Annonsera på Avpixlat

Sveriges invandringspolitik och SD-mobbning totalsågad av Fogh Rasmussen

SVERIGE SETT UTIFRÅN SVT kör just nu en programserie kallad “Toppmötet”, där den förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt långintervjuar ett antal internationella politikerkollegor. I ett avsnitt är det Anders Fogh Rasmussen – tidigare Vänstre-ledare och statsminister i Danmark samt också tidigare generalsekreterare för Nato – som pratar politik med Reinfeldt.

I ett intervjublock kommer samtalet in på svensk invandringspolitik och på den kollektiva mobbning av Sverigedemokraterna som de övriga partierna ägnat sig åt i snart två mandatperioder. Fogh Rasmussen är starkt kritisk till den massinvandringspolitik som Sverige fört under lång tid, inte minst under de år då Fredrik Reinfeldt var statsminister.

Fogh Rasmussen menar att svenska politiker varit naiva och beskriver det som att komma till en helt annan värld om man åker över sundet från Köpenhamn till Malmö, en stad präglad av enorma invandringsrelaterade sociala problem. “Jag har ofta använt Sverige som ett avskräckande exempel” berättar Fogh Rasmussen och problematiserar även den politiska korrekthet som ligger som en våt filt över det offentliga samtalet i Sverige. “I Danmark har vi ett mycket öppnare debattklimat” konstaterar Fogh Rasmussen.

Den systematiska och kollektiva mobbning av Sverigedemokraterna som sjuklöverpartierna ägnat sig åt beskriver Fogh Rasmussen som djupt odemokratisk och respektlös mot väljarna. Han säger också att det visserligen skiljer sig lite mellan danskar och svenskar när det gäller kynnet, men gör bedömningen att svenskarna inte kommer att finna sig i en sådan behandling. I beaktande av att SD nu håller på att bli Sveriges största parti, förefaller Fogh Rasmussens förutskickelse stämma.

Den bild av Sverige som Anders Fogh Rasmussen ger uttryck för är inte unik. Sverige används allt oftare och i alltfler länder som just ett avskräckande exempel, inte minst när det gäller invandringspolitiken. Detta ska ses i skenet av att det svenska samhällsbygget för ett antal decennier sedan – innan nuvarande ansvarslösa och destruktiva politik fick genomslag – ofta framhölls som ett föredöme i den internationella debatten.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson