Annonsera på Avpixlat

Dissidentjam: Evangeline av Ulf Lundell

LÅTSLÄPP Mitt alias Matt Dagger och de övriga i The Dizzidents möttes i repan för att jamma lite. “Ska vi inte köra nån Lundell?“, frågade nån. “Vilken då i så fall?” replikerade nån annan. “Tja, Evangeline till exempel“, svarade den förste. “Bra låt, men den har ju inget Sverigevänligt dissidentbudskap“, hävdade den andre. “Visst har den det“, slog den förste fast och fortsatte därefter att ge oss en initierad analys av låtens rätt kryptiska text.

Den första versens strofer om “stadens galna nerv” och “tider av fördärv” kan appliceras på situationen Malmö respektive tillståndet i Sverige mer allmänt, fick vi veta. Och “du stannar tills du vänjer dig, sen har du glömt var du kom ifrån” tolkas som hur svenska folket vant sig vid bilbränder, gängskjutningar och åldringsbrott och glömt bort hur det var innan, i det gamla trygga Sverige. Så det så.

I andra versen kan strofen om hur “fängelsets dörrar står på glänt” och att det “bara är att gå därifrån” ses som en känga till släpphänt svensk kriminalpolitik.

I tredje versen talas om att “göra ont till gott“, något som stämmer bra in på hur det vänsterliberala etablissemanget nyspråkligt har vänt bakochfram på centrala begrepp och värden i den politiska debatten, medan liknelsen vid Aladdins lampa och “allt du ber om kan du få” kan appliceras på den allt åt alla-mentalitet som präglat migrationsdebatten där massinvandringsförespråkarna tycks tro att skattemedel är ett ymnighetshorn man bara kan ösa ur och som i berättelsen om Jesu fiskafänge räcker till att mätta hela världens behov. Att “den som befallde ska tvingas gå dit hans tjänare vill gå” är en metafor för att folket åter ska bestämma i Sverige och makthavarna föra den politik som medborgarna vill ha.

I den sista versen kan “skott från höften” både tolkas bokstavligt som en beskrivning av den vilda västern-liknande situation som råder på gator och torg, eller mer bildligt för hur politikerna saknar en plan men på måfå sjösätter den ena integrationsreformen efter den andra i from förhoppning om att de ska fungera, trots att ingen av de föregående gjorde det och man inte brytt sig om att utvärdera varför.

Att “ha betalt sin tull” är det väl många svenskar som känner att de gjort med världens högsta skattetryck – och att man får allt mindre tillbaka av välfärd för pengarna. Att “allt är lämnat till mig som ett dyrbart lån” kan syfta på hur vi bara lånar Sverige och har ett ansvar att lämna över det i gott skick till nästa generation, ett ansvar som våra politiker men även vi som röstat fram dem på senare tid grovt har åsidosatt.

Det var nåt också om hur “en vandring in i förvandling” var en beskrivning av det nya Sverige och hur frågorna i slutet på refrängerna om vart och vilket håll Evangeline går handlar om ifall du är med eller mot den nya Sverigevänliga folkrörelsen.

En viss häpenhet kunde utläsas i de övriga dissidenternas ansikten efter denna långa föredragning och textanalys. “Jag tror nog inte det var så Uffe menade“, invände någon försiktigt. “Jag har hört att Evangeline och hela plattan som den är med på handlar om Uffes existentiella och religiösa grubblerier“.

Spelar roll då“, menade en tredje. “Vi kan väl bränna av låten alldeles oavsett. Dessutom retar det säkert misantropen Uffe tillräckligt att ett gäng Sverigevänner spelar hans låt, även utan att läsa in egna budskap i texten“.

Ska vi snacka eller ska vi spela“, undrade en fjärde otåligt. “Spela“, svarade jag. Och det gjorde vi.

Resultatet efter att ha repat igenom låten några gånger är dokumenterat ovan. Låten är inspelad i Cherry Road studios och mixad, mastrad och producerad av undertecknad.

Håll till godo!

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson