Annonsera på Avpixlat

Väktare misshandlades vid storbråk på asylboende

En del av Pite Havsbad. Anläggningen är ett välbesökt semestermål sommartid och fungerar som asylboende resten av året. Foto: Nicesmurf.

En del av Pite Havsbad. Anläggningen är ett välbesökt semestermål sommartid och fungerar som asylboende resten av året. Foto: Nicesmurf.

ASYLRELATERADE POLISINGRIPANDEN På torsdagskvällen utbröt våldsamheter på ett asylboende i Piteå-trakten. Väktare skulle avvisa en bråkig asylsökande man från boendets matsal. Andra asylsökande lade sig i väktarnas arbete. Situationen utmynnade i ett upploppsartat storbråk, under vilket väktarna utsattes för våld och tvingades tillkalla polis. Tidigare under dagen var ett “ensamkommande flyktingbarn” i Arboga missnöjd med sitt boende. Han protesterade genom att sätta eld på sina ägodelar.

Vid 18.30-tiden på torsdagen tvingades flera polispatruller från både Norrbotten och Västerbotten rycka ut till asylboendet Pite Havsbad, strax utanför Piteå. Oroligheterna på boendet hade börjat med att en asylsökande bråkade, och att de väktare som tjänstgör på boendet skulle avvisa honom från matsalen. Väktarna tvingades sätta handfängsel på den aggressive mannen. Då ingrep mannens kamrater och gick till attack mot väktarna.

Polisen uppger att en upploppsliknande situation uppstod. Ett flertal asylsökande gav sig på väktarna. En del av dem hade beväpnat sig med olika tillhyggen. I tumultet skadades den man som väktarna gripit. Han fick senare föras till sjukhus. Det är oklart om väktarna fick några allvarligare fysiska skador.

Polisen rubricerade inledningsvis det inträffade som våldsamt upplopp och främjande av flykt. I polisens händelsenotis uppges dock att fler brottsrubriceringar kommer att läggas till, bland annat våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. I rapporteringen på polisens webbplats framgår inte om någon av de inblandade frihetsberövades.

* * *

S.k. ensamkommande flyktingbarn tycks vara väl medvetna om att de i Sverige kan få i stort sett vad som helst bara de skriker tillräckligt högt och är tillräckligt duktiga på att framställa sig själva som offer. Ett “flyktingbarn” som påstår sig vara 16 år reagerade på torsdagen som en förvuxen treåring när han inte fick igenom sitt krav på att få byta boende.

Den påstådde 16-åringen (som förstås i själva verket kan vara en vuxen man i 20 – 35-årsåldern) bor på HVB-boendet Adélegården i Arboga. Han hade, av okänd anledning, ansökt om att få komma till ett annat boende, men han hade fått avslag på sin ansökan. Han ska då ha hotat personalen med att “det skulle hända saker” om han inte blev körd till det boende dit han ville.

I protest mot att han inte fick komma till det önskade boendet tände ynglingen eld på sina ägodelar utanför Adélegården. Han barrikaderade sig därefter på sitt rum. Personalen tillkallade polis. Polisen talade med ynglingen, som då lugnat ner sig något. Han bedömdes inte vara en fara för sig själv eller för andra, och eftersom han eldat upp sina egna saker ansågs han inte ha begått något brott. Följaktligen kunde polisen lämna boendet efter att ha pratat med “flyktingbarnet”.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson