Annonsera på Avpixlat

Människorov, bråk och hot på asylboenden

tiggarslagsmålASYLRELATERAD BROTTSLIGHET Bråk och oroligheter på asylboenden fortsätter kräva en stor del av polisens resurser. De senaste dagarna har – förutom den grova misshandel vi skrev om på måndagen – fem incidenter rapporterats. De har utspelat sig på asylboenden i Blekinge, Värmland, Småland, Dalarna och Halland.

Natten till torsdag i förra veckan greps en 21-årig man på ett asylboende i Fur, strax norr om Karlskrona. 21-åringen hade varit inblandad i ett knivslagsmål där en annan man fått lindriga skador. Han misstänks också ha hållit en man i sin egen ålder instängd på asylboendet. Polisen har inte offentliggjort några detaljer kring hur detta gått till eller vad som legat bakom det inträffade.

21-åringen har häktats, misstänkt för människorov. Lokala Blekinge Läns Tidning tycks inte ha fått fram någon närmare information om vad som egentligen tros ha skett på asylboendet i Fur. Man har dock intervjuat den häktade 21-åringens försvarsadvokat, som uppges ha sagt följande:

– Min klient förnekar brott men vidgår vissa faktiska omständigheter. Han har inte haft uppsåt att skada någon utan har velat påkalla polisens uppmärksamhet för att han själv har känt sig hotad av andra på boendet.

* * *

En asylsökande man har polisanmält att han utsatts för olaga hot. Mannen, som är hemmahörande på ett annat asylboende, besökte på fredagskvällen ett asylboende i värmländska Filipstad. Där ska han av okänd anledning ha blivit hotad av en annan asylsökande. Den utpekade gärningsmannen ska både ha hotat brottsoffret verbalt, samt genom att krossa en spegel och hota offret med en av glasbitarna.

Lokaltidningens notis om händelsen innehåller ingen som helst information om vare sig de inblandades identiteter eller vad som tros ha legat bakom de hot anmälaren säger sig ha utsatts för.

* * *

Vid 18-tiden på lördagskvällen ska ett bråk mellan ungdomar på ett asylboende i Kalmar län ha urartat. Detta uppgav den lokala nyhetssajten Höglandsnytt i en notis på söndagen. Ungdomarnas pappor lade sig i bråket, varpå det blev tumult och polis fick tillkallas. Det uppges ha varit lugnt på platsen när polis anlände, men polisingripandet ska ändå ha utmynnat i anmälningar om misstänkt misshandel.

* * *

På söndagskvällen fick en anställd på asylboendet Tallmogården i Sunnansjö, nordväst om Ludvika, ett slag mot huvudet av en asylsökande man. Polisen rubricerar ärendet som ringa misshandel. Polisens ytterst kortfattade notis om händelsen innehåller inga som helst detaljer.

* * *

Ett återkommande problem på många av landets asylboenden är att asylsökande startar brandlarm utan anledning. För räddningstjänst och polis innebär det förstås att mycket arbetstid går till spillo när man tvingas rycka ut på larm som visar sig vara falska. En sådan incident skedde natten mot måndag, på asylboendet Skrea Motell i Falkenberg. Kl. 02.28 utlöstes brandlarmet i byggnaden. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig vara ett okynneslarm. Det finns inga uppgifter om huruvida den/de som startade larmet har identifierats.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson