Annonsera på Avpixlat

Expressens ledarskribent ger Avpixlat stöd i kritiken mot ny samordnare mot våldsbejakande extremism

Naomi Abramowicz

MEDHÅLL På tisdagen riktade Avpixlat kritik mot utnämningen av Anna Carlstedt till ny samordnare mot våldsbejakande extremism. Vi ifrågasatte Carlstedts kompetens utifrån hennes bakgrund som doktor i Nostradamus spådomar och vänsterliberalt relaterade faktaresistens beträffande vilken sorts våldsam extremism som utgör det största hotet i Sverige. På torsdagen instämmer Expressens ledarskribent Naomi Abramowicz i Avpixlats invändningar mot utnämningen.

Abramovicz gör gemensam sak med Avpixlat i undran över hur demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke resonerat när hon valde Carlstedt för uppdraget. Hon kritiserar precis som Avpixlat också de vänsterliberala myter som Carlstedt odlar – i det här fallet den märkliga åsikten att det är högerextremisters och islamkritikers fel att första och andra generationens muslimska invandrare gör jihadresor till Syrien och Irak för att begå massmord och terrorbrott tillsammans med IS.

Abramovicz hänvisar till en intervju med Carlstedt i SR Studio Ett med anledning av utnämningen, där den tillträdande samordnaren ventilerade dessa verklighetsfrämmande men tyvärr vanliga myter, var syfte främst är att demonisera hela den invandringskritiska opinion som problematiserar de värderingskrockar som den utomvästliga massinvandringen medfört och då inte minst mellan modern västerländsk upplyst demokrati och medeltida muslimsk teokrati. Abramovicz skriver:

Hursa? Är det på grund av vitmaktrörelsen som svenskar åker till Syrien och ansluter sig till en terrorgrupp som hugger halsen av folk och tar kvinnor som slavar?
Även programledarna blev ställda. De bad Carlstedt förklara sig. Det gick så där. Det blev ett vagt resonemang om hot och hat, polarisering i samhället och att det är viktigt att ta till vara på de goda krafterna. Goddag yxskaft.

I likhet med Avpixlat ställer Abramovicz också frågan om och varför regeringen inte lyckats hitta någon person med kompetens på området och understryker att situationen beträffande framför allt den eskalerande muslimska extremismen är så akut att det inte finns tid för regeringen att utbilda en okunnig samordnare från grunden. Abramovicz avrundar sitt Avpixlat-inspirerade ledarstick med ett syrligt konstaterande:

Jag har mycket att bidra med, sa Anna Carlstedt i intervjun med Studio Ett. Nu är det upp till bevis för Carlstedt. I dagsläget ser det nämligen ut som att hon inte har någonting att bidra med.

Detta är inte första gången som Abramowicz skriver ett ledarstick som Avpixlat skulle kunna ha skrivit ordagrant. Tidigare har detta skett i bland annat frågor som rör vänstervridningen inom svensk Public Service, invandringsrelaterade kulturkrockar i offentliga miljöer och den alltmer aggressiva identitetspolitiska nyrasismen bland “rasifierade” och deras stödtrupper inom den politiska vänstern riktad mot svenskar med för vit hudfärg.

Inte heller är Abramowicz ensam i detta avseende bland Expressens ledar- och åsiktsskribenter. Anna Dahlberg, Patrik Kronqvist, Ann-Charlottte Marteus, Sakine Madon och Johan Hakelius är andra profilerade namn som i Expressens skrivit ledarstick och krönikor som utan någon som helst redigering skulle platsa på Avpixlat.

Det framstår som något av en gåta att Expressens chefredaktör, Thomas Mattsson, under en längre tid utmärkt sig som en av den svenska medievärldens mest hätska kritiker till Avpixlat när han på sin egen redaktion omger sig med skribenter som skriver texter som närmast är karbonkopior av det Avpixlats opinionsskribenter skriver.

Mats Dagerlind

Relaterat

Anna Carlstedt ny regeringssamordnare mot våldsbejakande extremism

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson