Annonsera på Avpixlat

Om och till dem som bestämmer

Rolf Malm

KRÖNIKA Ett misstag blir inte ett misstag förrän man vägrat korrigera det. Berömda ord från en tidigare amerikansk president – Lincoln tror jag. Något som våra folkvalda kanske skulle ta till sig. Inte minst Fredrik Reinfeldt som trots sin katastrofala, historiska missbedömning av den okontrollerade invandringens konsekvenser fortfarande hävdar att den är lönande och utvecklande för Sverige.

Det är ju rent omöjligt att tro att han inte i någon balanserad stund förmår se det som alla vi andra ser. Eller lever han verkligen så isolerat från verkligheten, i så kapitalt förnekande, så välavlönat välgödd att han inte är förmögen annat än att rapa upp sina mångkulturella floskler, tugga sitt cyniska mantra om allas lika värde och släppa sitt väder över dem han anser vara färglösa, barbariska, svenska grottmänniskor. Som en tvetungad orm ligga i solen och smälta sitt byte. Väl skyddad från den otrygghet och den ekonomiska snålblåst som nu pinande drabbar svenska folket. Han borde tänka om kring vad omtanke egentligen betyder. Det är inte julgranen som brinner – det är hela samhället.

Det var ett otäckt fä från Täby
men såg snäll ut – som en jättebäby
lurade till sig hela den statliga makten
kunde börja den stora folkhemsslakten
Som i Djurfarmen – en annan fäby.

Nu har ju visserligen en del av hans ministrar och ledande figurer framfört halvhjärtade ursäkter för hans öppna hjärtan-politik och beklagat det kostsamma samarbetet med Miljöpartiet. Dock inte medlöparen f.d. integrationsminister (!) Erik Ullenhag som väl fortsatt hyllar ett mångkulturellt, kaotiskt Sverige. Trots att han nu valt att lämna sitt utopiska drömland.

Hårfrisörskan och f.d. justitieminister Beatrice Ask la inte två strån i kors för att stoppa de allt fler permanentade no go-zonerna. Hon klippte inte till mot hedersvåld, bilbränder och sharialagar. Istället friserade hon våldtäktsstatistiken och strök förövarna medhårs för att kamma hem pk-poäng.

Majoren och skolministern Jan Björklund fick ansvaret för en svensk flumskola i handlöst förfall. Men trots att han pekade med hela handen stod han handfallen när Pisamätningarna visade att hans militära handlag med bakbundna lärare var en blindgångare.

Den tidigare näringsministern Annie Lööf vill ha ytterligare 30 miljoner invandrare till Sverige! Trots att hon ju måtte ha noterat de gigantiska problem som redan några hundratusen invandrare orsakat inom snart sagt varje samhällsområde. Har hon inte fattat det är hon ju inte tillräknelig – men tillräckligt naiv för att blunda för att vi i så fall skulle ha drygt 20 miljoner arbetslösa invandrare att försörja. Eftersom arbetslösheten bland invandrarna är ca 70%. Inga aldrig så humanistiska argument kan försvara en sådan politik – kontraproduktiv för alla parter. Inte minst för världens alla flyktingar.

Maud Olofsson är en annan tidigare näringsminister. Mest känd för att ha köpt energibolaget Nuon för 97 miljarder skattekronor! Det visade sig vara den i särklass sämsta affären någonsin. Sådd på hälleberget alltså. Bondförnuft räckte inte för internationella storaffärer. Men väl till att smita från KU-förhör om ansvaret för fiaskot.

Lena Adelsohn Liljeroth var minister för den svenska kultur som enligt Reinfeldt inte existerade. Blev därför mest känd för att bryta det politiskt korrekta kulturmönstret genom att tillsammans med sin man Ulf erkänna att de läste Avpixlat!

Göran Hägglund var socialminister. Gjorde väl inte så mycket för att motverka ökande sociala klyftor, men spelade en viktig roll som regeringens rolighetsminister.

Nu sittande regering har ingen integrationsminister. Inte heller någon speciell rolighetsminister. Nu är de alla clowner med en pajas till statsminister.

Fackpampen Stefan Löfven reser runt i världen och håller svulstiga tal om världens orättvisor. Han lovar lägst arbetslöshet i Europa och toaletter till världens alla fattiga. Men han tycks inte kunna avtala bort invandrarnas höga arbetslöshet och all skit som mångkulturen fört med sig.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson lovade fixa 85 000 jobb för lågutbildade. Det har tills nu blivit ca 4 000! Grov felräkning – trots att hon är utbildad mattelärare.

Finansminister Magdalena Andersson påstod inför valet att ladorna var tomma. Några veckor senare påstod hon att Sveriges ekonomi var ramstark. Så skapar man knappast förtroende och minskar politikerföraktet.

Utrikesminister Margot Wallström intar nu plats åtta på Simon Wiesenthalcentrets lista över världens värsta antisemiter. Stärker inte precis den svenska neutralitetspolitiken och den dyrköpta platsen i säkerhetsrådet.

Folkskolelärare och utbildningsminister Gustav Fridolin lovade ju naivt att ordna upp den svenska skolan på 100 dagar! Han hade uppenbarligen inte gjort hemläxan. Hans grötmyndiga pekpinnar och ständigt brutna löften borde sända honom till skamvrån och rendera betyget icke godkänd som sämsta elev i klassen.

Dansbandsmusikern och landsbygdsministern Sven-Erik Bucht kan inte hjälpa de svenska mjölkbönderna att överleva säger han. Han valdes 2007 till Årets svensk – men står nu för Årets svek. Han skulle kanske bjuda upp till dans och kohandla med Annie Lööf. Hennes 30 miljoner invandrare skulle ju kunna ersätta betande boskap och röja för att bevara det öppna landskapet. Det Reinfeldt såg från sina flygresor över den svenska ödebygden.

Civilminister Ardalan Shekarabi vill slopa de urgamla länsgränserna och demokratifientligt ersätta dem med några få centralstyrda stor-regioner. Han är ju sedan länge helt gränslös. Kom hit som illegal invandrare, satt i polisstyrelse utan att vara svensk medborgare, fuskade som SSU-ordförande med medlemsantalet för att få högre bidrag – som han sedan använde för sin egen valkampanj.

Försvarsminister Peter Hultqvist är vapenvägrare och gjorde sin värnplikt med vapenfri tjänst. Men nu vill han stärka det svenska försvaret. Hela 120 soldater ska placeras på Gotland – så snart man får ihop tillräckligt många intresserade för dessa tjänster. Ännu saknas hälften.

Språkröret Peter Eriksson dömde ut sina efterträdare och jagade Åsa Romson ur regeringen. Raka rör – han anser sig bättre och mindre islamistisk. Så lyckades han rätta efter lägenhet och bli den miljöpartistiske islamisten Mehmet Kaplans efterträdare som bostadsminister och därmed garantera sina generösa pensionsförmåner, vip-status etc. Därefter har han inte hörts av.

Morgan Johansson har en icke avundsvärd dubbelroll. Ansvarig för både rättssäkerheten och för den gränslösa migration som hotar den. Frågan är om han är vuxen den rollen. Når han upp till den nivå som krävs för att återställa ordningen. Det krävs en rese för att inte komma tillkorta med den uppgiften.

TV-kändisen och kulturministern Alice Bah Kuhnkne har gjort världens snabbaste politiska karriär. Efter tre dagar som miljöpartist blev hon minister! Med ansvar för kulturfrågor, mediapolitik, minoritetspolitik, HBTQ-frågor, allmänna val och det civila samhället. Hon är vacker och säkert intelligent, men räcker tre dagar för att förbereda sig för ett så omfattande uppdrag? Knappast – och det framgår av hennes minst sagt luddiga och till intet förpliktigande uttalanden och artiklar om det mesta från kungahuset till näthat. Gud bevare kungahuset, det fria ordet och demokratin från kändisar som amatörministrar.

Ibrahim Baylan är född i Turkiet. Skulle bli getherde, men hjärtfel satte stopp och han sändes till kloster för att bli munk. Familjen flydde till Sverige – han fick sitt hjärta opererat och började sin politiska karriär. Studentkårsordförande, partisekreterare, skolminister, energiminister, och nu samordningsminister – så han blev alltså till slut ändå herde – för en politisk fårskock.

Inrikesminister Anders Ygeman är en lågmäld man. Handskas smidigt med kriser och journalister. Vilket ger honom högt förtroende bland folket. Det nya svenska blandfolket innebär dock betydande problem. Alltfler no go-zoner, ett mord om dagen, flest våldtäkter i världen, ständiga bilbränder, ökat terrorhot etc. Samtidigt som polisen är i kris och inte klarar sin uppgift. Då skulle den högst ansvarige kanske behöva höja röstläget, slå näven i bordet och till att börja med genomföra den av honom aviserade utvisningen av drygt 80 000 illegala invandrare.

Barn-, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér bor i La Paz i Bolivia. Nu är hon hemma i Sverige för att som sina föregångare förklara varför pensionärerna måste betala högre skatt än andra och varför alltfler svenska pensionärer tvingas leva under existensminimum. Det har vi hört så länge vi kan minnas.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström är den förste aktive SSU-ordförande som direkt blivit minister – han är bara 31 år. I SSU ägnade han sig åt ungdomsarbetslöshet, bostads- och utbildningsfrågor. Ingen erfarenhet av sjukvårdsfrågor. Men nu alltså ansvarig för hela den svenska sjukvården, folkhälsan och idrotten! Ganska okänd i Sverige, men omåttligt populär i Turkiet! Där är han Twitterkändis med mängder av följare som beundrar honom för att han är ung och snygg och förundras över hur en så ung människa kan få så stort ansvar.

Isabella Lövin är veckopressjournalist. Har jobbat på Damernas Värld, Vecko-Revyn, Elle, Allt om mat m.fl. Blev själv kändis efter att ha skrivit boken Tyst hav. Fick journalistpris och blev EU-parlamentariker med fiskefrågor som specialitet. Blev så biståndsminister – från fiskbestånd till folkbistånd alltså. Knyckte stora delar av biståndsbudgeten för att betala asylmottagningen. Tog 300 miljoner från Globala fonden mot aids, TBC och malaria för att bekosta Sveriges kampanj för plats i FN:s säkerhetsråd. Kritiserades av 159 hjälporganisationer som uppskattade att detta motsvarade 20 000 dödsfall och 800 000 smittade. När Åsa Romson åkte ut övertog hon hennes roller som språkrör, vice statsminister – och fick ansvaret för klimatet.

Till ny miljöminister utsågs Karolina Skog – grundaren av Gröna studenter. Är det någon som hört något från henne?

Mikael Damberg leder nu näringsdepartementet från det pampiga gamla Posthuset mitt i Stockholm. Jobbade i sin ungdom som flyttkarl. Nu ska han alltså bära ansvaret för att lyfta fram fler sådana enkla jobb till alla de lågutbildade som flyttat hit. Ett tungt lass att dra – nu när de stora svenska teknikföretagen flyttar utomlands och investerarna gömmer sina pengar i brevlådeföretag . Att han utökat Rut-avdraget att gälla även flyttjänster lär inte bära så långt.

Infrastrukturminister Anna Johansson är dotter till den legendariske kommunordföranden Göran Johansson – Göteborgs starke man. Äpplet faller inte långt från päronträdet. Men i det här fallet går tågordningen kanske inte som på räls. Hon är flerfalt prickad av KU som Sveriges slarvigaste minister. Det är svårt att komma fram på Sveriges järnvägar – inte ens posten kommer fram nuförtiden. Men lyxresor till främmande länder fungerar. Anna Johanssons statssekreterare Erik Bromander gjorde en rad mycket dyra tjänsteresor som egentligen var privata semesterresor. Drygt en miljon kronor för förstaklass flygbiljetter och lyxhotell godkändes av ministern. Hon visste inte vad han gjorde eller vart han rest. När det avslöjades fick han gå och blev återbetalningsskyldig. Men han fick 2,3 miljoner i avgångsvederlag!

Miljöpartisten Per Bolund är finansmarknadsminister – men egentligen biolog. Trots att Miljöpartiet knappast kan kallas försvarsvänligt köpte han skog för 70 miljoner kronor för att försvaret skulle kunna utöka övningsområdet i Boden. Han tycks inte se skogen för alla träd. Han vill införa 35-timmars arbetsvecka trots att det skulle betyda 150 miljarder i inkomstbortfall för staten. Han vill dubbla arbetsgivaravgiften för ungdomar men ivrar samtidigt för fler jobb till unga. Märklig man.

Handelsminister Ann Linde har varit statssekreterare under Anders Ygeman. Hon har suttit i styrelsen för Olof Palmes internationella center. Fungerat som politiskt sakkunnig under handelsminister Mats Hellström och under försvarsminister Björn von Sydow. Dansat runt i maktens korridorer länge och vet säkert hur de politiska valserna går och hur man anpassar sig till takten.

Annika Strandhäll är socialförsäkringsminister. Göteborgska med jämställdhet som hjärtefråga. Köpte skärgårdshus för 5,8 miljoner, men bor i central stockholmslägenhet som hon fått av Kommunal. Var ordförande i fackförbundet SKTF (nu Vision) där man inte får vara Sverigedemokrat. Har hon samma inställning till jämställdhet när det gäller pensionärer, sjukskrivna, handikappade, arbetsskadade och andra beroende av sociala försäkringar får man väl uppfatta hennes jämställdhetspatos som ett utslag av göteborgshumorn.

Regeringens äldsta statsråd var framtidsminister Kristina Persson – 69 år. Avsattes – Löfven ville väl själv bestämma om framtiden. Det yngsta statsrådet var kunskapslyftsminister Aida Hadzialic, 27 år. Avgick efter att ha kört bil alkoholpåverkad. En politiker som faktiskt var beredd att korrigera ett misstag. All heder för det.

Trots allt – god fortsättning på det nya året.

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson