Annonsera på Avpixlat

Vem arbetar ärkebiskopen åt?

insandare_150

INSÄNDARE Ärkebiskop Antje Jackelén har dragit igång Juluppropet. Syftet är att åter öppna upp Sverige för helt fri invandring från Afrika och Mellanöstern genom att avskaffa de smärre skärpningar som regeringen tvingades införa efter mycken vånda efter den flodvåg av illegala invandrare som strömmade in i Sverige hösten 2015.

Under 2017 och framåt flyttas det ekonomiska ansvaret för dessa illegala invandrare över från staten till kommunerna, vilka redan är hårt belastade efter decennier av omfattande och släpphänt invandring. Under de närmaste åren väntas ytterligare c:a 300 000, anhöriga till tidigare invandrare, få uppehållstillstånd. I detta läge vill alltså ärkebiskopen öppna upp regelverken och praxis ytterligare.

Det finns många mer eller mindre svavelosande invektiv som till och med en sansad person skulle frestas att använda om en person som Antje Jackelén. De snällaste är kanske ‘förrädare’ eller ‘infiltratör’ och just de två ligger kanske också närmast sanningen. Det är svårt att tro att en person som är åtminstone ordinärt kognitivt begåvad skulle driva en sådan här agenda utan att arbeta åt främmande makt, eller åtminstone på uppdrag av någon annan än dem hon säger sig arbeta för. Detta gäller för övrigt ett inte oansenligt antal av politiker och opinionsbildande personer i Sverige.

Det är dags att börja fundera på allvar kring, och undersöka, vilka dessa människor arbetar åt. Helt uppenbart har vi bland våra allra tyngsta opinionsbildare och politiker personer som arbetar i direkt motsats till svenskarnas intressen. Varför gör de detta, och vem arbetar de åt?

För de som vill driva opinion för en skärpt invandringspolitik och för skärpta regelverk kring rättigheter till vårt välfärdssystem är det viktigt att göra distinktionen mellan naivitet och illvilja när man kritiserar de som drivit och fortsätter att driva utvecklingen dit de driver den nu. Man hamnar nämligen på en annan, högre belägen, moralisk plattform när man argumenterar utifrån att nuvarande politik är ett resultat av förräderi, illvilja och i förekommande fall av ryggradslöshet.

Om man lät sådana som Jackelén komma undan med att hon kanske agerat i naivitet eller okunskap så skulle hon fortfarande kunna framstå som god, om inte annat så i kraft av sin kyrkliga gärning. Då skulle hon fortfarande åtnjuta visst stöd tack vare sin moraliska plattform. Andra skulle ha något svårare att instämma i kritik mot henne. Om hon däremot kan antas agera i främmande makts intressen, t.ex. som övervintrad DDR- eller Sovjetagent, förlorar hon lite av sin moraliska plattform och det blir lättare att mobilisera opinionsmässiga angrepp på henne.

Distinktionen mellan ‘naiv’ och ‘förrädare’ blir därför viktig. Ge inte sådana som Jackelén, Löfven eller Reinfeldt m.fl. möjligheten att komma undan med påståenden om att de varit naiva när de i själva verket är förrädare.

Kekaru Reker

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson