Annonsera på Avpixlat

Örebroskola könssegregerar klasser efter att invandrare bussats in

KÖNSSEGREGERING Vivalla i Örebro är ett ökänt invandrarområde som nyligen tvingats lägga ned en högstadieskola på grund av alla problem. Eleverna från den skolan har sedermera bussats till stadens andra skolor, vilket nu resulterat i att en av dessa skolor, Adolfsbergsskolan, tvingas könssegregera klassrum efter att man fått ta över Vivallaskolans problem.

Liksom invandrardominerade Rosengårdsskolan i Malmö har Vivallaskolan i Örebro avslutat sin högstadieverksamhet efter att problemen blivit allt för stora för att kunna lösas. Invandrareleverna som skapat problemen i Vivallaskolan har nyligen börjat bussas till andra skolor i Örebro-området, bland annat Adolfsbergsskolan. Det är en skola som anses vara en av de bättre i Örebro där andelen invandrare som bor i området fortfarande är låg.

Det visade sig dock snabbt att precis samma problem som tvingade Vivallaskolan att lägga ned bussades ut till de nya skolorna med eleverna. Adolfsbergsskolan tvingades ta till desperata åtgärder och beslutade att könssegregera klassrum. Försöket med könssegregerade klassrum ska pågå i sex veckor och gälla alla ämnen utom NO. Adolfsbergsbor har uttryckt ilska och upprördhet över beslutet eftersom de bestraffas för ett problem de inte har skapat.

Även om det är av underordnad betydelse har personer som menar sig har en ambivalent könsidentitet påpekat att segregationen skapar problem för transpersoner och icke-binära individer eftersom de nu måste hänföras till antingen biologiska pojkklasser eller biologiska flickklasser, vilket går stick i stäv med genustänket. En sådan elev säger gå på en skola med enbart flickor eller pojkar i så fall ska vara något man väljer frivilligt, inte påtvingas med könssegregering i en innan könsblandad skola.

Rektor Anneli Widestrand på Adolfsbergsskolan påstår dock att det här bara handlar om normal gruppindelning. Kanske syftar hon på vad som börjat bli normalt i det nya mångkulturella Sverige snarare än vad som var normalt tidigare.

En boende i Adolfsbergsområdet som Avpixlat talat med om utvecklingen påpekar att rektorn inte talar sanning och könssegregering aldrig var aktuellt innan invandrarna bussades in. Personen understryker att problemen i Adolfsbergsskolan startade i samband med bussningen från Vivalla och att istället för att lösa grundproblemet beslutade skolledningen att könssegregera klasserna.

Könssegregering hör till vanligheterna inom islam och muslimsk kultur och är något som många invandrare i Vivalla sanktionerar eftersom man har sitt ursprung i muslimska länder. Även badhus har börjat införa könssegregering av samma skäl. Alla moskéer i Sverige praktiserar också strikt könssegregering.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson