Annonsera på Avpixlat

Julkrönika

kronikor_jan_sjunnesson_byline_banner2

KRÖNIKA Från mörkret stiga vi mot ljuset, som Internationalen och Vintersolståndet påbjuder oss efter 21 december, är denna julkrönika skriven. Först eländesmörker, sedan lite gryningsskimmer och till sist en vit ljus dag och högtid.

MÖRKET

Att terroristen från Berlinmassakern nu är död är givetvis gott, men samtidigt försvann därmed alla spår till andra potentiella terrorister. Vi kan tyvärr vänta oss fler attacker, kanske redan denna julhelg. Muslimer som godtar kristendomens julfirande (åtminstone i västvärlden) är i majoritet, men tyvärr finns tillräckligt många våldsamma radikala islamister som just ser julfirandet som det mest hädiska de kan tänka sig: att Allah/Gud skulle ta en människas gestalt i Jesus och sedan dö är ett fruktansvärt brott mot deras strikta monoteism.

Som Mohammed Omar visar i sin krönika på Det Goda Samhället, så har julen sedan 2000, då med en svensk anknytning, varit hotad:

Den största jihadattacken mot en julmarknad i Europa någonsin kunde ha skett julen år 2000. En grupp jihadister, trogna Usama bin Ladin, planerade då att bomba julmarknaden vid katedralen i Strasbourg i Frankrike. I gruppen ingick den algeriske jihadledaren Said Arif som då var gift med en svensk konvertit till islam, Anna Sundberg. Hon har numera lämnat islam och berättar om händelsen i sin självbiografiska bok Älskade terrorist som kom ut i år.

Han fortsätter:

Bara att önska någon god jul anses vara en synd då man på det sättet deltar i eller godkänner hädelsen. Att väldigt många västerlänningar firar jul av helt andra anledningar tycks de inte bry sig om. När jag var muslim fick jag i Uppsalamoskén lära mig att det var absolut förbjudet att fira jul och att önska någon god jul. Så attacken mot julmarknaden bör ses i ett större sammanhang, som en del i den islamiska fundamentalismens krig mot kristendomen och de kristna.

Att köra lastbilar in i oskyldiga folkmassor är dock inget nytt för israeler. “Liknande attacker ägde rum i Israel 2014. Då hyllades dessa attacker av Socialdemokraternas systerparti Fatah som skrev på sin Facebook-sida ‘Tryck på gasen i 199[km/H) för al Aqsa'”, skriver Nima Gholam Ali Pour.

Dessa antisemiter till vänster som frodas runt Tro & Solidaritet, Margot Wallström och Ibn Rushd (för att inte tala om syskonsocialisterna i brittiska Labour) gläds märkligt nog i dagarna åt att SD:s Kristina Winberg portats av en israelisk minister. Detta trots att SD är det mest Israelvänliga partiet, något som även judinnan Annika Hernroth- Rothstein vittnade i Jerusalem Post om förra året till försvar för Björn Söder.

Vad som föranlett Israel att ta avstånd från SD är höljt i dunkel, men det finns ingen anledning för pro-palestinska Wallströmmare att bli skadeglada för SD:s skull. Tids nog blir de varse vad lastbilar kan ställa till med en jihadist vid ratten. Om UD:s ledning inte inser det kan de ta del av vad sjukvårdskunnige bloggaren Fredrik Antonsson beskrivit skulle kunna ske i vilken svensk ort som helst efter ett dylikt dåd.

 

SKIMMER

För allt fler står det klart att hotet mot väst kommer från islam, i dess våldsamma och dess demografiska former. Att tro gott om Adolf Hitler 1935 var markisen Charles Stewart Henry Vane-Tempest-Stewart uppgift och han lyckades ganska väl ett par år. Men till sist efter den skändliga Münchenöverenskommelsen 1938 fann Churchill och De Gaulle att Hitler bara kunde stoppas med militära medel.

I brittiska The Spectator beskrev historikern Gavin Mortimer hur undfallenheten gentemot nazismen på 1930-talet upprepas idag mot islamofascismen, ett begrepp han inte har något problem att använda (inte heller Hamed Abdel Samed, se min recension av hans bok med samma titel och hans tal i Stockholm nyligen).

Till denna nödvändiga varning i The Spectator ska läggas att den konservative presidentkandidaten François Fillon skrivit en bok med titeln Conquering Islamic Totalitarianism, dvs Att besegra islamisk totalitarism. I den beskriver han två hot; dels från våldsam islamism, dels från naiv tigande vänster.

För oss som vill försvara Europa är detta mycket positivt och läs mer om Fillons islamkritik i The Spectator. Om inte Marine Le Pen vinner, vilket kan vara svårt, så är Fillon i så fall en stark ersättare som dessutom har en bättre ekonomisk politik anser jag. Bara att han är så vass gentemot islam och vänstern är mycket glädjande.

 

LJUSET

Idag på Julafton ska vi svenskar inte skämmas för att landet står stilla mellan kl. 15 och 16 på grund av en rätt fånig, men ändå gullig tradition med Disney-filmer. Ursprungslandet USA begriper inte ett skvatt av svensk jul  och har till och med tagit sig före att ta bort några tecknade figurer, enkannerligen svarta. Detta ogillades av tittarna, men surtanten Lena Sundström var för en gångs skulle nöjd – hon som inte försvarar etiska principer för SD-bevakande journalister för övrigt.

sjunne-tomte

Att sura över Disney har annars varit den svenska vänsterns paradgren sedan 1960-talet. Gunila Ambjörnsson, SVT-anställd propagandist som gav oss vänsterflummarna Ville, Valle och Viktor och mycket annat 70-talsdravel, kunde inte tåla mer än just en timme per år av den fasansfulla amerikanska kulturimperialismen. Därmed skapades Kalle Ankas jul så att folket skulle få sitt någon gång åtminstone. Om allt är Ambjörnssons fel låter jag vara osagt.

En som annars fortfarande surar är den notoriskt svenskhatande amatörhistorikern Maja Hagerman som ofta påpekar att det inte finns någon svensk kultur. I DN kunde hon inte låta bli att skadeglatt meddela att vissa SD:are minsann velat ersätta Kalle Anka med kvalitetsfilmen Fanny och Alexander<. Ingen dum idé alls att visa Bergmans mästerverk från 1982 tycker jag, men då inte som ersättning för Disney. Hagerman är lika skadeglad över SD:s Bergmanvurmare som Wallströmmarna på UD är för SD:s fadäs i Tel Aviv. Låt de sura och glädjas åt våra bekymmer. Det bjuder vi på, eller hur? Själv tjatar Hagerman oupphörligen om Avpixlat/Politiskt Inkorrekt, men inte skadeglatt utan närmast avundsjukt, liksom Researchgruppens Mathias Wåg om vad jag och Salle hittat på.

Jag ber att få önska alla Avpixlat-läsare, redaktionsmedlemmar och våra meningsmotståndare (som flitigt läser vad alla skriver och kommenterar här för att registrera våra åsikter) en God Jul med en 70 minuters julpodd från Ingrid och Conrad som jag deltar i, liksom  podden på 145 minuter från RLM.

Totalt 215 minuter Sverigevänliga samtal att njuta av under julfriden.

God Jul!

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson