Annonsera på Avpixlat

Bilar brann i Södertälje, Örebro och Borås

Arkivbild.

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Vinterväder med snö och minusgrader samt det faktum att skolorna börjat igen efter jullovet – det är troligen dessa båda faktorer som gjort att antalet anmälda bilbränder och andra fall av grov skadegörelse under de senaste dygnen återgått till en “normal” nivå. Detta betyder dock inte att brandepidemin upphört. Under måndagen och natten mot tisdag brann bilar i Södertälje, Örebro och Borås-trakten. I Luleå utsattes en klubbstuga på ett populärt utflyktsmål både för en anlagd brand och annan skadegörelse.

Gråsjälören är en liten ö i Stadsfjärden i Luleå, bara ett stenkast från stadens centrum. På ön, som är ett populärt utflyktsmål, har den lokala Lions-föreningen en klubbstuga, där man bland annat bedriver viss caféverksamhet. På måndagseftermiddagen utsattes klubbstugan för omfattande skadegörelse. En handikapptoalett sattes i brand. Tre mindre förråd intill toaletten förstördes också i branden, som ska ha upptäckts vid 16.30-tiden.

Förutom den anlagda branden hade också fönsterrutor krossats på klubbstugan. Även ett bord som stod utomhus ska ha bränts upp. Ingen har gripits för skadegörelsen och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Tidigt på måndagsmorgonen, vid sextiden, larmades polis till Bomansgatan i Västerås, där en ruta i en entrédörr till ett flerfamiljshus krossats. En man i 25-årsåldern påträffades på platsen. Han greps, misstänkt för skadegörelsen. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

På måndagen anmälde en man i Ronneby att hans bil utsatts för omfattande skadegörelse. Bilen hade sedan lördagen stått parkerad på Lindblomsvägen. På måndagen upptäckte mannen att hål gjorts i både bilens tak och baklucka, att baklysena slagits sönder, samt att handtag och bensinlock var borta. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

På måndagen upptäcktes att gatubelysning i området Ivöstrand i nordöstskånska Bromölla vandaliserats under helgen. 20 gatlampor ska ha slagits sönder. 14 av dessa uppges vara så pass förstörda att hela armaturen måste bytas ut. Lokaltidningen uppger att reparationerna kommer att kosta Bromölla kommun drygt 100 000 kronor. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Vid lunchtid på måndagen ringde en man i Eskilstuna-stadsdelen Viptorp 112 och anmälde att han anlagt en brand i sin egen lägenhet. När polis och räddningstjänst kom till platsen kunde de konstatera att det brann och att lägenheten rökfyllts. Lägenhetsinnehavaren blev aggressiv mot poliserna, och man tvingades använda s.k. pepparsprej för att övermanna honom. I lokaltidningens artikel om händelsen uppges att mannen överlämnades till sjukvården. Detta tyder förstås på att allvarlig psykisk ohälsa sannolikt legat bakom mannens beteende.

* * *

Strax före kl. 23 på måndagskvällen brann bilar på en parkeringsplats mellan Robert Ahnbergs väg och Vallvägen i den ökända, invandrardominerade Södertälje-stadsdelen Ronna. Tre bilar uppges ha brunnit. Två av dem ska ha varit övertända när blåljuspersonalen kom till platsen. Enligt lokaltidningen är brandorsaken oklar.

* * *

Vid 23-tiden på måndagskvällen anmäldes att någon skjutit med luftvapen mot fönsterrutor i stadsdelen Odenslund i Östersund. Två skadade rutor hade påträffats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Under måndagskvällen uppges två bilar ha brunnit i Örebro. Den första branden, som skedde på Östra Vintergatan, verkar ha varit av mindre omfattning. I den senare branden, som ska ha skett i närheten av Örebro universitet, blev den antända bilen totalförstörd. I lokaltidningens artikel om bränderna sägs inte uttryckligen att de var anlagda. Omständigheterna tyder emellertid på att bränderna sannolikt var anlagda, och polisen uppges rubricera bägge ärendena som skadegörelse.

På tisdagen upptäcktes ännu ett fall av grov skadegörelse i Örebro. Däck hade skurits sönder på bilar tillhörande Örebro kommun. Skadegörelsen bedöms ha skett under natten mot tisdag. Bilarna stod parkerade vid Västerängens dagcentral i den invandrartäta stadsdelen Baronbackarna. I polisens rapportering uppges att tre bilar vandaliserats, medan lokaltidningen skriver att det var två bilar. Det är oklart vilken av uppgifterna som är korrekt. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vare sig bilbränderna eller de sönderskurna bildäcken i Örebro.

* * *

Omkring kl. tjugo över ett natten mot tisdag fick polisen i Västernorrland larm om att en man gick bärsärkagång och krossade rutor i centrala Härnösand. Mannen, som uppges vara i 25-årsåldern, var kraftigt berusad och hade tidigare avvisats från en krog. Han ska också ha hotat krogens personal. Mannen greps, misstänkt för olaga hot och skadegörelse. Hans nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om ärendet.

* * *

Vid 02.40-tiden natten mot tisdag fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i ett fristående sophus vid Järnvägsgatan i Orsa. Ett sopkärl brann i sophuset. Det är oklart vad som orsakade branden.

* * *

Kl. 03.15 natten mot tisdag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till en containerbrand vid Oluff Nilssons väg i Partille, i östra Göteborgsområdet. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 03.30-tiden natten mot tisdag upptäcktes en brinnande bil på en parkering i närheten av riksväg 41 i Fritsla-trakten, strax söder om Borås. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid sjutiden på tisdagsmorgonen brann ett mindre, fristående förråd ner vid Hällsjövägen i Härryda, i sydöstra Göteborgsområdet. Det ska inte ha funnits någon risk att elden skulle sprida sig till andra byggnader. Det är oklart vad som orsakade branden.

* * *

En lokal nyhetssajt uppgav under tisdagen att flera bilar blivit vandaliserade i centrala Vetlanda. Man skriver att bland annat sopkvastar och krattor använts för att krossa bilarnas framrutor. Nyhetssajten uppger dock inte när skadegörelsen ska ha skett eller exakt hur många bilar som tros ha skadats.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson