Annonsera på Avpixlat

Svarta gärningspersonerna bakom rasisthatbrottet i USA åtalade för mycket grova brott

kidnappning-chicagoUSA / HATBROTT Avpixlat rapporterade nyligen om det rasistiska hatbrottet i Chicago i USA där en grupp svarta personer kidnappade en vit förståndshandikappad tonåring och torterade honom samtidigt som de skanderade rasistisk hatretorik mot vita. Gärningspersonerna har nu åtalats för ett antal mycket allvarliga grova brott.

De åtalade är mellan 18 och 24 år gamla och kommer därför åtalas och straffas som vuxna. Åtalet är mycket allvarligt och omfattande och inkluderar rasistiskt hatbrott, hatbrott mot förståndshandikappad, tygling, kidnappning, misshandel med dödligt vapen och ett flertal andra punkter. Två av gärningspersonerna åtalas även för att ha gjort inbrott alldeles innan kidnappningen. Eftersom två olika typer av hatbrottsmotiv finns med anses dådet i lagens mening som betydligt allvarligare än om sådana motiv inte funnits.

Dådet spelades in och livesändes på film, vilket gör bevisningen stark och ökar sannolikheten för fällande domar. Med tanke på det stora antal grova brott åtalet omfattar kan vi förvänta oss att gärningspersonerna fängslas i många år.

Den amerikanska vänstern och afroamerikanska grupperingar har åter visat sig ha mycket svårt att hantera eller ens acceptera att det finns någon rasism riktad mot vita och med svarta som avsändare liksom förekomsten av hatbrott med sådana motiv. Några tongivande videobloggare tar upp detta, däribland The Amazing Atheist, som i ett inlägg visar upp de horribla reaktioner på detta brott som kommit från individer tillhöriga nyss nämnda grupper.

En annan av dessa tongivande videobloggare är Paul Joseph Watson, som i inlägget nedan bjudit in Lauren Southern från kanadensiska Rebel Media för att analysera bakgrunden till det aktuella brottet, vilka miljöer som är grogrund för denna typ av brott och vilka andra samhällsaktörer som genom att ducka för att diskutera obekväma fenomen, såsom förekomsten av “omvänd” rasism samt bagatellisera, bortförklara och hitta ursäkter för dylikt, bidrar till att dessa attityder och brott med dem som motiv ökar i omfattning.

Lauren Southern tar bland annat upp hur den amerikanska vänstern målade upp en hotbild av att Donald Trumps valseger och retorik under valkampanjen skulle inspirera white supremacy-grupper att begå hatbrott mot svarta och latinos. I själva verket har det motsatta inträffat. Frustrationen hos vissa grupper över Trumps valseger har i stället utlöst ett ökat antal hatbrott mot vita, varav detta är ett i raden.

Dessutom har en lång rad falska brottsanklagelser avslöjats, där antidemokratiska dåliga förlorare pga Trumps valframgångar iscensatt vad som varit ämnat att se ut som hatbrott mot minoritetsgrupper, i syfte att sabotera Trumps chanser att bli vald eller nu i efterhand försöka framställa den felaktiga vänsteranalysen om konsekvenserna av Trumps valseger som korrekt.

Lauren Southern diskuterar även händelsen med en kollega, Faith Goldy, i ett inslag på Rebel Media där de båda är verksamma. En fråga som ställs är huruvida hatbrottsrubriceringen i samband med åtalet ska uppfattas som hatbrott gällande ras eller om man vill försöka undvika det och i stället flytta över fokus på att offret har ett funktionshinder och få hatbrottsrubriceringen att gälla detta faktum. Detta i syfte att undvika den obekväma debatten om förekomsten av rasism riktad mot vita.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson