Annonsera på Avpixlat

När kriget kom till (Ronne)byn

Björn Norström

KRÖNIKA Grupperingar av män från diverse avlägsna länder utkämpar en hård strid mot varandra på gator och torg. Globala etniska, kulturella och religiösa konflikter har svämmat över och koncentreras nu till ett begränsat geografiskt område. Områdets infödda lokalbefolkning har skräckslaget låst in sig för att skydda sig. Kriget har anlänt. Detta låter som taget från ett av otaliga proxykrig i främmande länder i tredje världen vi endast hör talas om via nyheterna. I verkligheten handlar det om Ronneby, Sverige år 2016 med afghaner, syrier och diverse arabiska grupperingar samt livrädda svenskar i huvudrollerna.

Ronneby är en liten kommun i Blekinge med knappt 30 000 invånare flera mil från någon större stad. Ett område ute på landsbygden som Ronneby har alla ingredienser för att vara ett tryggt och lugnt samhälle, iallafall på pappret. Med massinvandringen från tredje världen har istället lilla Ronneby omvandlats till ett centrum för uråldriga internationella etniska, kulturella och religiösa konflikter i vad som i grunden är ett lågintensivt krig mellan invandrade och intoleranta klansamhällen.

”För den som söker lugn och ro, en bra boendemiljö, trygga skolor” är Ronneby den perfekta orten utropade Näringsliv så sent som 2010. Sedan 2008 har Blekinge utfört en trygghetsmätning. Första året var Ronneby näst tryggast i hela länet. Till och med amerikansk media hoppade på det på ytan fantastiska mångkulturella Ronnebytåget. Allt var frid och fröjd med den invandrade mångkulturen till Ronneby, ansågs det i okritiska kretsar.

Spolar vi fram bandet några fåtal år i vad som nu visar sig vara skräckfilmen Ronneby är kommunen enligt samma undersökning i dag den näst otryggaste i Blekinge. Enligt en annan undersökning är Ronneby den otryggaste kommunen i länet.

En artikel i lokalpressen understryker att oron i Ronneby har ökat kring störande ungdomsgäng och att kvinnor antastas. Hela 30 procent av tätortsinvånarna i Ronneby oroar sig över att bli utsatta för våldsbrott och majoriteten av Ronnebyborna oroar sig över bostadsinbrott enligt en lokal undersökning. Illegala invandrare ligger bakom utpressningsverksamheter.

Sex år efter Näringslivs hyllning av Ronnebys trygghet är tidningsartiklarna om samma Ronneby helt annorlunda då kommunen nu uppmärksammas nationellt, fast av en helt annan anledning.

Vad är det som skett i Ronneby de senaste åren? Vad är den utmärkande faktorn och skillnaden mot förr? Jo, massinvandring från tredje världen. Välkommen till det mångkulturella klansamhället Ronneby, ett centrum för invandrad kriminalitet samt internationella etniska, kulturella och religiösa konflikter inför vilka den svenska rättsstaten och civilsamhället helt kapitulerat.

2008 tog Ronneby emot 70 migranter. En handfull år senare har den siffran mångdubblats. Kommunen placerar sig som nummer 19 i landet beträffande mottagandet av flest migranter per capita, fyra gånger fler än om mottagandet varit jämnt fördelat i landets alla kommuner. Ronneby satsar stenhårt på framförallt “ensamkommande”, alltså unga män. Asylsökare trycks bokstavligen ihop som sardiner för att fysiskt få plats i kommunens bostäder. Campingplatser i kommunen blir flyktingförläggningar.

Till och med amerikansk media, NPR, uppmärksammade redan i april att det går minst 150 asylsökande elever på Knut Hahnskolan i Ronneby, alltså en av de skolorna i kommunen som är inblandad i de etniska konflikterna, föga förvånande. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi intervjuades av just NPR i samma artikel där Arpi klarsynt påpekade att den massiva migrationen till småorter i Sverige (som Ronneby) skapar problem. Ronnebyproblemet bekräftar alltså Arpi helt rätt.

En elev i Knut Hahnskolan i Ronneby påpekade för NPR i samma artikel att migranterna i skolan är gapiga och skrikiga och att detta beteende anses vara störande av de mer tystlåtna svenskarna och att detta bidrar till den extrema etniska segregationen i skolan.

Som man bäddar får man ligga har nu Ronneby med råge fått bekräftat i samband med migration och dess konsekvenser.

15 procent av kommunens invånare är idag utrikes födda, den stora majoriteten från världens värsta konfliktområden. Närmare 1 000 personer, alltså hela 3,5 procent av invånarna, i Ronneby finns nu registrerade i Migrationsverkets mottagningssystem. Ronneby har högst arbetslöshet i länet och kommunens skolor rankas av lärarförbundet i landets botten.

Enligt den politiskt korrekta sekten skulle massinvandring av mångkultur från tredje världen leda till harmoni och berikning där alla internationella konflikter per automatik lämnades bakom när väl gränsen mot Sverige korsades.

Att ohämmat blanda massa, framförallt unga män, från världens alla konfliktområden som Syrien, Afghanistan, Irak, Somalia osv som legat i konflikt och krig, både med andra och med sig själva, sedan urminnes tider skulle inte skapa några problem utan skulle endast berika orter som just Ronneby, utlovades det av politiker och journalister. Ekonomin och skolor skulle blomstra och arbetslösheten skulle försvinna.

Ronneby skulle enligt alla löften bli den perfekta mångkulturella orten där unga konfliktvana män från tredje världens diverse klaner skulle omfamna varandra kring lägerelden och tillsammans sjunga ”We Shall Overcome” samtidigt som allt gammalt groll lämnades bakom sig.

Med Ronnebyfacit i hand vet vi nu att det slutade rakt motsatt. Ronneby har blivit skräckexemplet på hur massinvandring och mångkultur från tredje världen slutar för en liten landsortskommun, precis som katastrofstaden Malmö är beviset för hur det slutar för en större stad.

Vi på Avpixlat har regelbundet och realistiskt påpekat att massinvandring från världens diverse konfliktområden där etnisk, kulturell och religiös intolerans och hat som ligger bakom de eviga konflikterna och krigen är djupt rotade och utbredda. För detta har vi kallats rasister och nazister. Dock bevisades vi nu helt korrekt i sakfrågan där Ronneby nu bekräftar det vi länge varnat för.

Hur löser man detta problem som växer fram i Ronneby och andra platser runt om i Sverige? Svaret är enkelt – det är omöjligt! Den som tror att en manifestation mot ”skolbråk” kommer att lösa problemen i Ronneby är helt ute och cyklar. Man kan få bukt med problemen på ytan temporärt, men de djupt rotade konflikterna ligger permanent och bubblar under ytan som snabbt och utan förvarning kan blossa upp i en öppen konflikt på gator och torg som häromdagen i just Ronneby.

Den överväldigande majoriteten av Ronnebyborna har dock fått precis det dom de röstat för de senaste åren. I riksdagsvalet 2010 röstade hela 95 procent för framväxten av invandrade etniska konflikter. 2014 var siffran för de som ville uppleva detsamma 78 procent. Som man sår får man skörda.

Detta handlar i grunden nämligen inte om något litet isolerat skolbråk som skolkuratorn kan lösa med ett par kvartssamtal med föräldrar. Många av de inblandade har ju dessutom inga föräldrar eftersom de är “ensamkommande”. Många av de andra invandrarbarnens föräldrar hyser dessutom precis samma agg mot andra etniska och kulturella grupper som föranledde att deras barn hamnade i öppen konflikt med barn av an annan invandrargrupp.

Barnens intolerans mot andra etniska och kulturella grupper är troligen något dom lärt sig i hemmet av sina egna föräldrar. Etniska, kulturella och religiösa konflikter går nämligen i arv från generation till generation. Mellanöstern är ett konkret bevis på det. Denna intolerans mot andra grupper och klaner än sin egen medföljer naturligtvis migrationsströmmarna, även till Sverige och lilla Ronneby.

Hur Ronneby ska lyckas lösa det som FN och hela världen aldrig lyckas lösa är bortom mig. Vi såg även denna typ av etnisk konflikt i större skala utspelas på Balkan för ett par decennier sedan. Det slutade med krig och nationssplittring.

De som tror att Ronnebyutvecklingen inte kommer att drabba deras mångkulturella hemort eller att etniska konflikter inte kan leda till massiva nationella problem, kommer att få samma brutala uppvaknande som Ronnebyborna. Man får helt enkelt det man importerar genom okritisk “öppenhet”. Om man ohämmat massimporterar tredje världen i just namnet “öppenhet” får man tredje världens olösliga konflikter precis som i Ronneby.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson