Annonsera på Avpixlat

Massinvandring, islamisering och Sverigevänner

kronikor_jan_sjunnesson_byline_banner2

KRÖNIKA En borgerlig väljare som motvilligt kommer rösta på SD kritiserade i ett privat samtal sådana som mig för att använda ord och begrepp som fortfarande stöter bort förstagångsväljare som denne besvikne borgare. Vi kan kalla honom eller henne (inte hen) för “BV”, Borgerlig Väljare.

De ord BV retade sig på är för det första “massinvandring”. Jag har inte använt det tidigare, men har sedan ett år tillbaka inte funnit ett annat ord även om Expo:s Ordlista bannlyser det. BV menar att massinvandring låter som att en svärm råttor rusar in i landet utan hinder. 2015 kom drygt 160 000, vilket var nästan dubbelt så många som kom 1992 när Jugoslavien föll samman. Ett rekord hur som helst. Men ska man kalla det massinvandring? Räcker inte hög invandring, stor invandring osv? Omskrivningar är aldrig bra, men om ett annat ord inte stöter bort väljare ska man välja det?

Jag överlåter till er läsare att avgöra, men tycker man kan använda massinvandring vid sidan av andra förstärkningsord (stor, massiv, hög, extrem – ett ord Anders Borg använt) framför invandring. Dessutom är ordet invandring felaktigt eftersom de som kom under 2015 års massinvandring knappast var en enhetlig kategori invandrare utan i huvudsak asylsökande med eller utan skyddsskäl, dock inte flyktingar enligt UNHCR. Asylinvandring är klumpigt att säga och har inget med volym att göra. Ta alltså risken och fortsätt säg massinvandring, men tjata inte. Det räcker att medierna inte gör något annat än tjatar om SD och Avpixlat i tid och otid.

BV ogillar vidare islamisering och där ger jag nog BV rätt. Svenskarna islamiseras inte dvs konverterar inte till islam även om takten ökar. Under sommarens Frihetsturné mot islamiseringen i Skåne 2016 gav jag några hintar om vad som pågår (video) och på min blogg finns fler exempel. Undergivenheten inför islam kallas ibland för “islamofili”, dvs en överdrivet välvillig inställning till islam. Douglas Murray har skrivit en bok som heter just Islamophilia (se min recension 2013), men det kommer ta alltför lång tid att etablera islamofili som lika använt som det tyvärr framgångsrika nonsensbegreppet islamofobi.

Så vad ska man säga? Man kan påpeka att svenskar och svensk förvaltning inkl skolor, matsalar, badhallar osv utsätts för påtryckningar från islams företrädare på ett otrevligt sätt. Inte ens terrorister kan övervakas utan att det kallas för islamofobi (se min blogg 2014). BV ogillar liksom 95 % av svenskarna, och säkert de flesta invandrare som flytt från muslimska länder, att lärare och sjukvårdspersonal tillåts bära slöja, att ICA/Coop säljer halalkött (varav en del går till terrorfinansiering, se min krönika 2016) osv. Men islamisering missförstås lätt som att man menar att Sverige blir ett muslimskt land inom en generation. Det tror inte jag men vår mesighet gör oss sårbara. Så säg istället vad du ogillar, bästa Borgerliga Väljare, om det är islams makt över matbespisningsrutiner, läroböcker eller Svenska kyrkan. Det räcker och alla vet vad du menar. Även jag.

Sverigevänner är svårare då det är till för att knyta oss Sverigevänner samman och utestänga våra fiender. BV känner inte alls igen sig och vill inte inordnas i lägret Sverigevänner. BV kanske till och med är stolt över delar av vad Sverige åstadkommit och anser att vi Sverigevänner är alltför Sverigefientliga (se min krönika 2017), något som våra kritiker ofta påpekar som “de Sverigefientliga Sverigevännerna”. Kul men inte sant för det. Men antagligen är det alltför grupplojalt och fungerar frånstötande.

Vad ska vi kalla oss då? Själv gillar jag ordet, men inser att BV har rätt i att presumtiva SD-röster går förlorade om vi tjatar (se ovan om massinvandring). Själv ser BV heilande skinheads när den vänlige andre vice talmannen Björn Söder inleder sina tal med “Sverigevänner!”. Många besvikna borgare och sossar kan inte komma över 1990-talets kransnedläggningar vid Karl XII staty i Kungsträdgården eller rasistiskt röj i Gamla Stan. Men de kanske gör som invandringskritiska britter gjorde när de höll för näsan och lade sin löst på BNP, då kallat “Bloody Nasty Party” istället för British National Party.

Hursomhelst är Sverigevänner antagligen ett begrepp som fungerar inåt gruppen men knappast inte utåt. Så det bör användas av oss här på Avpixlat, inom SD och den Sverigevänliga folkrörelsen (se mitt föredrag med frågor från Mats Dagerlind 2015, kritiserat av Mathias Wåg i Dagens Arena men rosat av Samtidens redaktör Dick Erixon). Men inte alltför gapigt och offentligt.

Min genomgång är ett första försök till att nyansera språket men inte att förtiga sanningar. Om SD ska nå över 30 % 2018 så kan tjat om massinvandring från Sverigevänner inte fortsätta som tidigare. Det är inte värt att förlora röster genom att vara för påstridig. Och undvik islamisering överhuvudtaget. Bara tala om vad som sker utan särskilda begrepp. Det räcker för BV och alla andra. De fattar ändå. Verkligheten är inte Sverigedemokratisk.

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson