Annonsera på Avpixlat

Det är inte kul längre

insandare_150

INSÄNDARE I unga år tog mina föräldrar med oss syskon på semester till olika delar av Sverige. Under ungkarlsåren företogs dessa resor med kompisarna och under de senaste åren är det med familjen jag besökt platser runt om i landet.

Jag älskar de små fiskebyarna där de ligger insprängda bland karga klippor på västkusten. De små städerna i Skåne med smala gator som kantas av korsvirkeshus är både pittoreska, charmiga och alldeles underbara. Jag har besökt små kurorter och njutit av kroppsbehandlingar, besökt bruksorter och fascinerats av  dess industrihistoria, vandrat i våra större städers äldre delar och supit in historien om kungar och drottningar i fantastiska slottsmiljöer. Att vandra längs lederna i vår orörda, spännande fjällvärd och sitta på topparna med Sverige som breder ut sig därunder är läkande för själen och varför inte bara sitta på en uteservering i vår huvudstad och titta ut över gammal bebyggelse, båtar som lägger ut mot världens vackraste skärgård och människor som passerar på väg mot ett utstakat mål.

Det har funnits så mycket att glädjas åt.

Jag har suttit framför TV:n med bilder av vår fantastiska flora och fauna framför ögonen och känt glädje när bilderna förmedlar det jag själv fascineras av. Jag som idrottsfantast har med gåshud sett idrottsevenemang med tusentals svenska fans som viftat med vår flagga och i gemensam kör sjungit vår nationalsång. Jag har sett svenska kvinnor och män stått överst på en prispall efter en idrottslig bragd, sett stoltheten i deras ögon och jag erkänner utan omsvep att jag ibland haft svårt att hålla tillbaka tårarna. Jag har hört engagerade personer berätta om vårt lands historia på ett sätt som gör att man vill vrida klockan tillbaks och uppleva allt det där som utspelades i Sverige långt innan våra fäder ens var påtänkta.

Det har funnits så mycket att glädjas åt.

I mina fotoalbum finns bilder av Sverige från norr till söder, från öster till väster, från våra stora städer till våra mindre orter, från fjällandskapen i norr till de karga klipporna på västkusten, från våra älvar till våra stora sjöar, från våra vackra skärgårdar till våra stora skogar. Jag använder gärna Youtube för att leta efter filmer från ett Sverige när industrin gick på högvarv, när ångbåtarna trafikerade våra vattenleder och när våra fäbodar brukades för fullt.

Det har funnits så mycket att glädjas åt.

Lägg märke till att jag skriver funnits. Något har hänt som gör att jag inte längre skriver finns. Den glädje som fanns är borta och ersatt av en ständig oro, en känsla av vanmakt och en dos av ilska över det som sker runt om i vårt land. Det räcker med att slå på TV:n, bläddra i tidningen eller surfa på nätet för att allt bara ska kännas tomt och meningslöst. Något har hänt som gör att jag inte längre ser fram mot fjällvandringen, besöken i våra gamla industrilandskap, båtturen över till Gotland eller promenaden på de smala gatorna i Ystad.

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och högst ansvarig för utvecklingen i landet, lovade strax före jul att han skulle göra mer frekventa besök ute i landet och träffa “vanligt folk” för att lyssna på deras berättelser från och om landet han leder. Jag vet att det finns många som gärna skulle ta en fika med statsministern och samtidigt ta chansen att berätta om det Sverige som inte längre finns och om det Sverige som är på väg att förvandlas till något vi och våra fäder aldrig kunde drömma om. Majoriteten av er som läser detta tillhör säkert de som vill öppna era hjärtan för vår statsminister och så gör också jag.

Stefan Löfven, det känns inte roligt längre, glädjen är borta, något har gått snett, något är på väg att gå sönder i landet vi älskar. Där har du utgångspunkten för det samtal du och jag skulle kunna ha.

Stefan K

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson