Annonsera på Avpixlat

Busstrafik inställd i Göteborgsförort efter fyrverkeriattacker

Fyrverkeriterror

SVERIGE BRINNER På söndagseftermiddagen tvingades Västtrafik, som ansvarar för kollektivtrafiken i västra Götaland, tillfälligt ställa in busstrafiken i ett av Göteborgs invandrartäta problemområden. Beslutet fattades efter att ungdomar avfyrat fyrverkeripjäser mot bussar. Under söndagskvällen och natten mot måndag brann bilar i Malmö och Halmstad. Och i Arvika kunde boende i ett flerfamiljshus lyckligtvis själva släcka en anlagd brand i trapphuset.

Vid 16-tiden på söndagseftermiddagen blev minst en av Västtrafiks bussar beskjuten med nyårsraketer i invandrartäta Lövgärdet, i norra Göteborgsområdet. Västtrafik beslutade då att tillfälligt stänga av trafiken mellan fem hållplatser i området. Normal trafik återupptogs efter c:a en timme och tjugo minuter.

En anställd vid Västtrafiks störningsjour gav på söndagen följande beskrivning av situationen i en kommentar till en lokaltidning:

– De skjuter in raketer på våra bussar. En person har skjutit in en raket eller flera raketer. Vi anser att det är så pass allvarligt att vi ställer in trafiken på fem hållplatser.

Lokaltidningen uppger att polisen informerades om vad som skett, men att de valde att inte rycka ut till området. Vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Väst uppges ha gett följande kommentar till lokaltidningen:

– Det är ungdomar som skjuter raketer och smällare. Vi har informerats om det här av bussbolaget, men det är inget som vi åker på som det ser ut i nuläget. Ingen person har kommit till skada.

Eftersom polisen aldrig ryckte ut till Lövgärdet greps förstås inga av de ungdomar som låg bakom fyrverkeriattackerna. Det är oklart om det finns några signalement. Åtminstone uppges inga signalement i lokaltidningens artikel om händelsen.

* * *

Kl. 14.34 på söndagseftermiddagen uppges räddningstjänsten ha fått larm om en mindre brand i ett garage vid Norra Långgatan i Landskrona. Det ska ha varit kartonger som brann. I lokaltidningens mycket korta notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid 19.30-tiden på söndagskvällen upptäckte boende i ett flerfamiljshus i Arvika att det brann i en bokhylla i trapphuset. Ett fyrtiotal böcker i hyllan brann. De boende klarade att släcka branden själva, varpå de tillkallade polis. Det verkar, av lokaltidningens artikel om händelsen att döma, som om branden misstänks ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga misstänkta.

* * *

Omkring kl. 20.25 på söndagskvällen ska två bilar ha brunnit vid korsningen Fosievägen-Lettlandsgatan i spännande, mångkulturella Malmö. De brinnande bilarna ska ha stått intill en bilverkstad, och det ska ha funnits viss risk att elden skulle sprida sig till verkstaden. I lokaltidningens knapphändiga notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid midnatt natten mot måndag kom en kvinna hem till sin bostad vid Flanaden i Vänersborg. Hon upptäckte då att en ruta till bostaden krossats. Hon ringde polisen, som kom till platsen och kontrollerade bostaden. Det fanns inga tecken på att någon varit inne i bostaden. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Kl. 0.39 natten mot måndag tvingades räddningstjänsten rycka ut och släcka en containerbrand vid Skogsvägen i Nykvarn, strax väster om Södertälje. I lokaltidningens kortfattade notis om händelsen uppges inte vad som tros ha orsakat branden.

* * *

Kl. 04.02 natten mot måndag fick polisen samtal från en boende i det lilla samhället Meselfors, strax söder om Vilhelmina i södra Lappland. Meselforsbon hade vaknat av en smäll. Det visade sig att någon krossat framrutan på hans bil, som stod parkerad utanför huset. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Ingen har gripits och det finns ingen misstänkt för dådet.

* * *

Under natten mot måndag totalförstördes ett gym på Storgatan i Herrljunga i Västergötland i en brand. Branden upptäcktes omkring kl. 04.20. Gymmet hade öppet dygnet runt, men allt tyder på att det inte fanns några människor i lokalerna när det brann. Brandorsaken är inte fastställd.

* * *

Tidigt på måndagsmorgonen, vid 05.30-tiden, brann en bil på en parkeringsplats vid Andersbergsringen i den invandrartäta stadsdelen Andersberg i Halmstad. Enligt lokaltidningen på orten ska elden ha spridit sig från den brinnande bilen till ytterligare en bil. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson