Annonsera på Avpixlat

Trump håller vallöfte – omförhandlar statliga kontrakt med två storföretag

Foto: Gage Skidmore.

Foto: Gage Skidmore.

USA / MJÖLKNING AV SKATTEPENGAR Donald Trump har länge påpekat att privata företag som tecknar kontrakt med den amerikanska staten lurar skattebetalarna på pengar genom att skriva upp kostnaderna för varor och tjänster som ska levereras. Trump hade nyligen ett möte med två stora företag vars ledningar omedelbart efter mötet lovade Trump att sänka priserna.

Boeing och Lockheed Martin, två stora företag med massiva militärkontrakt med den amerikanska staten, har kritiserats av Donald Trump för att mjölka skattebetalarna på pengar. Trump menar att kontrakten som skrivits har förhandlarna för den amerikanska staten inte begripit sig på, vilket slutat med att skattebetalarna lurats då priserna på varorna och tjänsterna visat sig vara högre än nödvändigt. Trump har lovat att det nu är slut med mjölkandet på skattepengar.

Häromdagen träffade Trump därför VD:arna för både Boeing och Lockheed Martin för att diskutera kontrakt. Omedelbart efter mötet lovade båda företagsledarna att sänka priserna på varorna och tjänsterna de ska leverera inom de försvarskontrakt som Obama tidigare tecknat.

Formellt kan Trump inte skriva under något kontrakt fram tills han tillträder som president den 20 januari. Dock kan företag redan nu modifiera sina priser, vilket Boeing och Lockheed Martin alltså gör och officiellt presentera dessa via nya kontrakt till Trump efter den 20 januari för underskrift.

Trump visar redan nu, flera veckor innan han tillträder som president, att han ämnar hålla sina vallöften kring att skattemedel måste spenderas mer ansvarigt och att kontrakt ska omförhandlas i syfte att skattebetalarna inte längre ska bli lurade.

Företag som tecknar kontrakt med den amerikanska staten har nu fått tydliga signaler att “business as usual” redan är över och att ansvar kommer att utkrävas av de företag som ingår kontrakt med staten.

En anledning till att Trump omger sig med extremt framgångsrika företagsledare från den privata sektorn är just för att dessa är erfarna och skickliga på att skriva stora kontrakt och därmed vet alla rävspel som spelas. Genom sin kunskap och insikt kommer Trump-regeringen att kunna representera skattebetalarna betydligt bättre än de politiker och byråkrater som Obama omgett sig med i dessa sammanhang.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson