Annonsera på Avpixlat

Utsatta poliser talar klarspråk: Invandrargäng bakom fyrverkeriterrorn

Fyrverkeriterror

FYRVERKERITERRORN För den informerade medborgaren som läser alternativmedia har det varit en lätt surrealistisk upplevelse att ta del av etablissemangsmedias nyhetsrapportering kring nyårshelgens fyrverkeriterror. Rapporterna om hur människor i allmänhet och blåljuspersonal i synnerhet utsätts för beskjutning med fyrverkeripjäser har fyllt nyhetssidorna, men då med journalister och intervjuade experter som låtsas tagna på sängen och treva efter orsakerna till detta för Sverige nya fenomen. Kristianstadsbladet bjöd dock på tisdagen läsarna på ett reportage där poliser som utsatts för raketbeskjutning explicit tillfrågas av tidningen om vilka det är som begår dessa brott och tillåts tala klarspråk om det.

Kristianstad har, i likhet med de flesta svenska städer, ett antal s.k. “utanförskapsområden” – i klartext områden som till dominerande del bebos av personer med asylrelaterad invandrarbakgrund, varav en mycket stor andel bidragsförsörjs av svenska skattebetalare och där gängkriminalitet trängt ut det svenska rättssamhället och förvandlat området till laglöst land. Det är också i sådana områden som den nya fyrverkeriterrorn breder ut sig.

I Kristianstad heter dessa områden Gamlegården och Charlottenborg. I en artikel i Kristianstadsbladet berättar man om hur blåljuspersonal den senaste veckan vid upprepade tillfällen beskjutits med raketer när man försökt göra sitt jobb i dessa områden. Vid en av dessa många raketattacker sköts en kvinnlig polis i ryggen med en fyrverkeripjäs. Tidningen berättar också om hur såväl blåljuspersonal som privatpersoner samstämmigt rapporterat om att fenomenet eskalerat och hur situationen i år är värre än någonsin.

Göran Svensson, som är kommunpolis i Kristianstad, anser att fyrverkeriterrorn utgör ett allvarligt problem. Han berättar också om hur poliser lockas ut till problemområdena med falsklarm just i syfte att sedan kunna beskjutas med raketer, s.k. “police-fishing”:

– När räddningspersonal blir utskickade på falsklarm och blir beskjutna är det ju riktigt allvarligt. Jag vill påstå att det har blivit värre med åren. Man märker också av att folk skjuter raketer mot folkmassor.

Etablissemangsmedias journalister har i allmänhet stränga instruktioner från tidningsledningen att inte ställa frågor som man inte vill ha svar på, dvs frågor som avslöjar att den nya och ökande kriminaliteten har ett direkt samband med en ansvarslös invandringspolitik och havererad integrationspolitik. I dessa riktlinjer ingår också att redigera bort spontana uttalanden från intervjuobjekt som innehåller sådana “känsliga” uppgifter.

Kristianstadsbladets Leo Pettersson gjorde på tisdagen något av en kupp och uppror mot tidningsledningen genom att ställa de förbjudna frågorna och i sin helhet återge de obekväma svaren. Möjligen har han nu repressalier att vänta från tidningsledningen. “Vilka är det som gör det här?” frågar Leo Pettersson rent ut och får följande svar av Göran Svensson:

– De vi ser ute – det som händer på Gamlegården och Charlottenborg – är rätt så unga invandrarkillar. De här invandrargängen har en liten förkärlek till raketer.

Leo Petterson på Kristianstadsbladet understryker i sin artikel också att problematiken “i synnerhet handlar om två områden” och låter Göran Svensson bekräfta vilka dessa är:

– Vi har ju två utsatta områden: Charlottesborg och Gamlegården. De utmärker sig här också, så är det bara. Och det känner vi till.

polis ainaSvensson berättar också att polisen avser göra en resursförstärkning i Charlottesborg och Gamlegården. Bland annat ska nya områdespoliser rekryteras till dessa båda områden. Det framgår inte om dessa poliser ska ha som främsta prioritet att bekämpa brott eller om det blir s.k. “dialogpoliser” med uppdrag att bygga förtroende hos gängen och med instruktioner att backa när det hettar till för att inte provocera gängen och bryta det förtroende man byggt upp genom att grilla korv med gängmedlemmar och måla om polisbilarna med “Aina” på sidorna.

Sedan tidigare måste räddningstjänsten ha poliseskort när de beger sig in i området för att rädda liv och släcka bränder. Så kommer det att förbli även i framtiden. Det berättar Johan Wendt, som är brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad. Räddningstjänsten avser också att inrätta ett mer intimt samarbete med polisen till följd av fyrverkeriterror och andra liknande fenomen, så att alla skiftlag får tillfälle att diskutera och lägga upp en strategi för hur personalens säkerhet ska kunna garanteras när man arbetar i de här bostadsområdena.

Strängare regler för försäljning, inköp och användning av fyrverkeripjäser är också något som diskuteras, berättar Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad, för Kristianstadsbladet. I likhet med sin kollega Göran Svensson ser han allvarligt på den eskalerande fyrverkeriterrorn som breder ut sig i den här sortens områden över hela Sverige:

– Rent generellt används det på ett oacceptabelt sätt över hela landet. Man borde vidta åtgärder för att styra upp det här. Det är bara en tidsfråga innan något allvarligt händer.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson