Annonsera på Avpixlat

Falska “ensamkommande flyktingbarn” döms till fängelse i Österrike

Definitionen av begreppet "ensamkommande flyktingbarn" har genomgått en drastisk förändring sedan 1940-talet.

Definitionen av begreppet “ensamkommande flyktingbarn” har genomgått en drastisk förändring sedan 1940-talet.

ÖSTERRIKE / ASYLFUSK Tre unga män från Afghanistan som genom att ljuga om sin ålder fuskat sig in i Österrike som “ensamkommande flyktingbarn” döms nu till fängelse i mellan 5 och 6 månader. Domstolen menar att det rör sig om en allvarlig form av bedrägeri eftersom de åtalade skaffat sig förmåner i asylmottagandet och i välfärdstjänster och ekonomiska bidrag som man inte varit berättigad till och som kostat de österrikiska skattebetalarna miljonbelopp.

Domen kännetecknas av ett synsätt på personer som missbrukar asylrätten som står i bjärt kontrast till det förhärskande i Sverige, där t.o.m. rikspolischefen ursäktade ett asylfuskande “ensamkommande barns” brutala knivmord av en kvinnlig anställd på ett asylboende med att denne nog gått igenom svåra saker i sitt liv. I Österrike har rättsmedvetandet inte perverterats som i Sverige. Därför döms de tre asylbedragarna till fängelse för sina brott.

Det var medicinska ålderstester som avslöjande bedrägeriet, tester som det svenska etablissemanget motsatt sig och som högsta domstolen här nyligen beslöt inte får utföras i samband med rättegångar eftersom det anses integritetskränkande mot den åtalade. Detta anser HD väger tyngre än att våldsbrottslingar undgår straff genom att ljuga om sin ålder för domstolen.

Under lång tid lyckades den vänsterliberala politiska och mediala maktkartellen i Sverige lura medborgarna att de man kallade “ensamkommande flyktingbarn” verkligen är barn, så som var fallet under och efter andra världskriget. Vartefter bildmaterial läckte ut som visade att de s.k. “barnen” av allt att döma var unga vuxna män, övergick etablissemanget till att hävda att det i varje fall handlade om 15-17-åringar, dvs i lagens mening minderåriga och omyndiga personer.

Många vänsterliberala politiker och journalister fortsatte ändå att kalla dem för “barn”. Den kritik som framförts från Sverigevänligt håll om att ha fört väljarna och mediekonsumenterna bakom ljuset upphörde emellertid inte. Bilderna av de “ensamkommande barnen ” såg i de flesta fall ut att avbilda betydligt äldre män än 17 år.

Uppgifter från andra länder, där mörkläggning från etablissemanget av massinvandringens avigsidor inte förekommer på samma sätt som i Sverige, bidrog också till att kritiken fortsatte. I Norge visade en utredning exempelvis att det är mer regel än undantag att de unga manliga migranterna från Somalia och Afghanistan ljuger om sin ålder.

Det senaste året har etablissemanget tvingats erkänna att de hade fel när de kallade de här uppgifterna för myter och vandringssägner sprungna ur rasistiska tankefigurer. Nu går strategin i stället ut på att legitimera och ursäkta åldersljugandet med samma typ av retorik som rikspolischef Dan Eliasson använde för att ursäkta att en asylsökande begått mord.

Motsvarande utveckling kan iakttas när det gäller det eskalerande hitresta tiggeriet och missbruket av EU:s fria rörlighet. Etablissemanget avvisade länge alla uppgifter om att detta tiggande är organiserat och bara en av många grenar på de rumänska och bulgariska romska ligornas brottsträd. Många tiggare kunde även beslås med att simulera funktionshinder. Men trots att det dokumenterats på film avfärdades all kritik mot detta bondfångeri som en råtta i pizzan.

Nyligen har det vänsterliberala etablissemanget dock tvingats kapitulera och erkänna att det hitresta tiggeriet är organiserat och att bedrägeribeteenden som att simulera funktionshinder förekommer. Den nya strategin är här precis som med de ljugande “ensamkommande” att ursäkta och legitimera bedrägerierna.

Trots att tiggarhövdingarna byggt lyxhus och dyra Mercedes-bilar för tiggarpengar, kan man i media läsa att dessa är utsatta människor som inte ser något annat val än att utnyttja de som är ännu mer utsatta. Den kurdiske komikern Soran Ismail berättade i en artikel i Svenska Dagbladet om hur han upptäckt att han blivit lurad av en hitrest tiggare som simulerat funktionshinder men menade att det var rätt att luras genom att exploatera svenskars empati på detta sätt om man är rom från Rumänien.

Domen mot de åldersljugande migranterna i Österrike är ett exempel på hur omvärlden vårdar de grundläggande moraliska och rättsliga principer som Sverige alltmer distanserat sig från. Detta värderingsmoras är i sin tur bara en del av det vanstyre som drabbat Sverige till följd av en osund vänsterliberal makthegemoni som kunnat härja fritt i avsaknaden av en konservativ opposition i såväl parlament som medielandskap. Med Sverigedemokraternas valframgångar och framväxten av alternativmedier håller detta dock så sakteliga på att förändras.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson