopplingar till terrorgruppen Hamas och som Förenade Arabemiraten och Saudiarabien officiellt deklarerat som terrororganisation har lovat att stämma Trump över ordern. Under en rättegång 2009 påpekade domaren i ett domslut som involverade muslimer kopplade till CAIR att bevisen är övertygande att CAIR är kopplat till Hamas. Det är sålunda föga förvånande att CAIR upprörs över att Trump vill stoppa terrorister från att resa in i USA.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson