Annonsera på Avpixlat

Serievåldtäktsman dömd för nya våldtäkter

Göteborgs tingsrätt 843883 DOM 38-årige Daniel Romeo Glenvi har en diger internationell karriär som våldtäktsman i sitt CV. Han har tidigare dömts för inte färre än sju våldtäkter. Dessa har han begått i Sverige, Norge och England. I förra veckan fälldes han av Göteborgs tingsrätt för ytterligare två våldtäkter, varav en under pistolhot, plus en lång rad andra brott. Ändå döms han bara till fyra års fängelse, något som upprör de våldtagna kvinnorna.

Glenvi dömdes senast 2010 till åtta års fängelse för våldtäkter och andra brott som han begått utomlands. Med Sveriges generösa regler för strafförkortning behövde han bara avtjäna fem av dessa år. Glenvi släpptes från fängelset i mars 2015 trots att han inte var rehabiliterad. Han återupptog därför omedelbart sin brottsliga verksamhet. Den nu aktuella domen omfattar, förutom de två våldtäkterna även ett fall av olaga frihetsberövande, ett fall av misshandel, ett fall av grov kvinnofridskränkning, ett fall av hot mot tjänsteman, två fall av narkotikabrott och ett fall av olovlig körning. Åtalet omfattade dessutom ytterligare två våldtäkter men där ansåg rätten att bevisningen inte räckte till för fällande dom.

Flera av brotten har varit riktade mot Glenvis tidigare sambo som han systematiskt terroriserat sedan han släpptes från fängelset. Vid flera tillfällen har terroriseringen eskalerat till misshandel och våldtäkt. Våldtäkterna har skett under pistol- och knivhot och misshandeln har bland annat bestått i att Glenvi piskat kvinnan med elsladdar. Väninnor vittnar om hur den före detta sambon ofta haft stora blåmärken på armar och ben, översminkade blåtiror och andra skador.

Glenvi har parallellt haft relationer med två andra kvinnor som också de utsatts för diverse brott. En av dem är målsägande för den andra våldtäkt som Glenvi döms för. Enligt domen har Glenvi drogat kvinnan, låst in henne och sedan utsatt henne för både misshandel och våldtäkt. Kvinnan fick bl.a. motta slag mot ansiktet så att näsbenet knäcktes.

Av domen framgår att Glenvi tycker sig vara en glad och hjälpsam person men som ibland har lite problem med svartsjuka och impulskontroll. En del av det våld som åtalet omfattar menar Glenvi dock inte är misshandel, utan skador som ska ha uppstått när han ville göra sin sambo stark genom att träna henne i MMA-självförsvar. I övrigt har Glenvi nekat till brotten och menat att det är fråga om “påhitt” från kvinnornas sida.

Båda de våldsutsatta kvinnorna har uttalat sig i media och är upprörda över att Glenvi inte dömts till en strängare påföljd:

– Jag blev inte bara rädd utan mest arg när domen kom och han inte fick mer än fyra år för allt det han gjort. I mina ögon är han en terrorist. Han fångar, skrämmer, hjärntvättar, misshandlar, isolerar. Han tar ifrån en allt man har, ens egna personlighet, förklarar den ena kvinnan.

Den andra våldtagna och misshandlade kvinnan har samma bild av Glenvi:

– Den här mannen är en återfallsbrottsling där våldet hela tiden eskalerat. Han är en fara för samhället och en potentiell mördare. Det känns tragiskt och oerhört otryggt att veta att den här människan, som utsätter andra för hemska brott, kanske sitter inne något år eller två och sen kommer ut på gatorna igen.

Åklagaren hade yrkat på sju år men domstolen ansåg att fyra år räckte. Rätten förklarar detta med att den anser att de brott Glenvi begått inte är så allvarliga utan ligger precis över straffminimum för de aktuella brottsrubriceringarna. Dessutom menar domstolen att det ska utgå en rejäl mängdrabatt eftersom Glenvi är dömd för så många brott. Påföljderna för vart och ett av brotten ska alltså inte summeras, utan tvärtom ska den påföljd som utdöms vara “väsentligt lägre” än summan av påföljderna för brotten var för sig. Det ska löna sig att begå många brott, menar tingsrätten.

Domstolen skriver att man egentligen velat utdöma en ännu mildare påföljd; tre år och tre månaders fängelse. Att man ändå valde att döma till fyra års fängelse motiveras av att Glenvi under brottstiden varit villkorligt frigiven från sitt tidigare fängelsestraff, vilket ska ses som en försvårande omständighet och innebär att en del av den villkorliga strafftiden ska anses förverkad.

Glenvi kommer enligt svensk rättspraxis endast att behöva avtjäna två tredjedelar av de fyra åren, detta oavsett han anses rehabiliterad eller inte. Därefter är Glenvi fri att utsätta nya kvinnor för grova övergrepp och begå andra brott.

Åklagaren i målet tycker att påföljden “ligger lite i nederkant” men har ännu inte beslutat huruvida domen ska överklagas eller inte. Jag måste läsa igenom rättens resonemang innan jag beslutar om ett eventuellt överklagande, kommenterar Berggren.

Glenvi ska även betala 190 000 kronor i skadestånd till sin tidigare sambo och 54 800 kronor till den andra kvinnan han våldtagit och misshandlat. Då Glenvi sannolikt saknar medel att betala skadestånden, blir det troligen skattebetalarna som får stå för notan. Till det ska läggas de mångmiljonbelopp Glenvi åsamkat svenska skattebetalare för brottsutredning, domstolsförfaranden och fängelsevistelse i samband med de många brott han begått alltsedan tonåren. Glenvi var 17 år gammal när han dömdes för sin första våldtäkt.

Göteborgs tingsrätt, B 13240-15

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson