Annonsera på Avpixlat

Malmö Europas näst mest kriminella och otrygga stad

Polis Malmö

DET NYA MALMÖ Baserat på statistik som besökare av sajten själva anger och vars data används frekvent av många större medier, rankar Numbeo varje år de mest kriminella och otryggaste städerna i Europa. Nu rankas Malmö som Europas näst mest kriminella och otryggaste stad efter att de tre senaste åren ha klättrat kraftigt på den föga smickrande listan.

Att våldet och kriminaliteten ökar i Malmö har nog inte undgått någon men att Sveriges tredje största stad också är Europas näst farligaste kanske ändå överraskar en smula med tanke på konkurrensen. I mätningen gäller att ju högre kriminalitetsindex desto högre kriminalitet och ju lägre trygghetsindex desto lägre trygghet.

Så sent som 2014 rankades Malmö som Europas 84:e mest kriminella och otrygga stad med ett kriminalitetsindex på 33,12 och ett trygghetsindex på 66,88. År 2015 hade Malmö klättrat till plats 46 med ett kriminalitetsindex på 44,74 och ett trygghetsindex på 55,26. 2016 tog Malmö ett ytterligare rejält kliv upp till plats 6 med ett kriminalitetsindex på 57,93 och ett trygghetsindex på 42,07. Och i år rankas Malmö alltså som Europas näst mest kriminella och otrygga stad med ett kriminalitetsindex på 60,99 och ett trygghetsindex på 39,01.

Malmö ligger dessutom endast några tiondelar bakom Europas mest kriminella och otryggaste stad, maffiastyrda Neapel i Italien men före ökända Marseilles i Frankrike. Med tanke på att Malmö redan under 2017 haft ett antal mord och skottlossningar kan staden sannolikt förväntas klättra ytterligare och rankas som Europas absolut mest kriminella och otryggaste stad redan till nästa år.

Utvecklingen i Malmö är densamma som i Chicago i USA, något som Avpixlat rapporterat om vid flera tillfällen, där kriminalitet och våld hör till vardagen och där 2016 blev ett rekordår för skottlossningar och mord. Som jämförelse är Chicagos kriminalitetsindex 65,39 och trygghetsindex 34,61. Malmö ligger alltså idag relativt nära men före gangsterstaden Chicago beträffande kriminalitet och otrygghet.

Guatemala City i Guatemala, Damaskus i Syrien och Manila i Filippinerna har i princip identiska siffror med Malmö och kan därmed anses vara jämförbara beträffande kriminalitet och otrygghet samtidigt som till exempel Medellin i Colombia, Kairo i Egypten och Ho Chi Minh City i Vietnam idag får anses vara säkrare och tryggare städer än Malmö.

Uppdatering

Erik Helmerson, ledarskribent på Dagens Nyheter, uppmärksammar i ett ledarstick den här artikeln. I ett tämligen tafatt försök att spä på bilden av alternativmedier som spridare av falska nyheter, eventuellt på uppdrag av Rysslands president, låtsas Helmerson inte om att vi tydligt i fetstil redan i ingressen deklarerar att statistiken är baserad på sajten Numbeos besökare och därmed underförstått i likhet med alla liknande undersökningar självfallet ska tolkas med viss försiktighet.

Läs Avpixlats svar till Helmerson HÄR.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson