Annonsera på Avpixlat

Donald Trump laddar upp för kraftmätning med amnestistäder

trump3

USA Ett flertal städer i USA har deklarerat sig som sk. “amnestistäder“, som till exempel New York, San Francisco och Chicago. Detta betyder att dessa städer sanktionerar att illegala – även kriminella – invandrare får bo och jobba där utan att riskera anhållas av den lokala polisen. Donald Trump utlovade under valkampanjen att ta itu med just illegal invandring och en del av detta innebär en kraftmätning med dessa amnestistäder som nu verkar vara på gång.

Under Barack Obama har dessa amnestistäder lämnats i fred trots att de bryter mot lagen genom att ge illegala invandrare skydd från att bli utvisade. Dessutom kostar detta skattebetalarna betydande summor pengar då de illegala invandrarna använder sjukvård, skolor och andra skattefinansierade verksamheter utan att betala in till systemen. Utöver detta begår ett antal illegala invandrare regelbundet grova brott, däribland mord.

Amnestistäder är till stor del beroende av federala skattepengar för att kunna upprätthålla många verksamheter, på motsvarande sätt som Malmö i Sverige är beroende av utjämningsbidrag för att kunna finansiera massinvandringen.

Just det ekonomiska blir troligen Trumps första drag för att minska incitamenten för städer att skydda illegala invandrare från utvisning. Redan dag ett, den 20 januari, kan Trump stoppa alla federala utbetalningar till dessa amnestistäder, vilket i sin tur omedelbart drastiskt och kraftigt skulle påverka städernas ekonomi negativt.

I andra nyheter från USA:

Donald Trump hade i onsdags möten med VD:arna från Boeing och Lockheed Martin beträffande försvarsindustrikontrakt. Enligt utsago klargjorde Trump att under hans presidentskap kommer dessa typer av kontrakt genomgå en betydligt mer ingående granskning, där skattebetalarnas intressen sätts i första hand och där privata företags nuvarande mjölkande av skattepengar inte längre kommer att accepteras.

Detta sänder starka och tydliga signaler att ansvar kommer att utkrävas av de företag som vill skriva kontrakt med den amerikanska staten. Av just den anledningen har Trump nominerat regeringsmedlemmar och anlitat rådgivare som är extremt kompetenta, erfarna och skickliga på att förhandla stora kontrakt med såväl inhemska företag som utländska regeringar. Det är nu alltså officiellt slut på det oansvariga “business as usual” kring skattemedel i Vita huset.

Det visar sig nu också att många av de påstådda “hatbrotten” mot minoriteter” i USA som ett resultat av Donald Trumps valseger i verkligheten varit påhittade av motståndare till Trump i syfte att anklaga hans supportrar för rasism.

I en ny opinionsundersökning bland Demokratiska väljare vill majoriteten att en helt ny kandidat ska kandidera i presidentvalet 2020. Namn som Hillary Clinton, Bernie Sanders och Joe Biden anses av majoriteten demokrater inte vara lämpade att kandidera.

Den stora affärskedjan WalMart har stoppat försäljningen av vissa Black Lives Matter-varor som anses vara fientliga mot poliser.

Den muslimske man i Houston, Texas som under julen 2015 satte eld på sin egen moské erkände nyligen i domstol och dömdes till fängelse. Dådet rapporterades med stort intresse av vänsterliberal media som ett hatbrott mot muslimer men när det visade sig vara en muslim som låg bakom branden minskade intresset att rapportera om det.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson