Annonsera på Avpixlat

Galenskapsdefinition

insandare_150INSÄNDARE Inom den lite sekteristiska nykterhetsorganisationen Anonyma Alkoholister fraseologiska plattityd- arsenal finns en aforism som lyder: ”Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Citatet har felaktigt (?) förknippats med Einstein för att ge det lite mera tyngd (gravity, ha ha), men är icke desto mindre tänkvärt.

Sannolikheten att en vetenskapsman skulle ha myntat uttrycket är motsägelsefullt, då den vetenskapliga metoden ju faktiskt går ut på att just upprepa experiment och sedan empiriskt jämföra de olika resultat man erhållit, för att därefter kunna presentera en teori.

Marxismen påstås ju vara en ekonomiskt vetenskaplig teori och det kan väl stämma, om man tar del av Karl Marx analys av klassamhällets historiska utveckling. Men hans ideologiska framtidsvision om det klasslösa samhället som skulle föregås av arbetarklassens oundvikliga revolution och därefter övertagandet av produktionsmedlen, är ju bara en av många utopier som florerade under upplysningstiden och har ingen som helst verklighetsförankring.

Att det kapitalistiska systemet som varit det överlägset mest framgångsrika i världshistorien, åtminstone vad det gäller välståndsökning, till slut kommer att gå under och krossas av det egna skuldbergets tyngd, är väl en inte alltför otrolig framtidsprognos. Vad det kommer att ersättas med är däremot väldigt svårt att sia om.

Ändå envisas vänstermänniskor med att förfäkta kommunismens förträfflighet som framtidsmodell. Kan vi bara leva upp till devisen ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”, kommer vi framöver att leva lyckliga i alla dagar, likt sagoförfattarens klichéartade slutkläm. Senast en ideologiskt övertygad marxist fick komma till tals i svensk massmedia var i SVT:s programserie ”Min sanning”. Anna Hedenmo intervjuade där Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg som fick förklara varför hon fortfarande kallar sig för kommunist.

Åsa förklarade att hon givetvis inte hyllar världshistoriens värsta massmördare som Stalin, Mao och Pol Pot, utan vill snarare definiera sig som 1800-talskommunist. Allt medan producenten med jämna mellanrum la in en ungdomsbild på fröken Linderborg, där hon stoltserar med en röd stjärna som smycke om halsen. Symbolen för Maos kinesiska diktatur, ansvarig för tiotals miljoner människors grymma död.

Det är här som jag vill återknyta till galenskapsdefinitionen i ingressen. Hur kan en troligen ganska intelligent människa som Åsa Linderborg försvara och fortfarande tro på en sådan, med facit i hand, totalt misslyckad ideologi? Trots att detta styrelseskick har tillämpats i olika länder över hela världen och gång på gång fått samma katastrofala resultat, ger man sig inte. ”Man måste knäcka några ägg för att göra en omelett”, verkar många kommunister tycka, eller som Stalin sa: ”En människas död är en tragedi, miljoner människors död är bara statistik”. Det stora problemet är att hur många ägg man än knäcker blir det ingen omelett utan mest förlorade ägg.

Tänk det absurda att en tvättäkta nazist fick fritt spelrum i SVT, gullades med av programledaren på bästa sändningstid och fick förklara att han gillar den tidiga formen av Hitlers diktatur. Den som satte stopp för hyperinflationen, byggde motorvägar och folkbilar (VW) samt gav det tyska folket en framtidstro efter kriget och depressionen. Att det sen spårade ur med världskrig, tyranni och förintelseläger var väl tråkigt, men grundtanken var god. Ja, eller hur?

En annan ideologisk utopist som det fjäskades för på bästa sändningstid häromdan var Fredrik Reinfeldt, som intervjuades i sin namne Skavlans talkshow. En före detta statsminister som under åtta år, på ett närmast partidiktatoriskt sätt ville genomföra sin politiska vision. Den för svenska folket dolda agendan att krossa välfärdssamhället genom massinvandring. Denna ganska radikala samhällsomvandling, som även fick sin näring och motiverades av det obevekliga hatet gentemot Sverigedemokraterna som Reinfeldt ofta demonstrerade, gör idag många moderater avbön för.

Ändå kan denne man, driven av hat mot SD och förakt för den svenska välfärdsstaten, som en majoritet av Sveriges befolkning nog vill behålla, sitta i myssoffan hos Skavlan och säga saker som: ”Sett över tid så har min erfarenhet varit att människor som får lite mat, får lite värme och blir väl mottagna startar om sina liv, gör nya ansträngningar, lär sig nya språk och betalar tillbaka till det nya samhälle som har tagit emot dem”.

Inte en enda gång ifrågasätter Skavlan Reinfedts omvittnade härskarteknik (management by fear), eller ställer honom till svars för det irreversibla kaos av utanförskap som följt i massinvandringens spår. Det kan jämföras med den förnedrande behandling som Jimmie Åkesson, nyss återkommen från lång sjukskrivning för utbrändhet, utsattes för av samme programledare.

På lång sikt kommer alltså mångkultursexperimentet löna sig, menar han och hans gelikar tydligen. Åtminstone enligt ovanstående föga empiriskt uppbackade citat som förlitar sig på att ”lite mat och lite värme” på något mirakulöst sätt ska fixa integrationen. Räcker inte fyrtio år av misslyckad mångkultur som bevis, eller hur långsiktigt och tålamodsprövande tycker herr Reinfeldt att vi ska se fram emot projektets eventuella framgångsrika fullbordan?

Visserligen är svensken ganska tålmodig och en av grundstenarna i ett fungerande välfärdssamhälle är just uppskjutandet av belöning (deferred gratification), men gränsen går nog vid att inte se en förbättring av förhållandena under sin egen livstid. Det enda framtidsscenario som ter sig sannolikt med massinvandringspolitiken, är att etniska svenskar till slut blir en minoritet. Då kommer väl troligen den nya majoritetsbefolkningen att införa det samhällsskick som de anser är det bästa.

På så sätt har massinvandringsförespråkarna rätt, att det på lång sikt lönar sig – för migranterna. Framför allt de som vill förvandla Sverige till en muslimsk teokrati med sharialagar. Men någonting säger mig att detta scenario inte riktigt stämmer överens med Fredrik den godes utopiska framtidsvision.

Hans framtidsvision aktualiserar istället återigen ovanstående galenskapsdefinition, nämligen att påtvingad mångkultur, historiskt sett gång på gång, över hela världen misslyckats och nästan alltid medfört segregation och motsättningar. Konflikter som i många fall även lett till inbördeskrig.

Likt en förståndshandikappad dåre som förgäves försöker få en fyrkantig kloss att passa i ett runt hål, envisas mångkultursförespråkarna med att det ska bara gå. Det som inte har fungerat någon annanstans på jorden, ska på något magiskt sätt ändå kunna genomföras i just Sverige. Ett land, som när det hade en hyfsat homogen befolkning, kanske var det mest välfungerande jämställda landet i världen, har tack vare en okontrollerad invandring förvandlats till ett segregerat klassamhälle.

Inte ett klassamhälle i den klassiska betydelsen, utan ett bestående av en mängd invandrardominerade utanförskapsområden, där arbetslösheten är skyhög och skolbetygen är avgrundslåga. Ett där bilbränder är en daglig företeelse, där kriminella gäng styr och ställer och skjuter på varandra och polis och räddningspersonal känner sig konstant hotade av stenkastande ungdomar. I SVT:s Agenda säger vice chefsåklagaren i Göteborg att de kriminella idag är av en ny typ. De är unga män som frivilligt valt sin bana och de är också mycket brutalare än förr.

Det tråkiga är att den utvecklingen verkar oundviklig i mångkulturella storstäder. Facit finns redan från exempelvis USA där gängkriminaliteten har massor med år på nacken. Invandrarkillar i Sveriges förorter tar till sig och glorifierar den amerikanska gangsterkulturen. Det är en kultur som tydligen är lätt att anamma, framförallt om man kommer från länder med klan- och hederskultur. En kultur där det även råder en misstänksam och fientlig inställning gentemot värdsamhällets myndigheter.

Åklagaren i Agenda verkar så resignerad inför uppgiften att bekämpa gängbrottsligheten att han menar att den nuvarande generationen gangsters inte går att nå, utan man får helt enkelt ge upp kampen mot dessa gäng och ställa sig bredvid och låta dem skjuta ihjäl varandra i en ändlös serie av vendettor och hedersmord. Man kan bara hoppas att ingen oskyldig stryker med. Istället får man lägga resurserna på att förhindra rekryteringen från nästa generation, hur det nu sa gå till, menar den intervjuade åklagaren smått uppgivet.

En annan kommuni… förlåt kolumnist på Aftonbladet, Fredrik Virtanen, tycker att Moderaterna istället för att göra avbön ska hylla Reinfeldts fantastiska öppna hjärtan-politik och berömma vad den faktiskt åstadkom, nämligen att citat: ”Innan murarna restes fick 163 000 människor förra året möjlighet till en ny tillvaro i ett av världens rikaste länder. Människor som annars skulle ha förtvinat i flyktingläger eller dött”.

Dessa båda Fredrikar, som bor i Täby respektive på Södermalm och tillhör de drygt tre procent av befolkningen som tjänar över 50 tusen i månaden, drabbas givetvis inte av de nedskärningar man tvingas göra för att bekosta vansinnet. Lyckligtvis tog politikerna sitt förnuft till fånga och skärpte gränskontrollerna efter asylkaoset 2015. Det finns kanske hopp om tillfrisknande för den allegoriska mentalpatienten Sverige trots allt. Sent ska syndaren vakna, brukar man ju säga. Tyvärr tror jag och många med mig, att uppvaknandet ur ”multi-kulti-drömmen” kom för sent. Skadan är redan skedd och kommer att ta årtionden att reparera.

Fredrik (den gode II) Virtanen tycker även att man borde resa en staty över Reinfeldt – denne godhjärtade humanistiske filantrop, som på fullt allvar tycker att Sverige icke ska tillhöra de som bott här i generationer och genom idogt och hårt beskattat arbete byggt upp landet. Istället ska det skänkas bort till folk som flyttar hit. ”Move over Rover and let Muhammed take over”.

Dick Taytor

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson