Annonsera på Avpixlat

Om substanslösa valhackningsanklagelser och vänsterliberal medias fake news

Björn Norström

KRÖNIKA Häromdagen släpptes den tidigare hemligstämplade amerikanska rapporten av landets säkerhetstjänster kring Rysslands påstådda hackningar av presidentvalet. Efter att ha granskat hela rapporten kan jag konstatera att avsaknaden av substans och bevis att rysk hackning låg bakom valresultatet är total där istället endast rena spekulationer och tomma ord väger tyngst. Vidare visar det sig att den s k “nyheten” i vänsterliberal media om att Ryssland besitter komprometterande information om Donald Trump är fake news.

De mest övertygande slutsatserna som framkommer i säkerhetstjänstrapporten om att ryskt hackande avgjorde det amerikanska presidentvalet är tomma ord och retoriska anklagelser. Vokabulär som “likely”, “judgement”, “assess”, “aspired”, “confidence”, och “troll” används flitigt i rapportern samtidigt som andra termer av betydligt mer substans och trovärdighet såsom “evidence” och “proof” lyser med sin frånvaro. Till och med vänsterliberala CNN bekräftar detsamma, om de bara begrep retoriken mediebolaget hänvisar till i sin artikel om rapporten.

Anklagelserna och spekulationerna i rapporten haglar med det underförstådda budskapet att ”ni måste lita på det vi påstår”. Vi kan utläsa av rapporten att viljan och förhoppningen, men dessvärre inga bevis, finns att Ryssland ska ligga bakom det amerikanska valresultatet. De amerikanska säkerhetstjänsterna använde precis samma retorik innan Irak-invasionen 2003 i samband med de massförstörelsevapen som Saddam Hussein påstods besitta.

Meningar som nedan är typiska och normen för hela rapporten:

We assess Russian President Vladimir Putin ordered an influence campaign in 2016 aimed at the US presidential election“. “We assess” är inga bevis utan endast spekulation.

The likely financier of the so-called Internet Research Agency of professional trolls located in Saint Petersburg is a close Putin ally with ties to Russian intelligence”. “The likely” är inga bevis utan endast spekulation.

Osv. Osv. Osv.

Rapporten påpekar dock en mycket viktig slutsats som Avpixlat hela tiden rapporterat, nämligen att inget tyder på att rösträkningen manipulerats av någon eller något som till exempel Putin eller hackning.

DHS [Department of Homeland Security] assesses that the types of systems Russian actors targeted or compromised were not involved in vote tallying”.

Detta bekräftas dessutom i praktiken av omräkningen av rösterna i delstaten Wisconsin eftersom den slutade i ett nollsummespel, trots att anklagelser om utbredd hackning och annat fusk förekom som orsak till omräkningen.

Inom en rättsstat, dess rättssystem och principen om “oskyldig tills bevisad skyldig” hade denna rapport aldrig föranlett en fällande dom i en domstol.

Låt oss leka med tanken att i istället för att som i detta fall där åklagaren är USA, den åtalade är Ryssland och juryn är gatans vänsterliberala parlament istället hade varit ett brottsfall inom ett demokratiskt land rättssystem. Om åklagarens starkaste argument mot den åtalade endast inkluderar retorik som att den misstänkte “sannolikt” begick brottet, att polisen “tror” att personen begick brottet och att åklagaren framlägger teoretiska motiv att den åtalade kunde ha begått brottet, samtidigt som inte ett enda bevis framlades för att den åtalade faktiskt begick brottet, skulle naturligtvis ett friande domslut vara resultatet.

Avsaknad av bevisföring då anklagelserna endast bygger på antaganden och spekulationer och inte konkret bevisföring är naturligtvis inte godtagbart för en fällande dom inom rättsstaten, vilket amerikanska domstolar faktiskt redan har beslutat. Röstomräkningarna stoppades i delstaten Michigan av just anledningen – det saknades bevis om att någon form av valmanipulering förekommit. Det amerikanska rättssystemet har alltså redan friat Ryssland genom att lägga ned ärendet med den officiella motiveringen att bevis saknas som kopplar den misstänkte till dådet.

Vidare går rapporten även ut på att ondgöra sig över att människor inte bara följer vänsterliberal amerikansk media som CNN utan även följer internationell media som Russia Today. Rapporten anklagar nämligen rysk media och WikiLeaks för att belysa skandalerna kring Hillary Clinton, alltså samma skandaler som Avpixlat och Fox News rapporterade om men som västerländsk vänsterliberal media mörkade.

Vi kan därmed argumentera att rapporten i fråga faktiskt i grunden bekräftar att amerikansk vänsterliberal media systematiskt censurerade information som kunde skada Hillary Clinton och att nu skuldbeläggning av rysk media och WikiLeaks som belyste den informationen sker, vilket i sig utgör ett demokratiskt och medialt problem inom USA.

En rimlig tolkning av rapporten är därmed att amerikansk vänsterliberal media svek väljarna och sitt uppdrag under valkampanjen. Utländsk och alternativ media fyllde snabbt informationsvakuumet som uppstod där en ny och kraftfull aktör som WikiLeaks grävde fram den information som traditionell media grävt fram som under till exempel Watergateskandalen.

På tal om att influera, manipulera och förändra val och statsskick runtom i världen ska nog USA passa sig för att anklaga andra för sådant. USA är nämligen mästare på att manipulera val i andra länder där man inte drar sig för att dessutom invadera länder militärt i syfte att få till en politisk förändring som USA anser nödvändig.

Samma aktörer som nu beskyller Ryssland för att ha hackat det amerikanska presidentvalet har själva varit högst delaktiga i att störta eller försöka störta ledare i Mellanöstern, till exempel i Libyen och Syrien under Barack Obama. Hillary Clinton har dessutom redan för drygt tio år sedan uppmanat till valmanipulering i Mellanöstern i syfte att “rätt” kandidat ska vinna.

I en utfrågning av senaten i tisdags jag tittade på klargjorde James Clapper, chef för en säkerhetstjänst, att säkerhetstjänsterna inte har några bevis som visar att Ryssland påverkat presidentvalresultatet direkt genom hackning eller indirekt hur amerikanska väljare röstade.

Avpixlats nyliga text om att de påstådda valhackningarna är rent påhitt och fake news bekräftas nu alltså av denna slutliga rapport och senatutfrågningen av cheferna för fyra amerikanska säkerhetstjänster.

I samma utfrågning underströk senatorn Tom Cotton att bevis att Ryssland hackade eller påverkade valresultatet helt saknas, vilket Clapper omedelbart höll med om. Cotton påpekade även att Donald Trump vann valet “fair and square” och att Trump, inte Putin, presenterade sin vision för USA till det amerikanska folket. Cotton konstaterade vidare att Hillary Clinton, inte Putin, ställde in torgmöten och drev en generellt undermålig valkampanj.

Chefen för FBI, James Comey, gjorde även ett mycket intressant och avslöjande uttalande beträffande det Demokratiska partiets ovilja att samarbeta kring de påstådda hackningarna. FBI bad nämligen det partiet och John Podesta, Hillary Clintons kampanjchef, ett antal gånger om att få tillgång till de servrar och Podestas mobil som de påstod var hackade. Syftet var naturligtvis att FBI ville undersöka dessa för spår efter just hackning. Av någon anledning blåvägrade dock partiet och Podesta hela tiden att tillmötesgå FBI i dess förfrågningar under utredningen. Partiets och Podestas totala vägran att samarbeta med FBI kring de påstådda hackningarna sänder naturligtvis kraftiga signaler om att något inte står rätt till.

Min poäng beträffande försök att påverka val och statsskick i främmande länder är att USA sannolikt är den största boven i det globala dramat, både i nutid och historiskt. Vi måste även ha i tankarna att USA är extremt skickligt på att driva propaganda som andra västländer, inte minst Sverige, okritiskt och ohämmat tar som sanning utan att verifiera. Fallet om rysk hackning visar sig alltmer vara ett sådant fall.

USA i sig har ett massivt demokratiskt problem kring sin egen media beträffande dess koncentration och kontroll. Amerikansk media, och hela USA för den delen, kontrolleras av endast ett fåtal massiva företag, varav ett par är mediebolag, som under senare år slukat upp all konkurrens. På liknande sätt som endast några dussin individer äger hälften av världens resurser och tillgångar kontrollerar alltså en handfull mediebolag hela informationsflödet i USA och därmed stora delar av världen.

I samma anda som de påstådda hackningarna, som nu alltså visar sig vara s k “fake news”, vill jag även kommentera vad som troligen också visar sig vara fake news kring en nylig Donald Trump-nyhet. Originalkällan bakom påståenden om att Ryssland besitter information om skandaler kring Trump är BuzzFeed, en ökänd vänsterliberal Trumphatarsajt. BuzzFeed uppmuntrade i sin tur vänsterliberala fake news-organisationen CNN som fortsatte fabricera storyn genom att till exempel falskt påstå att Donald Trump mottog en tvåsidig rapport från säkerhetstjänsterna, vilket senare visade sig aldrig ha inträffat.

BuzzFeeds egen artikel uttrycker man bokstavligen, allra högst upp under rubriken i fet text, att anklagelserna inte kan verifieras samt att rapporten som artikeln grundas på innehåller flera fel. Vidare konstaterar BuzzFeed att den obekräftade informationen kommer från en enda källa som påstår sig vara en före detta brittisk M16-spion men som alltså inte kan verifieras.

Samtidigt framkommer nu information på Reddit och 4Chan (sajter liknande Flashback) att det hela eventuellt handlar om trollning mot vänsterliberal media. En Trump-anhängare ska enligt utsago ha kontaktat BuzzFeed och låtsats vara just en före detta brittisk MI6-spion som gav BuzzFeed påhittad “hemlig information” om Trump som Ryssland påstås besitta. Syftet med trollningen påstås vara att belysa hur vänsterliberal media skapar fake news om Donald Trump.

Annan information framkommer att den före detta brittiska MI6-spionen Christopher Steele skrev dokumenten ifråga och sedan spred dem. Enligt den versionen hamnade det 35-sidiga dokumentet senare i händerna på den amerikanska senatorn John McCain som överlämnade dem till FBI. Steele ska enligt utsago nu ha gått under jorden på grund av rädsla för sitt liv.

Amerikansk mainstreammedia, inklusive hör och häpna vänsterliberala New York Times, har till och med givit BuzzFeed svidande kritik för att de publicerar och sprider fake news som detta, där grova anklagelser görs samtidigt som bevis och substans som bekräftar sanningshalten i informationen helt saknas. Amerikanska säkerhetstjänster påpekar dessutom att informationen är “ogranskad desinformation”.

Vi kan alltså konstatera att både den påstådda valhackningen och den påstått känsliga informationen om Donald Trump alltså är fake news skapad och rapporterad av vänsterliberal media i både USA och Sverige.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson