Annonsera på Avpixlat

Ännu ett dygn med fyrverkeriterror och många anlagda bränder

Arkivbild. Foto: Freedom_Wizard.

Arkivbild. Foto: Freedom_Wizard.

SVERIGE BRINNER Även under onsdagen och natten mot torsdag rapporterades ett stort antal anlagda bränder och andra fall av grov skadegörelse på ett flertal platser i landet. Samtidigt fortsatte fyrverkeriterrorn. På flera orter sköt ungdomsgäng fyrverkeripjäser mot både människor och byggnader. Som vanligt i dessa sammanhang tycks flest enskilda incidenter ha inträffat i spännande, mångkulturella Malmö.

Under onsdagen och natten mot torsdag rapporterades fyra bilbränder på olika platser i Malmö-området. I två av fallen framgår det i polisrapporteringen att bränderna bedöms ha varit anlagda. I de två andra fallen sägs ingenting om vad som orsakade bränderna. Kl. 16.45 på onsdagseftermiddagen brann en bil på Klågerupsvägen i östra Malmö, och omkring kl. halv ett natten mot onsdag brann en bil vid Hylliebadet på Hyllievångsvägen. Varken polisen eller lokaltidningen uppger vad som tros ha orsakat dessa två bränder.

Vid 01-tiden natten mot torsdag brann en bil på Ringvägen i Malmö-förorten Arlöv. Omkring en halvtimme senare brann en bil på Von Rosens väg i den ökända, invandrardominerade stadsdelen Rosengård. Båda dessa ärenden rubriceras av polisen som skadegörelse, vilket torde betyda att bränderna bedöms ha varit anlagda.

Förutom bilbränderna brann det i en container på Grönvångsgatan vid 21-tiden på onsdagskvällen. I polisens notis om den incidenten sägs inte heller något om brandorsaken. Det finns inga uppgifter om att någon gripits för någon av bilbränderna.

* * *

På onsdagen upptäcktes att en bod i anslutning till Älandsbro skola i Härnösand utsatts för skadegörelse. Skadegörelsen bedöms ha skett någon gång under perioden 23 – 28 september. En ruta på boden hade krossats. Delar av inredningen hade slagits sönder eller bränts. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid lunchtid på onsdagen brann ett uthus i Åsbro, strax norr om Askersund. I polisens ytterst kortfattade notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 13.21 på onsdagen fick polisen i Värmland in en anmälan om att en bil slagits sönder i Hagfors. Bilen stod parkerad vid Storgatan. Polisens notis om ärendet är ytterst knapphändig och innehåller ingen övrig information överhuvudtaget.

* * *

Under onsdagen rapporterades flera fordonsbränder i invandrartäta Södertälje. Dock uppges varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om bränderna misstänks ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra orsaker. Vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen brann en personbil på Barrtorpsvägen i området Saltskog. Kl. 20.24 på kvällen fick räddningstjänst och polis larm om att en lastbil brann på Fjärilsstigen. Slutligen är uppgifterna kring en bilbrand på Björnövägen i stadsdelen Hovsjö något oklara. Branden ska ha skett strax efter kl. 22 på onsdagskvällen. I polisens initiala händelserapportering uppges att tre bilar brann på platsen, medan lokaltidningen skriver att det bara var en bil som brann.

* * *

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen brann det i en soptunna utanför butikscentret Flanaden i Oskarshamn. Personer ur allmänheten lyckades släcka branden med vatten innan polis och räddningstjänst hunnit komma till platsen. I lokaltidningens notis om händelsen sägs ingenting om vad som orsakade branden.

* * *

Avpixlat har tidigare berättat att Dammhagsskolan i invandrartäta Landskrona utsattes för två mindre brandattentat under natten mot onsdag. Rutor hade krossats varpå smällare och brinnande papper kastats in i lokalerna. Vid 19.30-tiden på onsdagskvällen utsattes en annan Landskrona-skola, nämligen Seminarieskolan vid Sankt Olovsgatan, för ett liknande dåd. En ruta hade krossats, varpå smällare hade kastats in. Smällarna fick en plastmatta att börja brinna, vilket i sin tur uppges ha orsakat rökskador. Ingen har gripits för dådet och det tycks inte finnas några misstänkta.

* * *

Strax före kl. 20 på onsdagskvällen såg vittnen några ungdomar försöka anlägga en brand vid Nyhemsskolan i Halmstad. Ungdomarna hade försökt sätta eld på plast vid en vägg, samt på några bänkar. Elden tog sig dock inte och det blev lyckligtvis aldrig någon fullt utvecklad brand. Vittnena tillkallade polis, men när poliser kom till platsen hade ungdomarna försvunnit. Det finns inga uppgifter om att de identifierats eller gripits och inga signalement uppges i lokaltidningens artikel om händelsen.

Omkring kl. 0.30 natten mot torsdag tvingades polis och räddningstjänst rycka ut till ännu en anlagd brand i en annan del av Halmstad. Då brann det i en container vid en livsmedelsbutik i området Bäckagård. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 20.03 på onsdagskvällen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Tallbacksvägen i Sandviken, där det brann i en lägenhet. Det uppges i huvudsak ha varit möbler som brann, och rökutvecklingen ska ha varit kraftig. Efter samtal med lägenhetsinnehavaren greps en 63-årig kvinna misstänkt för att ha anlagt branden. Hon anhölls senare. Brottsrubriceringen är mordbrand. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten framgår vad kvinnan har för relation till lägenhetsinnehavaren eller vilka motiv hon tros ha haft för att anlägga en brand i lägenheten.

* * *

Kl. 20.36 på onsdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Väsbygatan i Sala. Branden bedöms ha varit anlagd. På torsdagsmorgonen upptäckte ägaren till Busskiosken på Norra Esplanaden i Sala att kiosken utsatts för omfattande skadegörelse under föregående kväll/natt. Samtliga kioskens rutor hade krossats. Ingen har gripits för något av dåden och det tycks inte finnas några misstänkta.

* * *

Vid 20.40-tiden på onsdagskvällen såg en man hur ett gäng ungdomar avfyrade fyrverkerier mot en fastighet i det invandrartäta problemområdet Lextorp i Trollhättan. Mannen gick för att säga åt ungdomarna att sluta upp med skadegörelsen. De började då skjuta raketer mot honom istället. Därefter sprang de från platsen. Mannen klarade sig lyckligtvis utan skador. Det finns inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen.

Något senare under onsdagskvällen, strax efter kl. 22, upptäckte en väktare att Sylteskolan i Trollhättan utsatts för omfattande skadegörelse. Det kan i sammanhanget nämnas att Sylteskolan ligger alldeles intill Lextorpsområdet. Ett 40-tal rutor hade krossats på skolan. Den väktare som först anlände till platsen och såg förödelsen blev beskjuten med en fyrverkeripjäs av ett gäng ungdomar. Ungdomarna flydde sedan från platsen. Väktaren ska ha klarat sig utan skador. Det ligger förstås nära till hands att anta att dessa ungdomar också legat bakom skadegörelsen. Det finns inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits. Även i detta fall underlåter både polis och lokaltidning att gå ut med signalement.

* * *

Vid 21-tiden på onsdagskvällen brann en papperskorg vid korsningen Gränsgatan-Eleonoragatan i Eskilstuna. Det fanns risk att elden skulle sprida sig till träd på platsen, men räddningstjänsten lyckades släcka elden innan den hunnit sprida sig. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax efter kl. 01 natten mot torsdag brann en bil i närheten av Lidetorpsbanan, en folkrace-bana strax söder om Degerfors i Värmland. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Brandorsaken uppges vara oklar.

* * *

Några minuter i två natten mot torsdag tvingades räddningstjänsten rycka ut till Bråt, strax söder om Borås. Där brann ett mindre skjul. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga misstänkta.

* * *

Kl. 03.30 natten mot torsdag fick räddningstjänst och polis rycka ut till Midgårdsvägen i Märsta, i norra Stockholmsområdet på grund av en bilbrand. Tre bilar uppges ha brandskadats. Brandorsaken är, enligt en lokaltidning, okänd.

* * *

Under natten mot torsdag fick räddningstjänsten släcka två mindre bränder i stadsdelen Öster i Örebro. Vid fyratiden på natten brann det i ett sopkärl på Oskarsvägen. Kort därefter upptäcktes att det brann i en papperskorg på Sturegatan. Båda bränderna bedöms ha varit anlagda. Ingen har gripits för dåden och det finns inga misstänkta.

* * *

Tidigt på torsdagsmorgonen upptäcktes att en förskola i Åmål utsatts för skadegörelse under natten. En ruta till förskolan, som heter Stubben, hade slagits sönder. Någon hade också anlagt bränder i två papperskorgar i anslutning till förskolan. Bränderna hade dock slocknat av sig själva. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

Vid sjutiden på torsdagsmorgonen upptäcktes att ett flertal företag längs Norra vägen i Sundsvall fått sina lokaler vandaliserade under natten. Det tycks, enligt lokaltidningen, i huvudsak vara fråga om att rutor krossats. Polisen beskriver skadegörelsen som “omfattande“. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Kl. 07.19 på torsdagsmorgonen fick polisen i Västerås in en anmälan från en bil- och husvagnsfirma på Barkborregatan. Under natten hade någon tagit sig in på firmans område genom att klippa upp ett stängsel. Gärningspersonen hade därefter brutit upp motorhuvarna på två bilar. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Ingen har gripits för dådet och det finns inga misstänkta.

* * *

På torsdagsförmiddagen upptäcktes att en frisersalong i området Södra Ryd i Skövde utsatts för skadegörelse. Skadegörelsen tros ha skett under natten. Rutor till lokalen hade krossats, varpå fyrverkerier skjutits in. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson