Annonsera på Avpixlat

Ensamkommande går rollspelskurs i svensk kvinnofrid

SEX OCH SAMLEVNAD Efter de senaste årens rekordinvasion av flera tiotusentals så kallade “ensamkommande flyktingbarn”, unga män från Afghanistan och Somalia i sin mest hormonstinna ålder, har Sverige drabbats av vågor med sexuella trakasserier och övergrepp i offentliga miljöer. Nu tas initiativ för att lära ut svensk kvinnofrid och hur man uppvaktar en kvinna i ett västerländskt civiliserat och jämställt samhälle.

I ett reportage berättar Sveriges Radio P4 Örebro att det inte är så lätt att komma som ung migrant till Sverige och förstå att man inte här som i hemlandet bara i grupp kan ge sig på och tafsa på kvinnor eller ta den sexualitet man vill ha med våld. Att anpassa sig till en ny kultur där kvinnor är jämställda med männen och inte är fritt villebråd om de vistas utomhus utan manlig ledsagare eller utan heltäckande klädsel är inte alltid så lätt, förklarar SR P4 Örebro.

Nu tas lokala initiativ där tidigare generationers invandrare som lärt sig om och anpassat sig till den svenska kulturen lär ut detta till de sexsugna “ensamkommande”. Mohammad Arvan är teaterpedagog på Tegelbruket i Örebro och har dragit igång rollspelskurser för de “ensamkommande” om hur man raggar för att få ligga. Och intresset är stort.

Många vill lära sig att ragga upp svenska tjejer på busshållplatsen. Mohammad iscensätter därför ofta rollspel där man just låtsas att man befinner sig på en busshållplats. Någon i gruppen får agera tjej som väntar på bussen och de övriga vara ett gäng som vill få omkull den svenska tjejen.

Mohammad berättar att han så gott det går på det här sättet försöker få de “ensamkommande” att förstå genom att känna på det själva hur obehagligt det kan vara när ett gäng migranter med sexuella avsikter omringar en och gör grova eller våldsamma sexuella närmanden:

– Jag förklarar att man ska gå sakta fram och inte vara för på och närgången. Man får inte sticka under stol med att det varit stora problem med “ensamkommande” som tafsar på svenska tjejer. Jag tycker det är bra att vi tar upp det. Jag vill inte att nån tjej ska bli antastad till sommaren. Vi måste våga prata om det och lösa det. Jag försöker förklara att här i Sverige går man med kort kjol, det är inget konstigt.

Frågor som inställer sig är förstås varför sexualbrottspreventiva och kulturupplysande kurser inte ingår i det offentliga migrantmottagandet och är obligatoriska för alla “ensamkommande”, givet de omfattande problem med grupp- och överfallsvåldtäkter, sextrakasserier och övergrepp som rapporterats från musikfestivaler, badhus, nyårsfiranden osv med enstaka personer eller gäng med utomvästlig asylinvandrarbakgrund.

Vilket ansvar tar politiker och myndigheter för att säkerställa att invandringspolitiken inte leder till ökad otrygghet i offentliga miljöer för svenska tjejer? Man ska “inte sticka under stol med” säger Mohammad. Men sticka huvudet i sanden verkar vara det offentliga Sveriges vanligaste sätt att hantera problemen. Hellre offra de unga svenska tjejernas trygghet och kalla det för myter och “råtta i pizzan” än ifrågasätta kulturrelativismen, konfrontera att kvinnosynen i Afghanistan och Somalia lämnar mycket i övrigt att önska och ta risken att en öppen diskussion kan gynna Sverigedemokraterna.

Mats Dagerlind

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson