Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Tranås – drygt 70 boende fick tillfälligt evakueras

Arkivbild. Foto: Dirk Vorderstraße.

Arkivbild. Foto: Dirk Vorderstraße.

SVERIGE BRINNER Under tisdagskvällen och natten mot onsdag anlades bränder i två flerfamiljshus på samma gata i småländska Tranås. Vid båda bränderna tvingades boende tillfälligt evakueras från sina lägenheter. En medelålders man greps, misstänkt för att ha anlagt den första av bränderna, men ingen har gripits för den senare branden. Även i Askersund anlades en brand i en källare i ett flerfamiljshus. Anlagda bilbränder rapporterades i Göteborgsområdet samt i Luleå, och i ett av Linköpings invandrardominerade problemområden vandaliserades en polisbil.

Vid 18-tiden på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i en fastighet på Beckhemsvägen i Tranås. En lägenhet ska ha “tänts på utifrån“. Detta torde betyda att gärningspersonen anlagt en brand genom att tända eld på dörren och/eller att kasta in brinnande föremål genom brevinkastet. En kvinna som befann sig i lägenheten fick föras till sjukhus med ambulans.

43 personer är, enligt polisen, skrivna i den aktuella fastigheten. Samtliga evakuerades för säkerhets skull medan släckningsarbetet pågick. Omkring kl. 19.20 kunde de återvända till sina bostäder.

En man som uppges vara 54 år gammal greps under tisdagskvällen i närområdet, misstänkt för att ha anlagt branden. Han anhölls senare. Polisen är förtegen om både mannens identitet och andra omständigheter. Man uppger varken mannens nationalitet/etnicitet, om han är hemmahörande i Tranås, eller om han har någon relation till den kvinna i vars lägenhet det brann.

Några minuter över fyra natten mot torsdag larmades räddningstjänst och polis ännu en gång till Beckhemsvägen i Tranås. Då hade en kraftig brand utbrutit i källaren i ett annan flerfamiljshus på gatan. Det uppges ha brunnit i tre förrådsutrymmen, som alla fick rejäla sot- och brandskador.

Samtliga boende i fastigheten, enligt uppgift 28 personer, fick på grund av rökutvecklingen tillfälligt evakueras från sina bostäder medan släckningsarbetet pågick. Lyckligtvis ska ingen människa ha skadats. Brandorsaken är oklar, men polisen misstänker att även denna brand var anlagd. Polisen menar att det inte finns några tecken på samband mellan de båda bränderna, men att man samtidigt inte kan utesluta möjligheten att det kan finnas kopplingar mellan dåden. Det finns inga uppgifter om misstänkta för branden som skedde under natten.

* * *

På tisdagen fick polisen i Dalarna in två anmälningar om skadegörelse av bilar. Rutor och lyktor hade krossats på en bil som stått parkerad på Plogstigen i Borlänge. Detta hade skett någon gång mellan fredagen den 6 januari och tisdagen den 10. En ruta hade krossats på en bil som stått parkerad på Bryggaregatan i Avesta. Detta hade skett någon gång mellan torsdagen den 5 januari och tisdagen den 10. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

* * *

På tisdagseftermiddagen utsattes en bil för skadegörelse på Viktoriagatan i Kramfors. Bilen uppges ha stått parkerad på platsen från kl. 13.30 till kl. 17. Någon gång under den tiden krossades bilens bakruta. Ingen har gripits för skadegörelsen och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

* * *

Vid 20.45-tiden på tisdagskvällen sågs några ungdomar kasta sten mot passerande tåg vid stationen i Nol, strax norr om Göteborg. Minst ett tåg ska ha fått en ruta krossad. I polisens knapphändiga rapportering om incidenten uppges inte om ungdomarna identifierats eller gripits.

* * *

Vid 21-tiden på tisdagskvällen upptäckte en polispatrull att deras bil utsatts för skadegörelse. Poliserna hade parkerat bilen i Skäggetorps centrum, medan de fotpatrullerade i den illa beryktade, invandrardominerade stadsdelen. När de återvände till bilen kunde de konstatera att två bilrutor krossats genom att någon kastat sten mot dem. Ingen har gripits för dådet och det tycks inte finnas några misstänkta.

* * *

Kl. 21.22 på tisdagskvällen fick polis och räddningstjänst larm om en brand i ett flerfamiljshus i centrala Askersund. Någon hade tänt eld på en hög tidningar i fastighetens källare. Som tur var upptäckte en boende branden och lyckades släcka den på egen hand, innan räddningstjänsten hunnit komma till platsen. Branden ska dock ha orsakat kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten fick vädra ut fastigheten. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand, eftersom det fanns risk att elden skulle sprida sig. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 22.25 på tisdagskvällen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Järnringen i Partille, i östra Göteborgsområdet, på grund av en bilbrand. Bilen uppges ha blivit helt utbränd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid midnatt natten mot onsdag upptäcktes en brand i en lada i Källshagen, strax utanför Trollhättan. När räddningstjänsten kom till platsen brann det så kraftigt att det bedömdes vara hopplöst att försöka släcka byggnaden. Man lät den brinna ner till grunden. Lyckligtvis fanns inga djur i ladan. Brandorsaken är oklar. Polisen säger att det inte kan uteslutas att branden kan ha varit anlagd. Ärendet utreds tills vidare som mordbrand. En teknisk undersökning ska göras i syfte att försöka fastställa vad som orsakade branden.

* * *

Omkring kl. tio i ett natten mot onsdag uppmärksammades att entrén till länsstyrelsens lokaler på Våxnäsgatan i Karlstad utsatts för vandalisering. Ett tjugotal paintball-kulor hade avfyrats mot entrédörrarna. Som tur var hade inga rutor gått sönder, men det hade förstås kommit en mängd färg på glaset. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

Vid 02.30-tiden natten mot onsdag brann två bilar vid Porsö Idrottsplats i Luleå. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse, vilket torde innebära att bränderna bedöms ha varit anlagda. I polisens ytterst knapphändiga rapportering om händelsen uppges inga övriga detaljer.

* * *

Kl. 02.48 natten mot onsdag fick polisen i Uppsala larm om att en ruta till ett café på Stora torget krossats. På platsen påträffades en berusad man i 40-årsåldern, som tros ha krossat rutan. Mannen omhändertogs för tillnyktring och är misstänkt för skadegörelse. Hans nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om händelsen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson